ABD, her zaman olduğu gibi.. - Dr. Burhan ÖZFATURA - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









ABD, her zaman olduğu gibi.. - Dr. Burhan ÖZFATURA
Tarih: 10.03.2010 > Kaç kez okundu? 2829

Paylaş


05 Mart 2010, 16:13

1977 yılından bu yana; Ekonomik Rapor/ Yeni Asır/ Türkiye/ Dünya ve Gözlem gazetelerinde, binlerce yazım çıktı. 33 yıllık bu süre içinde, tek bir yazımda bile ABD’nin dost olduğunu, güvenilebilir bir müttefik olduğunu, dile getirmedim. Aksine; ABD’nin stratejik müttefikler yalanı bir tarafa, en yakın düşman olduğuna; bu Ülke’ye karşı çok müteyakkız olunması gereğine, inandım.



Hayat zinciri, daima beni haklı çıkardı;



1- Çocukluğumuz, Kore harbinin heyecanı ve üzüntüleri ile geçti. Gurbette, (hiç gereği yok iken, ABD hatırına) çok sayıda şehit ve yaralı verdik.



En çok şehit verdiğimiz Kunuri savaşlarında, çembere düşmemize, korkak bir ABD subayının ihaneti sebep oldu.



2- Demokrat Parti dönemi, CHP zulmünü sona erdirdi. Ancak, ABD hegemonyası başladı. Başta silâh sanayi olmak üzere, ağır sanayiyi terk ettik. Demiryolu yerine, (ABD arabaları satılsın diye) karayoluna ağırlık verdik. NATO’nun hamalı olduk. Silahlanmaya, milli gelirimize göre, çok ağır oranlarda kaynaklar sarfettik.



Neticede, merhum Menderes, Rusya ile biraz yakınlaşmak isteyince, 27 Mayıs- Yeniçeri İsyanı gerçekleştirildi. Genç Osman gibi, Menderes ve iki arkadaşı (hukuk ve ahlâk dışı biçimde) asıldı.



3- 27 Mayıs sonrası, tüm ihtilal ve darbeler de, ABD’nin emir ve talimatları çerçevesinde icra edildi.



4- Uçkuru gevşek Kennedy; Küba krizinde, Türkiye’yi inanılmaz biçimde kullandı ve sattı.



5- Üniversite döneminde, Johnson denen; nezaketten habersiz herifin mektubu, gururumuzu kırdı/ kalbimizi kanattı.



6- Kıbrıs harekatında, ABD’nin Yunan yanlısı tutumu; Kissinger’in fesatlıkları ve (guya NATO müttefiki) Türkiye’ye uygulanan ambargolar, unutulmaması gereken kötülüklerdir.



7- Hepimiz biliyoruz ki, PKK denen terör örgütü, ABD ‘nin taşeronudur. (Ve de İsrailin) Çekiç gücün yediği herzeleri anlatmak için, ciltler yetmez.



8- Türkiye’deki sağ-sol/ Alevi- Sünni/ Laik- Dindar vb. ihtilaflarını körükleyen, kanatan da ABD’dir. Barış Gönüllüsü adı altında gönderdikleri ajanların kötülükleri de saymakla bitmez.



9- Çuval Olayı’nı unutmak ve hazmetmek, zaten mümkün değildir.



10- Türk ekonomisini; Kemal Dervişleri/ IMF ve Dünya Bankası ile, bu hale düşüren de, ABD’dir.



11- Türkiye’deki misyonerlik faaliyetlerinin tümü ABD kaynaklıdır.



12- Osmanlı döneminde de,imparatorluğu parçalayan faaliyetlerin başında; tahrikleri ile, kolej ve misyonerleri ile, Ermeni/ Kürt vb. unsurları kışkırtmaları ile, ABD’nin düşmanca çalışmaları gelmektedir. Vilson Prensipleri denen uydurmaların asıl hedefi, Osmanlı’yı parçalamaktı.

İhanet ve düşmanlıkları, saymakla bitiremem.



- Elbette, benim husumetim, ABD halkına değil, yönetimlerinedir. Zira, ABD halkı, 2 tüketim ekonomisinin” zincirleri ile bağlanmış, köle gibi çalışmak zorunda olan; yönetimde hiçbir etkisi olmayan (bu yüzden seçim sandıklarına bile pek gitmeyen) zavallı bir kitledir. ABD’yi Yahudi asıllı belirli aileler ve sahip oldukları uluslar arası karteller yönetmektedir. Başkanlar da bunların kuklası durumundadır.



- Niteki, soykırım vb. konulardan ABD halkının haberi bile yoktur. Onlar, iş ve aş peşindedirler. Dış ilişkiler Komisyonu, Temsilciler Meclisi, Senato vs. belirttiğim azınlığın oyun sahalarıdır.



- Dış ilişkiler komisyonundaki oylama rezaletini; ermeni kuklası başkanın soytarılıklarını, beraberce izledik. Bu satılmış, sabit fikirli tiplere, hangi gerçekleri anlatabilirsiniz? Bunlar bilgisiz, vicdansız, lobilerin uşağı tiplerdir. Olayın demokrasi ile, insan hakları ile ilgisi yoktur.



Kaldı ki; ABD bu kadar insan hakları düşkünü ise, önce Kızılderilileri nasıl yok ettiklerinin ve Vietnam/ Irak/ Afganistan/ Meksika/ Orta Amerika katliamlarının hesabını versin. Niçin, uyuşturucu ticaretini CİA’nin yönettiğini açıklasın.



Oylama, sonucu baştan belli idi. Her türlü tezgah kurulmuştu. Amaç, devamlı olarak, Türkiye’yi “Soykırım” hezeyanı ile tehdit etmek; ABD çıkarları için kullanmaktır.



“ Yahudi Lobisi, bu yıl çalışmadı, onun için kaybettik” lafı da geçersizdir. Zaten, bu oyunun senaristleri Yahudi lobileridir. Bu sayede, devamlı olarak, Türkiye’den büyük rakamları sızdırmaktadırlar.



Şimdi; Askeri ve sivili/ İktidarı ve muhalefeti/ Özel sektörü ve sendikası ile, birlik olma ve şahsiyetli davranma günüdür.



- Biz; ABD olmadan önce de vardık. (kısa bir süre sonra) ABD batınca da varolacağız. Kendimize güvenelim yeter. Kimseye ihtiyacımız yoktur. Kimseden korkumuz da olmamalıdır. (ABD uyduluğu sona ermelidir)



- İktidar ve muhalefet, müşterek biçimde ve kararlı bir tavır sergilemelidir. Büyükelçimizi, istişare için değil, temelli, geri çağırmalıyız. ABD ve İsrail ile olan (özellikle silah alımı ile ilgili) ihaleleri iptal etmeliyiz.



- Sn. Başbakan, Nisan ayında yapacağı ABD seyahatini iptal etmelidir. Ne kendisi, ne de Sn. Cumhurbaşkanı, zırt-pırt ABD’ye gitmemelidir.



- Dış politikada ve ekonomide, ABD bağımlılığını terk etmeliyiz. NATO içinde de, aldığımız kadar vermeliyiz.



- Medyadaki, ABD ve İsrail hakimiyetine son vermeliyiz.



AKP’yi ciddi bir imtihan beklemektedir. Şahsiyetli bir duruş sergilenmesi şarttır… İlk yapılması gereken, Ermeni protokolünü, yırtıp atmaktır.



Türk halkı, ABD yönetiminden nefret etmekte, çok haklıdır.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 58
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 1438
Toplam Tekil 4078166
IP 52.15.112.69






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu