BASIN BÜLTENİ Erdoğan: “Kıbrıs Türkleri’nin siyasal eşitliği temel parametredir” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Erdoğan: “Kıbrıs Türkleri’nin siyasal eşitliği temel parametredir”
Tarih: 06.02.2019 > Kaç kez okundu? 705

Paylaş


Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kıbrıs’ta ortak bir vizyon ve yol haritası belirlenmesi gerektiğini belirtti. Neyin nasıl müzakere edileceği net olması gerektiğini kaydeden Erdoğan, Kıbrıs Türklerinin siyasal eşitliğinin temel parametre olduğunu vurguladı.

Kıbrıs konusunda BM kararları doğrultusunda kalıcı bir çözüm bulmak gerektiğine işaret eden Yunanistan Başbakanı Aleksiz Çipras ise Federal Kıbrıs Cumhuriyeti’nin AB'nin normal bir üyesi olarak var olması gerektiğini belirtti.

Yunanistan Başbakanı Aleksiz Çipras’ın Türkiye ziyareti çerçevesinde dün gerçekleşen Erdoğan ile Çipras görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Kıbrıs konusu ve iki ülkeyi ilgilendiren konularda değerlendirmelerde bulunuldu.

Basın toplantısında Kıbrıs konusunun da ana başlıkları arasında yer aldığını ifade eden Erdoğan, "İçinde bulunduğumuz istişare sürecinin iyi değerlendirilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Taraflar yeni bir müzakere sürecine başlamadan ortak bir vizyon, yol haritası belirlemelidir. Neyin nasıl müzakere edileceği, önceden net olmalıdır. Türkiye için Kıbrıs Türkleri'nin siyasi eşitliği temel parametredir. Hangi çözüm modeli olursa olsun bu zaruret gözetilmelidir" dedi.

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras da konuşmasında, Türkiye'yle bölgedeki sorunlara mahkum olmak niyetinde olmadıklarını ve sorunlara diyalogla çözüm bulmaya çalıştıklarını belirtti.

“Kıbrıs müzakerelerinde çözüme çok yaklaştık, ancak maalesef ülkenizdeki talihsiz darbe girişimi ortaya çıktı. Bu gelişmeler bizim pozitif yönde ilerlememize engel teşkil etti” diyen Çipras “Biz Yunanistan olarak her türlü darbeyi kınıyoruz” dedi.

“Bölgemizdeki sorunlara mahkum olmak niyetinde değiliz. Sorunlara diyalogla çözüm bulmaya çalışıyoruz.

Kıbrıs konusunda BM kararları doğrultusunda kalıcı bir çözüm bulmak zorunda olduğumuzu söyledim. Federal Kıbrıs Cumhuriyeti AB'nin normal bir üyesi olarak var olmalı. İnanıyorum ki geçmişte yapılan bazı hataları tekrar etmekte fayda yok. Dolayısıyla bir ön hazırlık görüşmelerinin yapılmasını önerdim.

Doğu Akdeniz'de hukuka saygı gösterilmesi konusuna değindim. Hali hazırda bazı enerji projelerinde işbirliği yapıyoruz, bunu daha ileriye götürebiliriz. Yine görüşmelerimizde pozitif gündemi hakim kılmak istiyoruz, bu çerçevede ekonomik işbirliğimizi ele aldık. Fikir alışverişinde bulunduk.”



Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Soylu KKTC’ye geliyor



Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Perşembe günü KKTC’ye geliyor.

İçişleri Bakanı Ayşegül Baybars’ın davetlisi olarak KKTC’ye gelecek olan Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saat 09.50’de İçişleri Bakanlığı’nda Baybars’la görüşecek.

İçişleri Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, heyetler arası yapılacak toplantının ardından “Suçların Önlenmesi ve Ülkeye Giriş Çıkışlarda Sakıncalı İnsanların Tespitine Yönelik İşbirliği Protokolü” imzalanacak.

Görüşmede ayrıca “suç ve suçların önlenmesine yönelik ülkeye girişlerde online sorgu sistemi, muhaceret, siber suçlarla ilgili teknik donanım ve eğitim iş birliği, düzensiz göçle mücadele edilmesine yönelik yasal, idari, kurumsal, teknik kapasite geliştirme faaliyetlerinin belirlenmesi ve ihtiyaçlar doğrultusunda ortak projeler geliştirilmesi ve uygulanması” konuları ele alınacak.



Tarım Bakanı Şahali “Çok Uluslu Tarım İş Formu”na katılacak



Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Erkut Şahali, Türkiye’de düzenlenecek “AGROEXPO 2019 Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı” ile “İkinci Çok Uluslu Tarım İş Formu”na katılacak.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, İzmir’de “14. AGROEXPO” çerçevesinde gerçekleştirilecek forum, 7 Şubat’ta düzenlenecek.

Türkiye Cumhuriyeti Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin başkanlığında gerçekleştirilecek foruma, 20 ülkeden tarım bakanları katılacak. Dünya tarım liderlerini buluşturacak fuarda, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti standı da yer alacak.

AGROEXPO ve foruma katılmak amacıyla Tarım Bakanı Şahali ve beraberindeki heyet, İzmir’e yarın gidecek ve 8 Şubat’ta ülkeye dönecek.













Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram





Flickr





LinkedIn





Website













Dışişleri Bakanlığı







Facebook





Twitter





YouTube





Website













Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Başbakan Yardımcılığı ve

Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 601 1800 - 01

Faks: +90 (392) 228 4847

E-Posta: pio@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: @trncpio

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 40
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1444
Toplam Tekil 4076225
IP 18.218.129.100






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu