“Biz milletimize güçlü Türkiye sözü veriyoruz” 02.06.2018 - TC Cumhurbaşkanlığı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“Biz milletimize güçlü Türkiye sözü veriyoruz” 02.06.2018 - TC Cumhurbaşkanlığı
Tarih: 03.06.2018 > Kaç kez okundu? 538

Paylaş


Aksaray’da düzenlenen mahalle iftarında vatandaşlarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada, “Biz milletimize güçlü Meclis, güçlü hükûmet, güçlü Türkiye sözü veriyoruz ve bunu mutlaka yerine getireceğimizi söylüyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Aksaray mitinginin ardından Fatih Mahallesi Kapalı Pazar Yerinde düzenlenen mahalle iftarında Aksaraylılarla bir araya geldi.







Cumhurbaşkanı Erdoğan, buradaki konuşmasında bir kez daha milletin desteğine talip olduklarını belirterek, " 'Yaparsa AK Parti yapar' diye boşuna söylemiyoruz. Rakamlar, bunun en büyük ispatıdır. Bakınız 2011 seçim beyannamemizde '50 bin olan ihracatçı sayımızı 2023'te 100 bine çıkartacağız' dedik, şimdi sayı 72 bin. Yani adım adım hedefe doğru yaklaşıyoruz" diye konuştu.



“İHRACATIMIZ 162 MİLYAR DOLARA DAYANDI”



İhracatın göreve geldiklerinde yıllık 36 milyar dolar olduğunu şimdi ise 162 milyar dolara dayandığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuda da istikrarlı bir yükselişin bulunduğunu bildirdi. Geçen yıl, 212 farklı ülke ve bölgeye ihracat gerçekleştirildiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk ihracatçıların, neredeyse ayak basmadık ülke bırakmadığını ifade etti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2011'de Türkiye'yi büyük projelerle tanıştırma sözü verdiklerini hatırlatarak, Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü ve otoyollardan bahsettiklerine değindi. Marmaray'ı bitirdiklerini ve bugüne kadar 268 milyon kişinin kullandığını, Avrasya Tüneli'nden 23 milyon, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden de 27 milyon aracın geçtiğini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul-İzmir otoyolunda çalışmaların hızla devam ettiğini, Osmangazi Köprüsü dâhil pek çok bölümünü hizmete açtıklarını ifade etti. İstanbul-İzmir otoyolunu 2023'e kadar bitirme sözü verdiklerini ancak daha önce bitirileceğini ifade eden Erdoğan, İstanbul-Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir otoyolunun etap etap sürdüğünü, en son 1915 Çanakkale Köprüsü'nün temelini attıklarını, projenin 2023'te tamamlanacağını belirtti.



"YIL BİTMEDEN DÖRT ŞEHİR HASTANESİ DAHA AÇACAĞIZ"



Üniversitelerdeki öğretim üyesi sayısını 80 bine çıkartacaklarını söylediklerini de belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün 77 bine yaklaştık. Yani 2023'e kalmadan hedefimize ulaşmış olacağız" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Yüksek Öğretim Alanı Bakanlar Zirvesi'nde Türkiye'nin üç başlıkta tam puan alarak Bologna Süreci'nde pek çok Avrupa ülkesinin önünde olduğunu gösterdiğini ifade etti.



Şehir hastaneleri sözünü tuttuklarını ve şu ana kadar beş tanesini açtıklarını, yıl bitmeden dört tanesini daha açacaklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "2023'e kadar 31 şehir hastanesinin hemen hemen tamamı hizmete girmiş olacak. Hekim sayımızı, önce 155 bine ardından 200 bine çıkarma sözü vermiştik, Şu anda hemen hemen 150 bini bulduk. Hastanelerdeki nitelikli yatak sayısını yüzde 45'e yükseltme sözü vermiştik, şimdiden yüzde 62'ye ulaştık. Yani hedefimizin çok çok üzerine çıktık" diye konuştu.



“TARIMSAL MİLLÎ GELİRDE, 189 MİLYAR LİRAYLA AVRUPA'DA BİR NUMARAYIZ”



2023 için 1 milyon konuta ulaşma hedefi koyduklarını, şu anda 833 binde olduklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mevcut planlamalara göre 2023'te 1 milyon 200 bine ulaşacağımız anlaşılıyor" dedi. Tarımsal millî geliri, 37 milyar liradan 189 milyar liraya çıkardıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu rakamla tarımsal hasılada Avrupa'da bir numara olduklarını bildirdi.



Son 16 yılda tarım sektörüne 117 milyar liranın üzerinde destek ödemesi yaptıklarını aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, kırsal kalkınma hibeleri, arazi toplulaştırma çalışmaları gibi faaliyetlerle tarımın daha iyi şartlarda yapılabilmesini sağladıklarını, millî tarım projesiyle tarımsal hasılayı daha da artırmayı planladıklarını belirtti.



“HAYVANCILIĞI AYAĞA KALDIRMAKTA KARARLIYIZ”



Hayvancılığı ayağa kaldırmakta kararlı olduklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu iş öyle ithalatla falan çözülebilecek bir iş değil. Bunun için damızlık hayvanlardan meralara, yem bitkileri üretiminden hayvan sağlığına kadar her alanda çok ciddi hazırlıklarımız var. Bunları süratle ve etkin bir şekilde hayata geçireceğiz" ifadesini kullandı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında şunları kaydetti: "Bu örnekleri şunun için veriyorum; AK Parti sadece konuşan, sadece vaatte bulunan bir parti değildir. AK Parti verdiği her sözün arkasında duran, söylediğini yapan bir partidir. Bunun için 24 Haziran seçimlerinde de sadece yapacağımız şeyleri söylüyoruz. Öyle uzayda altın bulma gibi uçuk, kaçık vaatlerimiz yok. Alın terimizle emeğimizle bileğimizle ne yapabileceksek onu söylüyoruz. Bir 'yerli marka otomobil' diyoruz, 'Kanal İstanbul' diyoruz, 'millet bahçeleri' diyoruz. Biz 'hızlı tren hatları' diyoruz. 'Barajlar sulama tesisleri, köprüler yollar' diyoruz."



Atacakları adımlarla Aksaray'ın içme suyu sorununun Ecemiş Çayı’nın getirilmesiyle kalıcı olarak çözüleceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu konuda çalışmaların da başladığını söyledi. Tarımsal sulama konusunda kapalı sisteme geçileceğinin ve artık açık sistemle suyu israf etmeyeceklerinin altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu havzaya dışarıdan su getirmek suretiyle tarımsal sulama konusunda kalıcı çözüm inşallah getirmiş olacağız" dedi.



“TÜRKİYE'NİN; ÜRETİM, İHRACAT VE TİCARETE İHTİYACI VAR”



"Üretim, ihracat ve ticaret" dediklerini vurgulayan Erdoğan, "Çünkü Türkiye'nin bunlara ihtiyacı var. Öyle meydanlarda kurusıkı atarak ülkeye hizmet edilmiyor. Hele hele iftirayla yalanla sinsilikle milletimizin herhangi bir derdine derman olmak mümkün değildir" ifadelerini kullandı.



Korgeneral İsmail Metin Temel ile ilgili ortaya atılan tartışmaları da eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sayın Temel, bir parti toplantısına gelmiyor, Malatya'da Türkiye Esnaf Sanatkârlar Konfederasyonu’nun düzenlediği bir davete geliyor ve protokol masasında, o da bir protokol mensubu olarak yerini alıyor. Bir insan devletin nasıl işlediğinden bu kadar mı habersiz olur? Devlet nedir, devlet nasıl yönetilir, bunlardan haberi yok. Darbeci generallerin apoletlerini biz değil, yargı söktü. Bunu da bilesin. Cumhurbaşkanının öyle bir yetkisi dün yoktu, bugün yok, yarın da yok" dedi.



“VATANDAŞLARIMIZIN TAMAMINA HİZMET VERECEK ESERLERİ SİYASETİMİZİN MERKEZİNE YERLEŞTİRDİK”



Türkiye'nin 81 iline, 81 milyon vatandaşın tamamına hizmet verecek eserlere imza atmayı siyasetlerinin merkezine yerleştirdiklerini aktaran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz işte milletimizle iç içeyiz. Milletimizle beraberiz" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim meydanlarında, sandıkta rekabet etmenin başka, hizmet verirken herkesi kucaklamanın başka olduğunu belirterek, siyasette de herkesi kucaklamanın gayreti içinde olduklarını söyledi.



"Ben milletimi seviyorum, Allah için seviyorum" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ayrım yapmadan yaratılanı Yaradan'dan ötürü sevdiklerini, AK Parti'nin milleti kuşatan, kucaklayan, bambaşka, benzeri olmayan bir parti olduğunu söyledi. 2002'den bu yana her girilen seçimden sadece birinci çıkmakla kalmadıklarını ve oylarını da sürekli artırdıklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Niye? Biz milletimizi sevdik, milletimiz de bizi sevdi. Şimdi çıtayı öyle yükseğe koyduk ki artık bu ülkede hiç kimsenin millete rağmen herhangi bir adım atabilmesi mümkün değil. Biz kendimize güvenmesek zaten bu çıtayı bu kadar yükseltmezdik" diye konuştu.



Bu adımın etkilerini hemen görmeye başladıklarına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: "Bazen kendilerini tutamayıp asıl yüzlerini ifşa etseler de artık hiçbir partinin adayı o eski söylemlerle o eski tepeden bakan edayla konuşamıyor. Bunlar değil miydi benim vatandaşıma 'göbeğini kaşıyan adam' diyenler? Bunlar değil miydi benim çiftçi kardeşime, benim hayvancılıkla uğraşan kardeşime 'onların oyu benim oyumla aynı değildir' diyenler? 'Bidon kafalı' diyenler bunlar değil miydi? Herkes demokraside, özgürlüklerde, haklarda en ileri vaatleri dile getiriyor. Hizmetler noktasında ise sırtlarında yumurta küfesi olmadığı, nasıl olsa yapmak zorunda kalmayacakları için üfürüp duruyorlar."



“GÜÇLÜ TÜRKİYE SÖZÜMÜZÜ MUTLAKA YERİNE GETİRECEĞİZ”



Geçmişteki seçim kampanyalarının tamamen kimlik siyaseti üzerinden yürütüldüğünü hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti: "Şimdi demokrasi ve yatırımlar odaklı bir yere gelmiş olmamız önemlidir. Ama iş oraya gelince de kimsenin AK Parti ile yarışması mümkün değildir. Bizim arkamızda, 16 yıllık müktesebatımız var. Bizim milletimize gururla gösterdiğimiz başarılar, karne ortada. Onların ise sırtında çok daha eski tarihlere giden sayısız ne yazık ki kamburları ve utanç levhaları var.”



Konuşmasının sonunda, “Milletimizin 24 Haziran’da bir kez daha doğruyu bulacağından şüphe duymuyorum. Biz milletimize, güçlü Meclis, güçlü hükûmet, güçlü Türkiye sözü veriyoruz ve bunu mutlaka yerine getireceğimizi söylüyoruz” vurgusu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini birlik, beraberlik vurgusuyla tamamladı.



Kaynak:

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/93784/biz-milletimize-guclu-turkiye-sozu-veriyoruz.html





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 31
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1382
Toplam Tekil 4067516
IP 18.221.41.214






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.716 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu