Başbakan Yıldırım, Meclis Başkanı Kahraman’ın milletvekillerine verdiği iftar yemeğinde bir konuşma yaptı. - TC Başbakanlık - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Başbakan Yıldırım, Meclis Başkanı Kahraman’ın milletvekillerine verdiği iftar yemeğinde bir konuşma yaptı. - TC Başbakanlık
Tarih: 07.06.2018 > Kaç kez okundu? 550

Paylaş


“İnşallah, sağlanacak güçlü iktidarla, sürekli istikrarla, ülkemiz 100. yıl hedeflerini daha kararlı şekilde gerçekleştirecektir”







Başbakan Binali Yıldırım, "Seçimlerin ülkemize, milletimize, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah, sağlanacak güçlü iktidarla, sürekli istikrarla, ülkemiz 100. yıl hedeflerini daha kararlı şekilde gerçekleştirecektir." dedi.



TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Meclis Şeref Salonu'nda iftar verdi.



İftara Başbakan Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, eski meclis başkanları, bakanlar, milletvekilleri, kuvvet komutanları ve eski milletvekilleri katıldı.



Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan iftarda, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından dua okundu.



Başbakan Yıldırım, yaptığı konuşmada, iftarda beraber olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.



Yıldırım, TBMM'nin cumhuriyeti kurduğunu, bugünlere getirdiğini ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için çok önemli görevler ifa ettiğini belirtti.



25. ve 26. Dönem Meclislerinin kısa dönem görev yaptığını hatırlatan Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:



"26. Dönem Meclisimiz, yaklaşık 2,5 yıl görevde kaldı ama 26. Dönem Meclis herhalde tarihte adından çok fazla söz edilecek bir Meclisimiz olacak.



15 Temmuz hain darbe girişiminde, değerli Meclis Başkanımızın, Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla, milli egemenliğinin tecelli ettiği bu çatı altında, o gece milletvekillerimiz bir araya gelmiş ve Meclise atılan bombalar altında, milli egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğunu gür sesiyle haykırmıştır. O gece egemenliğe sahip çıkılmış, devlet teröre teslim edilmemiştir. Bu yüzden kuruluşunda gazi olan Meclis, ikinci gazilik unvanını da 15 Temmuz'da hak ederek almıştır."



26. Dönem'de Meclis tarafından onay verilen Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonlarının da akılda kalacak icraatlardan olduğunu ifade eden Yıldırım, Türkiye'nin yıllardır başını ağrıtan bölücü terör örgütünün sadece yurt içi değil yurt dışında da etkisiz hale getirilmesi için hükümetin aldığı kararı destekleyerek onaylayan ve operasyonların başarılı şekilde tamamlanmasına vesile olan Meclis üyelerine şükranlarını sundu.



Başbakan olarak, ülke ve millet için alınan önemli kararlarda bu Meclis üyeleriyle birlikte yer almaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Yıldırım, Meclisin çok konuşulacak ve üzerinde yazı yazılacak kararlarından birinin de 94 yıllık yönetim sisteminde yapılan değişiklik olduğunu belirtti.



Anayasaya değişikliğiyle beraber parlamenter sistemden cumhurbaşkanlığı sistemine geçildiğini hatırlatan Yıldırım, Meclisin kabul ettiği anayasa değişikliğinin millet tarafından da tasdik edildiğini ve Türkiye'de yönetim sisteminde yeni dönemin başladığını vurguladı.



24 Haziran'da yapılacak seçimlerin, esasen 16 Nisan halkoylaması ve TBMM'nin kabul ettiği Anayasa değişikliğinin bir kez daha uygulaması niteliğinde olacağını kaydeden Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:



"Türkiye siyasi tarihinde ilk defa, TBMM seçimleri ile cumhurbaşkanılığı seçimi aynı gün gerçekleştirmiş olacaktır. Böylece milli irade aracısız, vasıtasız, doğrudan sandıkta tecelli edecek, gelecek 5 yıl için ülkeyi yönetecek kadrolarla, yasama Meclisini oluşturacak milletvekillerini milletimiz seçmiş olacak. Yapılacak seçimlerin ülkemize, milletimize, hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. İnşallah sağlanacak güçlü iktidarla, sürekli istikrarla, ülkemiz 100. yıl hedeflerini daha kararlı şekilde gerçekleştirecektir."



Meclis çatısı altında hizmet eden tüm milletvekilleri, meclis başkanları ve yönetim kadrosundakilere hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Yıldırım, 16 yıl boyunca milletin AK Parti'ye vekalet verdiğini, bu sorumluluğu milletin beklentilerine uygun olarak yerine getirmek için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde çalıştıklarını ve bugünlere geldiklerini söyledi.



Birçok yeniliği ülkeye kazandırdıklarını anlatan Yıldırım, şunları kaydetti:



"Yapamadıklarımız da mutlaka olmuştur. Ancak şu bilinmelidir ki 16 yıl boyunca milletimizin beklediği hizmetleri birer birer yerine getirirken diğer yandan da milli iradeye, egemenliğimize karşı yönelen her türlü tehdidin, zerre kadar gözümüzü kırpmadan, endişe etmeden karşısında olduk. Bütün bunları yaparken biliyorduk ki aziz milletimiz bizim arkamızda. Geldiğimiz bu noktada, elhamdülillah ülkemiz demokrasisiyle, hukuk devletiyle, terörle mücadelesiyle önemli başarıları sağlamış durumdadır. Yeni oluşacak Meclisteki arkadaşlarımıza şimdiden başarılar dilerken, ülkemizin gelecek yılları için daha güzel günleri yaşayacağını ifade etmek isterim. "



Kaynak:

http://www.basbakanlik.gov.tr/Forms/_Article/pg_Article.aspx?Id=02668602-3db8-4095-8f91-18f5763a3d80





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 41
Dün Tekil 1349
Bugün Tekil 1455
Toplam Tekil 4074731
IP 18.222.67.251






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























15 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Asil yetimler anadan babadan de il, ilim ve ahlaktan yoksun olanlard r. (HZ. AL )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu