Fatih Sultan Mehmet'ten ilham aldılar fetih robotu yaptılar - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Fatih Sultan Mehmet'ten ilham aldılar fetih robotu yaptılar
Tarih: 24.09.2018 > Kaç kez okundu? 434

Paylaş


AA - İstanbul - 24 Eyl 2018 02:28





Kategori: Bilim, Teknoloji*Ekonomi





Fatih Sultan Mehmet'ten ilham aldılar fetih robotu yaptılar





Haydarpaşa Mesleki ve Anadolu Teknik Lisesi öğrencilerinin Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'u fethinden ilham alarak yaptıkları robot, TEKNOFEST İstanbul kapsamında gerçekleştirilen Robotik Fetih yarışmasında birincilik ödülü kazandı.





İSTANBUL - Uğur Aslanhan

Türkiye Teknoloji Takımı (T3) Vakfı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve Anadolu Ajansı'nın (AA) global iletişim ortağı olduğu TEKNOFEST İstanbul Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında 4 gün boyunca birbirinden farklı kategorilerde çok sayıda robot yarışması düzenlendi.

Festival kapsamında, "İstanbul'un fethini robotlar ile sembolik olarak canlandırarak hem karada hem denizde görev yapabilen amfibik otonom robotlar geliştirmek" amacıyla Robotik Fetih 1453 Yarışması da düzenlendi.

Lise, lisans ve lisans üstü seviyesinde öğrencilerin katılabildiği yarışmayı, Haydarpaşa Mesleki Ve Anadolu Teknik Lisesinden Robot Kulübü öğrencilerinin oluşturduğu ekip kazandı.

Ekibin geliştirdiği ve festival boyunca ziyaretçilere tanıtılan robot, katılımcılardan tam not aldı.

"Top atma ve renk algılama teknolojisini ilk defa kullandık"

Lisenin Robot Kulübü'nün danışman öğretmeni Erhan Mustafa Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yıllardır robot yarışmalarına katıldıklarını belirterek, TEKNOFEST İstanbul'u da dört gözle beklediklerini ve 4 gün dolu dolu bir etkinlik geçirdiklerini bildirdi.

Kaya, "Bugüne kadar gördüğümüz en büyük yarışmaydı. Çok sayıda kategori ve çok fazla robot vardı. Bu kategorilerin neredeyse hiçbirini başka yarışmalarda görmedik. Ekibimizin 10 yıllık bir geçmişi var değişik öğrenci grupları ile." dedi.

Robotik Fetih 1453 yarışmasının konusunun Fatih Sultan Mehmet'in gemileri karadan Haliç'e indirmesi ve oradan surları yıkmasıyla alakalı olduğunu anımsatan Kaya, şu ifadeleri kullandı:

"Robotumuz ilk önce gemileri denizden alıyor, karadan götürüyor. Sonrasında top atışları ile surları yıkabiliyor. Bunları yaparken tamamen otonom çalışıyor, hiçbir şekilde dışarıdan kontrol edilmiyor. Programı öğrencilerimiz yazdı. Görüntü işleme ve değişik sensörlerle robotumuz bu görevleri yapmaya çalışıyor. Biz görüntü işlemeyi ilk defa bu yarışmada yaptık. Robotumuz renkleri algılayıp bu renge göre görevlerini kendisi yapıyor."

Kaya, "Top atma sisteminin kullanıldığı ve suda çalışan ilk robotumuzdu. Ve gerçekten emeklerimizin karşılığını aldık." diye konuştu.











Muhabir: Uğur Aslanhan

Yayınlayan: Zeynep Özbay





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 62
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1541
Toplam Tekil 4078269
IP 3.145.60.149






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.597 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu