Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı – İstanbul Milletvekili Sayın Prof. Dr. E. Semih YALÇIN’ın “24 Ocak 2019 Perşembe Günü Yapılacak Olan Belediye Başkanları Aday Tanıtım Toplantısı” hakkında yapmış olduğu basın açıklaması. 20 Ocak 2019 - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı – İstanbul Milletvekili Sayın Prof. Dr. E. Semih YALÇIN’ın “24 Ocak 2019 Perşembe Günü Yapılacak Olan Belediye Başkanları Aday Tanıtım Toplantısı” hakkında yapmış olduğu basın açıklaması. 20 Ocak 2019
Tarih: 24.01.2019 > Kaç kez okundu? 617

Paylaş


24 Haziran’da oluşan siyasi tablonun kalıcılığı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin bir daha sorgulanamayacak surette oturması açısından cumhur ittifakıyla hâsıl olan güçlü siyasi yapının yerel seçimlerde de belirleyici olmasının taşıdığı önem, her iki siyasi parti yöneticileri tarafından idrak edilmiştir.



Bu olgunun kaçınılmaz bir neticesi olarak Cumhurbaşkanı Sayın Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli görüşerek; Cumhur İttifakı’nın, yerel seçimlerin dinamiklerine uygun bir formülle hayata geçirilmesi konusundaki ortak kararlılık ve arzu kamuoyuna deklare edilmiştir.



Bu durum; tekrar bir yenilgi alacağı ayan beyan belli olan şer cephesini, zillet ittifakını telaşa düşürmüştür. Şer cephesinin “ittifak yapmadan ayakta duramazlar.” tarzındaki yorumu da bu telaş ve korkunun tezahürü olmuştur.



Cumhur ittifakı kâbusundan uyanamayanlar ittifakın Türk seçmeni ve Türkiye açısından ne anlama geldiğini idrak edemeyenlerdir.



Şüphe yok ki millî mutabakat ruhunu, millet iradesini politikaya etkin şekilde yansıtan cumhur ittifakı; gücünü maşeri vicdandan almaktadır.



Cumhur ittifakı, Türkiye’nin bütünlüğü ve milletimizin bekasını muhafaza yolunda kenetlenmiş millî iradeyi, izhar edilmiş azim ve kararlığı ifade etmektedir.



Politikanın etkin güçlerinin birlikteliğinden güçlü bir sinerji doğacağı gerçeğini topluma benimseten cumhur ittifakı, Türk siyasetine ve millete ayna tutarak Türkiye’nin gerçek denge ve dinamiklerini tayin etmiştir. Bundan böyle de aynı işlevi sürdürecektir.



Cumhur ittifakı; Türkiye’yi karıştırmayı, önünü kesmeyi, 2023 hedeflerine ulaşmasını engellemeyi hedefleyen bütün planların yolumuzdan temizlenmesinde “siyasi greyder” vazifesi görmüştür.



Türkiye’nin bütünlüğüne kasteden ve toplumsal barışı dinamitlemek için milletimizin çeşitli kesimleri arasına etnik, dinî ve siyasi nifak tohumları ekenlerin saçtıkları bölücülük zehrine karşı “panzehir” fonksiyonu icra etmiştir.



İçeride ve dışarıda terörle mücadele karşısında cumhur ittifakının varlığı caydırıcı olmakla kalmamış, Türkiye’nin kararlı, çabuk ve sonuç getiren adımlar atmasında itici güç olmuştur.



Cumhur ittifakı, dışarıdaki küresel aktörlerle içerideki hainlerin iş birliği içinde Türkiye’yi imha ve parçalama planlarını hayata geçirmek maksadıyla laboratuvarda yürüttükleri katalizör çalışmalarını nötrleştirmiştir.



Dış politikada Türkiye’nin konumu sağlamlaşmış, siyasi iradenin eli güçlenmiştir.



Türkiye’yi ekonomik manipülasyonlar ve dolar silahıyla vurmak isteyen küresel aktörler karşısında verilen mücadelede milletimize dayanışma ruhu aşılanmıştır.



Kısacası cumhur ittifakıyla ortaya çıkan siyasi tablo; mevcut sorunların çözümü, istikrar, güven ve güvenlik konularında büyük bir siyasi dayanak oluşturmuştur.



Böylece ittifakın sadece seçim kazanma vasıtası olmayıp Türkiye’nin bütünlük, istikrar ve refahına da katkıda bulunabileceği ortaya çıkmıştır.



24 Haziran’da alınan başarılı sonuç ve Cumhurbaşkanlığı sisteminin güçlü bir halk desteğiyle hayata geçmesi bu sayede mümkün olmuştur.



MHP Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin nasıl usta bir oyun kurucu, gelecek inşa etmede nasıl mahir, ileriyi görmede nasıl feraset sahibi bir politikacı olduğu, cumhur ittifakı hamlesinin başarısıyla su yüzüne çıkmıştır.



Cumhur ittifakının; yerel seçimlerde de halkın ekseriyetinin temayül ve iradesini aksettiren güçlü bir birliktelik sağlayacağı, bu sayede 31 Mart 2019 günü sandıkta 24 Haziran’dan bile daha parlak bir politik aritmetiğin ortaya çıkacağı gün gibi aşikârdır.



Partimiz bu anlayışla MÇP’nin MHP’ye dönüşmesinin 26. Yıl dönümünü olan 24 Ocak 2019 Perşembe günü Ankara Kapalı Spor Salonunda belediye başkanları aday tanıtım toplantısını yapacaktır.



Kamuoyuna saygıyla duyurulur.



Kaynak:

http://www.mhp.org.tr/htmldocs/mhp/4495/mhp/Milliyetci_Hareket_Partisi_Genel_Baskan_Yardimcisi___Istanbul_Milletvekili_Sayin_Prof_Dr_E_Semih_YALCIN__in__24_Ocak_2019_P.html





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 24
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 56
Toplam Tekil 4066190
IP 18.116.13.113






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 2.789 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu