Bodrum’un değerleri… - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Bodrum’un değerleri… - Necdet SİVASLI
Tarih: 24.06.2018 > Kaç kez okundu? 525

Paylaş


Turizmimizin başkenti Bodrum’da geçen yıl sıklıkla yapılan bazı festivaller büyük ilgi gördü. Genellikle Bodrum’un zengin ot çeşitlerinin tanıtıldığı “Ot Festivalleri”ni en öne oturtmak gerekiyor. Sanıyoruz, önümüzdeki dönemlerde bu festivaller daha oturmuş ve profesyonel bir anlayışla devam ettirilecektir.

Bodrum’da gerçekleştirilen festivallerin Bodrumlular kadar ilçeye gelen yerli ve yabancı turistlerce de ilgi ile izlendiğini vurgulayalım.

Söz konusu Bodrum, tanıtım ve festivaller olunca Bodrum Belediyesi’nin bu festivallere verdiği desteği de yazmadan geçemeyiz. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve ekibi, turizmin başkentinin değerlerinin korunması ve önem kazanması yönünde büyük çaba gösteriyor. Hakkını vermek gerekir.

Yazımızda Bodrum’un değerlerinden söz ederken, bu yörenin hamur işlerinden de söz etmek gerektiğini düşündük. Ege’nin en güzel ve lezzetli hamur işleri, börekleri, Bodrum otları ile bütünleşince bir başka değer kazanıyor. O halde Bodrum’da Ot Festivalleri olur da börek ve hamur işleri festivalleri neden olmasın?

Şimdi yazımızın asıl konusuna geçelim:

Bodrum’da iki yıldır hizmet veren ve su böreği konusunda giderek adını duyuran “Böreği Su, Su Böreği” aile işletmesi var. Halil Sarsılmaz, annesi ile küçük işletmesinde gerçek tereyağlı su böreğini Bodrumlularla tanıştırmanın keyfini çıkarıyor. Özellikle otların bol ve yoğun olduğu dönemlerde Bodrum otlarından yaptığı tereyağlı su börekleri ile de adını duyuruyor.

Gümüşlük’ün yerlisi ve tam bir Bodrum aşığı olan Halil Sarsılmaz’ın en büyük özelliği, ürettiği böreklerde kullandığı malzemelerin kaliteli ve yerel olması konusundaki duyarlılığıdır. Kaliteden kesinlikle ödün vermiyor. Bunu ilke haline getirmiş.

Bu kadar mı? Tabii ki hayır.

Su böreğinin hemen her çeşidini Halil Sarsılmaz’ın işletmesinde bulmanız mümkün. Otlu böreklerin yanında mantarlı, kıymalı, kaşarlı, beyan peynirli su böreklerinin yanında oklavadan çekme, baklava tatlı çeşitleri ile de Bodrum’un geçmişini günümüze taşıyor.

Sık uğradığımız ve çeşitli ürünlerden tattığımız Böreği Su, Su Böreği’ne son gidişimizde bir sürprizle karşılaştık. Ne mi oldu? İşletmenin sahibi Halil Sarsılmaz’dan dinleyelim:

“ Bodrum’a ben de bir katkıda bulunmak istiyorum. Bodrum’un tanıtımında önümüzdeki sonbaharda Belediye’den de destek sağlayarak geniş çaplı bir festivale imza atmaya hazırlanmaktayım. Bodrum’un hamur işleri meşhurdur. Börek, katmer, gözleme, mantı ve diğer hamur işlerinin de katkısı ile bir “Bodrum Börek ve hamur işleri, Festivali” ile ilçemizin tanıtımına ve turizmine katkı sağlayarak bir görevimiz daha yerine getirmek için şimdiden çalışmalara başladım. Bunun için de çekirdek bir komite oluşturup, neler yapmamız gerektiğini masaya yatıracağız. Bunun son derece yararlı olacağını düşünüyorum. Bu konuda Bodrum’u sevenlerden de destek beklemekteyim.”

Bodrum’da çeşitli hamur işleri ile uğraşan işletmelerin sahipleri ve yetkilileri ile bir araya gelinmiş, komite oluşturulmuş. Önümüzdeki Eylül ayının sonu, Ekim ayının başı gibi 3 gün sürebileceği hesaplanan bir “Bodrum Börek ve hamur işleri Festivali”nin temelleri atılmış.

Festival kapsamında stantlar açılacak, Bodrum Halk oyunları gösterileri yapılacak, börek ve hamur işlerinin nasıl yapıldığı gösterilerle sunulacak, tadımlar yapılacak. İşin ustaları hamur işleri konusunda konuşmalar ve açıklamalar yapacak.

Börek, çörek, hamur işleri bizim işimiz değil. Ancak, Bodrum’a ve tanıtımına gönül vermiş birisi olarak gazeteci kimliğimizle böylesine bir etkinliğe hizmet etmek bizim de görevimizdir. Hiç kuşkusuz alanımızda bu güzel düşünceye destek vermeye çalışacağız.

Bu festivalin ilkinde belki beklentiler karşılık bulamayabilir. Bunun ilk ve bir deneme niteliği taşıması nedeni ile yapılması planlanan sempozyumların, söyleşilerin ve diğer bazı programların devamında Bodrumlularla buluşturulacağı inancındayız.

Ancak, böylesi bir festivalin olması adın atılan adımın önemli olduğunun altını çizmek isteriz. Bunun Bodrum için önemli olabileceği görüşündeyiz. Konuyu bu açıdan değerlendirdiğimizde bu adımı atan Halil Sarsılmaz ve komiteyi oluşturanları yürekten kutlamak istiyoruz.

Her zaman olduğu gibi böylesine bir girişimi destekleri ile zirveye çıkarabileceğine inandığımız Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ve ekibini de aynı duygularla kutluyoruz.

necdetbuluz@gmail.com

www.facebook.com/necdet.buluz





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 23
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1163
Toplam Tekil 4067297
IP 18.117.107.90






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu