Yargıtay Başkanı Cirit: Türk halkının yargıya olan güvenine layık olacağız - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Yargıtay Başkanı Cirit: Türk halkının yargıya olan güvenine layık olacağız
Tarih: 12.01.2019 > Kaç kez okundu? 559

Paylaş


AA - Hatay - 11 Oca 2019 08:50





Kategori: Genel





Yargıtay Başkanı Cirit: Türk halkının yargıya olan güvenine layık olacağız





Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, "Türk halkının yargıya olan güvenine layık olacağız." dedi.





HATAY (AA) - Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, Türk halkının yargıya olan güvenine layık olacaklarını söyledi.

Cirit, Hatay'da bir otelde düzenlenen Başkanlar Kurulu Toplantısı'na katıldı.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından Girit ve beraberindekiler, Hatay Valisi Rahmi Doğan'ı ve Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman'ı, ardından da Habib-i Neccar Camisi'ni ziyaret etti.

Cirit, cami çıkışında AA muhabirine yaptığı açıklamada, 150 yıllık bir geçmişi olan Yargıtayın, her yıl başkanlar kurulu toplantısı yaptığını söyledi.

Bu sene de toplantı için medeniyetler beşiği olan Hatay'ı seçtiklerini belirten Cirit, "40 daire başkanım ve başsavcımızla Hatay'a geldik. Yargıtaydaki işleri daha iyi yönetebilmek için bunun toplantısını yaptık. Başkanlar Kurulu olarak belli kararlar aldık ve bu kararla Yargıtayın daha iyi işleyişini kolaylaştırdık." dedi.

Cirit, yeni yılda da Yargıtayın yoğun çalışmasının devam edeceğini ifade etti.

Bu kapsamda Türk halkının yargıya olan güvenini yükseltecek çalışmalar içerisinde olduklarını kaydeden Cirit, şöyle devam etti:

"Türk halkının yargıya olan güvenine layık olacağız. Tabi 20 Temmuz 2016 tarihi itibarıyla istinaf mahkemelerinin kurulmasıyla üçlü bir denetim sistemi getirildi. İstinaf mahkemeleri kurulmazdan önce yargıtayın iş yükü daha da çoktu, Yargıtaya yılda 1 milyon 50 bin dosya gelirken şu anda 2018 yılı için 270 bin dosya geldi. Bu 270 bin dosyayı ve elimizdeki olan birikim dosyalarıyla birlikte bunları da en geç bir yıl içerisinde bitirip Türk halkının güvenine daha layık olabilecek, yargıya olan güveni yükseltecek, güven endeksini yukarılara doğru taşıyacak bir çalışma içerisindeyiz, bunu yapıyoruz."

Cirit ve beraberindekilerin yarın da kentte bazı ziyaretlerde bulunacak.

Muhabir: Lale Köklü











Muhabir: Lale Köklü

Yayınlayan: Mehmet Ayduran





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 23
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 862
Toplam Tekil 4068783
IP 3.128.78.41






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu