“Milletimiz hangi hayali kuruyorsa biz de aynı hayallerle, aynı hedeflere yürüyoruz” 02.01.2019 - TC Cumhurbaşkanlığı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“Milletimiz hangi hayali kuruyorsa biz de aynı hayallerle, aynı hedeflere yürüyoruz” 02.01.2019 - TC Cumhurbaşkanlığı
Tarih: 03.01.2019 > Kaç kez okundu? 459

Paylaş


Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Ankara İl Teşkilatı, Belediye Başkan Adayları ve Aday Adayları Buluşma Programı’nda yaptığı konuşmada, “Milletimiz hangi dertlerden bizarsa, biz de onları çözmek için mücadele ediyoruz. Bunun için vesayetinden darbecisine, teröristinden ekonomik tetikçisine kadar, içeride ve dışarıda karşı karşıya gelmedik kimse bırakmadık” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Altındağ Kültür Sarayı’nda düzenlenen AK Parti Ankara İl Teşkilatı, Belediye Başkan Adayları ve Aday Adayları Buluşma Programı’nda partililere hitap etti.





Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki ile ilçelerden aday gösterilen belediye başkan adaylarını bir kez daha tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, hâlen görevde olup da 31 Mart’ta görevlerini devredecek mevcut belediye başkanlarına da hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.



“ÖNEMLİ OLAN, TÜRKİYE’YE VE TÜRK MİLLETİNE HİZMET ETME ŞEREFİNE NAİL OLMAKTIR”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’deki her bir kişinin tüm görevlere talip olma hakkına, salahiyetine ve kabiliyetine sahip olduğunu belirterek, “AK Parti’de her görev bir bayrak yarışı şeklinde üstlenilir. Önümüzdeki seçimlerde, kimi arkadaşlarımız görevlerine devam ederken, kimileri de yerlerini yeni isimlere inşallah bırakacaklar ama bu süreç içerisinde asla geri durmayacaklar. ‘Ben aday değilim öyleyse bana ne’ demeyecekler. Adeta kendisi adaymış gibi çalışmasına o hırsla, heyecanla çalışmasına devam edecek” dedi.



Önemli olanın AK Parti çatısı altında davaya, Türkiye’ye ve Türk Milletine hizmet etme şerefine nail olmak olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Parti’nin Genel Başkanlığı ne kadar şerefli bir görevse, neferliği de aynı derecede şerefli bir vazifedir. Bugün burada, bu salonda bulunan arkadaşlarımın her biri, adaylarıyla, aday adaylarıyla, teşkilat mensuplarıyla işte bu şerefe nail olmuş kişilerdir. Rabbim hepinizden razı olsun” diye konuştu.



“PROJELERİMİZLE, YAPTIĞIMIZ HİZMETLERLE, DURUŞUMUZLA OYLARI HAK ETMEYE MECBURUZ”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’nın Türk siyasetinde sembol şehirlerden biri olduğunu, AK Parti olarak İstanbul’da olduğu gibi Ankara’ya da “herhangi bir büyükşehir belediyesini kazanmak veya kaybetmek” olarak bakmadıklarının altını çizerek, şunları söyledi: “Çünkü Ankara başkenttir. Milletimizin Cumhurbaşkanlığı’nda ve Meclis’te bu ülkeyi yönetme görevi verdiği kadrolar olarak, başkente de biz hizmet etmeliyiz. Hep söylediğim gibi milletimiz bize oy vermeye mecbur ve mahkûm değildir. Tam tersine biz, her yaştan, her kesimden insanla kurduğumuz gönül bağıyla, projelerimizle, yaptığımız hizmetlerle, duruşumuzla bu oyu hak etmeye mecburuz.”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özhaseki’nin ilçe belediye başkan adaylarıyla birlikte projelerine ilişkin sunum yapacağını bildirerek, projelerin süreç içerisinde zenginleştirileceğini, atılacak adımların iktidar ile belediyelerin el ele vermesinin önemini gösterir mahiyette olacağını kaydetti.



“BÜTÜN İLLERİMİZDE VE İLÇELERİMİZDE HİZMETLERİ EN İDEAL NOKTAYA TAŞIYORUZ”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İktidara ters düşenlerin, iktidardan kopuk olanların hizmet verme noktasında ne hâlde olduğunu zaten görüyoruz. Fakat şu anda bizim avantajlarımız var. Nedir bu avantajlar? Bizler bütün büyükşehirlerimizde, bütün illerimizde ilçelerimizde el ele, omuz omuza veriyoruz, bu hizmetleri en ideal noktaya taşıyoruz. Bugüne kadar AK Parti’nin girdiği 14 seçimden nasıl olup da hep başarıya çıktığını, 16 yılı geride bırakan kesintisiz iktidarıyla nasıl rekorlar kırdığını merak eden varsa, işte formülü budur” değerlendirmesinde bulundu.



Ankara’da ana muhalefet partisinin elinde bulunan ilçe belediyelerinin çöp, çamur ve çukurlarla anıldığını, bu belediyelere de bütçeden pay aldıklarını ancak vatandaşa hizmet götürmediklerini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mesele başka. Belediyecilik bir aşktır, aşk. ‘Halka hizmet hakka hizmettir’ diyerek biz bu yola çıktık. Belediyecilik her şeyden önce dertli olanların işidir, her şeyden önce bir gönül işidir. Eğer dertliyseniz bu hizmeti yaparsanız, gönlünüze sinmişse, girmişse bu işi yaparsınız ama değilse bunu yapmazsınız” diye konuştu.



Bu şuuru kaybedenleri ya milletin siyasetten elediğini ya da böyle kişilerle yollarını ayırdıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin sağladığı imkânlarla yapılan hizmetlerin kerametini kendinde görenlerin AK Parti çatısı altında kalma şanslarının bulunmadığını bildirdi.



“Duvarı nem, insanı gam yıkar” sözünü anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Siyasette de insanı kibir yıkar, gurur yıkar, millete tepeden bakmak yıkar, kendi çıkarlarını davasının ve ülkesinin üzerinde tutmak yıkar. Ben yıkar, ben yıkar. Biz varsa her şey olur. AK Parti’de ‘ben’ yok, AK Parti’de ‘biz’ var.”



“CUMHUR İTTİFAKI’NDA KİMSE ÇİZDİĞİMİZ ÇİZGİNİN DIŞINA ÇIKAMAZ”



Belediye başkanlarına makamlarının hizmet makamı olduğunu unutmamaları gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Bazı yerlerde bu dönem aday olamayan veya istediği yerden aday olmayan kardeşlerimin nazlandığı haberlerini alıyorum, bir defa AK Parti’ye, AK Partiliye bu yakışmaz. İsmi üzerinde AK Partili. Biz bir Cumhur İttifakı yaptık. Cumhur İttifakı’nda kimse kalkıp da çizdiğimiz çizginin dışına çıkamaz. Cumhur İttifakı’nın gereği neyse tüm arkadaşlarımız, teşkilatımız buna uymalıdır, uymayanlar olursa kusura bakmasınlar o zaman kendilerini istirahate davet ederiz. Bu bir illet, zillet ittifakı değil, o zaman hep birlikte çalışacağız, ittifakımızın gereğini yerine getireceğiz. Bu yolda birbirimizi kıramayız, birbirimizle dayanışma içinde olacağız.”



“GÖZÜNÜ ANKARA’YA DİKENLERE DERSLERİNİ BİR KEZ DAHA VERECEĞİZ”



AK Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özhaseki’nin belediyecilik ve şehircilik konusunda tecrübeli bir isim olduğunu, bu yüzden aday gösterildiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da emaneti ehline verdiklerini, bundan kimsenin şüphe etmemesi gerektiğini söyledi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, “AK Parti daima sözünün eri olmuştur, 31 Mart’ta da sözüne sadık kalacaktır. Gözünü Ankara’ya dikenlere, inşallah derslerini bir kez daha vereceğiz. Tek vaatleri Ankara’yı ve Türkiye’yi eski kötü günlerine götürmek olanlara cevabımızı, şehirlerimizi ve ülkemizi geleceğe taşıyarak vereceğiz. Hizmet adına çakılmış tek çivileri olmadığı hâlde sürekli parlatılarak, pohpohlanarak, şişirilerek başkentlinin karşısına çıkartılan balonları, 31 Mart akşamı bir kez daha patlatacağız. Bunu da Cumhur İttifakı ile yapacağız” ifadelerini kullandı.



“CUMHUR İTTİFAKI BİR MİLLÎ MUTABAKAT İTTİFAKIDIR”



Cumhur İttifakı’nın 15 Temmuz gecesi meydanlarda, kışla önlerinde, darbecilerle göğüs göğse girilen destansı mücadelede kurulduğuna, siyasetin karanlık dehlizlerinde, kirli pazarlık masalarında değil; milletin gönlünde kurulduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: “Bu ittifak, özünde ortak dertlerin, ortak hassasiyetlerin neşvünema verdiği bir millî mutabakat ittifakıdır. Elbette ittifakta yer alan iki siyasi partinin farklı politikaları, farklı söylemleri, çeşitli hususlarda farklı çözüm önerileri olacaktır. Ama bunların hiçbiri, ittifakın özünü oluşturan ülkenin ve milletin bekası konusundaki görüş ve mücadele birliğimizin önüne geçmedi, geçmeyecek. Diğer şehirlerimizde olduğu gibi Ankara’da da, Cumhur İttifakı’nın gerisindeki işte bu büyük davaya, bu büyük mutabakata uygun şekilde birlikte çalışılacağına inanıyorum. Sizlerden bu konuda azami hassasiyeti göstermenizi istiyorum. MHP’li kardeşlerimizin de aynı hassasiyetle hareket edeceklerinden şüphe duymuyorum.”



ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLEN YATIRIMLAR



Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 16 yılda Ankara’nın 120 milyar liralık, yani 120 katrilyon liralık yatırımla, hizmetlerden en çok payı alan şehirlerden biri olduğunu açıklayarak, başkente 15 bin 621 adet yeni derslik, 10 bin 501 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurtları kazandırdıklarını, 3 yıla kadar da 13 bin 800 kişi kapasiteli yükseköğrenim yurtlarının hizmete gireceğini söyledi.



Ankara’da son 16 yılda dördü devlet toplam 12 üniversite kurulduğunu, şu anda 300 bin üniversite öğrencisinin öğrenim gördüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’ya 32’si hastaneden oluşan toplam 137 adet sağlık tesisi kazandırdıklarını, yatırım bedeli 3 milyar lirayı aşan 3 bin 704 yataklı Bilkent Şehir Hastanesi’nin çok yakında açılacağını, 3 bin 577 yataklı Etlik Şehir Hastanesi’nin de inşasının sürdüğünü bildirdi.



Ankara’da 95 bin adet konut projesini hayata geçirildiğini, 466 kilometre olan bölünmüş yol uzunluğunun bin kilometreye çıkarıldığını, Ankara-Niğde otoyolunu 2020 yılında, Ankara-Sivrihisar otoyolu projesinin 2023 yılında hizmete gireceğini açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’yı, Eskişehir, Konya, Bilecik, Sakarya, Kocaeli ve İstanbul’la hızlı tren hatlarıyla bağladıklarını, Ankara-Afyonkarahisar-Uşak-Manisa-İzmir Yüksek Hızlı Tren Projesi ile Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı çalışmalarının süratle devam ettiğini kaydetti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’ya Yüksek Hızlı Tren Garı’nı kazandırdıklarını, Başkentray’ı hizmete sunduklarını, Kızılay-Çayyolu, Batıkent-Sincan ve Tandoğan-Keçiören metrolarının bitirildiğini, AKM-Gar-Kızılay metro uzantısının yapımın devam ettiğini, Kuyubaşı-YHT Gar- Kızılay hattın da etüt projesinin tamamlandığını sözlerine ekledi.



“ANKARA SAVUNMA SANAYİNİN DE BAŞKENTİ OLDU”



Ankara’nın son 16 yılda savunma sanayinin de başkenti, kalbi konumuna geldiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünyanın en büyük 100 savunma sanayii firması arasında bulunan dört firmanın Ankara’da olduğunu, 2017 yılında yaklaşık 7 milyar doları aşan üretim gücüne ve yaklaşık 2 milyar dolar ihracat kapasitesine ulaşan savunma sanayinin yüzde 80’inin merkezinin yine Ankara olduğunu söyledi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2018 yılının ilk 11 ayında Ankara’nın savunma sanayiinde yaptığı ihracatın 873 milyon dolara ulaştığını ve bu rakamın Türkiye’nin toplam savunma sanayi ihracatının nerdeyse yarısına tekabül ettiğini dile getirerek, şöyle devam etti: “2002 yılından bugüne savunma, güvenlik, havacılık ve uzay alanlarında çok önemli gelişmeler yaşandı. Birçok millî projemizi uygulamaya koyarak başarılı sonuçlar elde ettik. Önümüzdeki üç yıllık dönemde özgün tasarım ve ileri teknolojiyle savunma sanayiinde Türkiye’yi küresel bir güç hâline getireceğiz. Kahramankazan’da 723 hektarlık alana Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni kurduk. Havacılık alanında üretim yapacak ilk fabrikamız bu bölgede inşallah Şubat ayında faaliyete başlıyor. Ankara’ya Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi’ni kazandırdık. Artık kendi uydularımızı kendimiz yapıyoruz. Geçen ay uzay ajansımızı kurduk.”



Millet bahçeleri ve millet kıraathaneleri çalışmalarının da yoğun şekilde süreceğini sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yarın sizlere bir başka müjdeyi de başkan adayımız verecek. O da biraz gecikti ama Ankara’daki stadyumu sizlere açıklayacak. Sizler de animasyonda o projeyi gördüğünüz zaman buna hayran kalacaksınız” dedi.



“MİLLETİMİZ HANGİ DERTLERDEN BİZARSA, ONLARI ÇÖZMEK İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ”



AK Parti’nin kurulduğu günden beri her zaman milletle aynı istikamete baktığını, milletle aynı hayallere, aynı hedeflere yürüdüğünü kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimiz hangi dertlerden bizarsa, biz de onları çözmek için mücadele ediyoruz. Bunun için vesayetinden darbecisine, teröristinden ekonomik tetikçisine kadar, içeride ve dışarıda karşı karşıya gelmedik kimse bırakmadık” ifadesini kullandı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bir de istikameti belirsiz, dolayısıyla rengi ve kimliği karışık, geçmiş sicili de bugünkü duruşu bozuk tipler var. Maalesef, ana muhalefet partisi genel başkanı başta olmak üzere yönetim kademeleri ve adaylarıyla büyük ölçüde bu hastalıklarla maluldür. Girmedik kılık bırakmıyorlar ama milletimiz makyajın altındaki yüzü çok iyi bildiği için, her seferinde bunları ifşa ediyor. Cenap Şahabettin’in ifadesiyle kargayı sesinden tanıyor bu millet” değerlendirmesinde bulundu.



“TÜRK MİLLETİ HER ŞEYİ AFFEDER ANCAK İHANETİ AFFETMEZ”



Ana muhalefet partisinin ilişkilerine ittifak değil, ihanet demenin daha doğru olacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı’nın teröristlerin savunucularıyla, terör örgütlerinin Avrupa Parlamentosu’ndaki temsilcileriyle bir araya geldiğini, Türkiye aleyhine propaganda yürüttüğünü vurguladı.



Türk milletinin her şeyi affedebileceğini ancak ihaneti affetmediğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mart seçimleri aynı zamanda, bu gerçeğin tüm açıklığıyla ortaya çıkmasına da vesile olacaktır. Yeter ki biz davamızdan, ahlakımızdan, hizmete ve gönüllere talip olma siyasetimizden taviz vermeyelim. Hep söylediğim gibi, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Ankara olacağız, Türkiye olacağız” diye konuştu.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti teşkilatlarının tüm kademeleriyle yoğun bir çalışma içerisine girmesi gerektiğini belirterek, rehavete kapılmadan çalışılması gerektiğini, sandıklarda görev alacak görevlilerin de sandıklara dört dörtlük sahip çıkması gerektiğini söyledi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimde AK Parti’yi ve Cumhur İttifakı’nı temsil edecek adaylara başarılar dileyerek, sözlerini tamamladı.



Kaynak:

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/100378/-milletimiz-hangi-hayali-kuruyorsa-biz-de-ayni-hayallerle-ayni-hedeflere-yuruyoruz-





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 60
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1760
Toplam Tekil 4078488
IP 3.142.197.198






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.120 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu