“16 yıl boyunca Türkiye’yi her alanda büyüttük” 01.06.2018 - TC Cumhurbaşkanlığı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“16 yıl boyunca Türkiye’yi her alanda büyüttük” 01.06.2018 - TC Cumhurbaşkanlığı
Tarih: 01.06.2018 > Kaç kez okundu? 587

Paylaş


AK Parti’nin Adıyaman mitinginde yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 yıl boyunca Türkiye’yi her alanda 3,5 kat büyüttüklerini vurgulayarak, “Bizim siyasetimiz hizmet siyasetidir. Biz milletimize efendilik taslamaya değil, hizmetkâr olmaya geldik. Dün öyleydik, bugün de milletimize, Adıyaman’a hizmete talibiz” dedi.



Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Adıyaman mitingine katıldı. Adıyaman Hükümet Konağı önünde düzenlenen mitingde Cumhurbaşkanı Erdoğan, halka hitap etti.



“BİZİM SİYASETİMİZ HİZMET SİYASETİDİR”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında geçtiğimiz 16 yıl boyunca Türkiye’yi her alanda 3,5 kat büyüttüklerini vurgulayarak, 2023 hedeflerine ulaşmak suretiyle Türkiye’yi iki kat daha büyütmeyi istediklerini ifade etti. “Unutmayın, yaparsa yine AK Parti yapar” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim siyasetimiz hizmet siyasetidir. Biz milletimize efendilik taslamaya değil, hizmetkâr olmaya geldik. Dün öyleydik, bugün de milletimize, Adıyaman’a hizmete talibiz. İşte bunun için 24 Haziran’da sizlerden yeniden hizmet için, yatırım için, proje için, bir kez daha destek istiyoruz.”



Cumhurbaşkanı Erdoğan Adıyamanlılardan Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendisini, Meclis’te ise AK Parti’yi desteklemelerini istedi. Bu süreçte dargınlığın, kırgınlığın olmaması gerektiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bazen duyuyorum, böyle dargınlık, kırgınlık filan olanlar var. Sakın ha, dargınlık, kırgınlık yok. Biz birbirimizi Allah için seviyoruz. Allah için seveceğiz, makam, mevki, aşiret, bunları koyalım bir kenara. Biz yaratılanı Yaratan’dan ötürü seviyoruz, seveceğiz” şeklinde konuştu.



ADIYAMAN’A YAPILAN YATIRIMLAR



Son 16 yılda Adıyaman’a 14 milyon liralık destek ve yatırım yapıldığını bildiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğitimde 2 bin 865 yeni derslik yaptık, Adıyaman’daki tüm evlatlarımız okula gidebilsin diye. İlköğretim öğrencilerimize 207 trilyon lira eğitim desteği verdik. Bundan 20 yıl önce birisine Adıyaman’ın üniversitesi olacak dense inanırlar mıydı? Biz Adıyaman’a kendi üniversitesini kurduk. Üniversitenin cazibesini attırmak için 6 bin 600 kişilik yükseköğrenim yurtlarını da açtık. Önümüzdeki iki yıl içinde yine yurtlar açmaya devam edeceğiz. İlk etapta 750 kişilik yurt açacağız. Sağlıkta 400 yataklı Adıyaman Devlet Hastanesiyle birlikte 15’i hastane olmak üzere toplam 44 sağlık tesisini şehrimize kazandırdık”



Konuşmasında, sosyal yardımlara 16 yılda toplam iki buçuk milyon liralık kaynak aktararak Adıyamanlı muhtaç vatandaşların, şehit yakınlarının, engellilerin ve yaşlıların yanında olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerinin devamında şunları kaydetti: “TOKİ aracılığıyla Adıyaman’da 4 bin 300 konut projesini hayata geçirdik. Bölünmüş yol biz geldiğimizde ne kadardı biliyor musunuz? 23 kilometre. Biz buna 205 kilometre daha ilave ettik, 228 kilometreye çıkardık. Adıyaman’la Şanlıurfa’yı birbirine bağlayan Nissibi Köprüsü gerçekten abide bir eser oldu. Bunun yanında çeşitli ebatlarda 20 adet köprüyü daha Adıyaman’a kazandırdık. Yaparsa yine AK Parti yapar”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, hızlı tren projesinin içinde Adıyaman’ın bulunduğunu hatırlatarak şunları söyledi: “Adıyaman için Gölbaşı-Adıyaman-Kahta hızlı tren hattının proje etüt çalışmaları devam ediyor. Adıyaman havalimanımıza yeni bir terminal binası yaptık. Atatürk Baraj gölüne 30 araç ve 100 yolcu kapasiteli feribotların yanaşabileceği yerler yapacağız, bunlarla ilgili proje çalışması devam ediyor. Adıyaman şehir merkezine ve Çelikhan ilçesine içme suyu temin ettik. Mevcutların üzerine Adıyaman’a 10 baraj ve bir gölet daha inşa ediyoruz. Sulama projelerinin Adıyaman’ın âdeta hayat damarları olduğunu biliyoruz. Bunun için şehrimizin önünü açacak Koçali, Çetintepe, Gömükhan gibi sulama projelerini hızla tamamlayacağız.”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, son 16 yılda Adıyamanlı çiftçilere toplam 1,2 milyon lira tarımsal destek verildiğini belirterek hayvancılıkta yüzde 50, arıcılıkta yüzde 60 hibe desteği sağlandığını kaydetti. Tütünün Adıyaman tarihinde ve ticaretinde önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan “Her ne kadar şahsen tütüne karşı olsam da, bu ürünün ticari önemini görmezden gelmiyorum. Geçmişte tütünün bir gramının dahi satışı yasak iken, gerekli düzenlemeleri yapıp kooperatifler vasıtasıyla tütünün değerinden satılabilmesine biz imkân sağladık. Bu konuda herhangi bir geriye gidiş söz konusu değildir. Biz bugüne kadar hep sizlerin ekmeğine engel olmaya değil, ekmeğini büyütmeye geldik. Bununla ilgili de arkadaşlarımıza 24 Haziran’dan sonra bu konuda talimatlarımızı verdik, çalışmaları yapıyorlar. Asla sizin bu konuda da önününüz kesilmeyecek, rahat olun. Sizin kazanılmış haklarınızı AK Parti iktidarı geri almaz” şeklinde konuştu.



“OYUNUZA SAHİP ÇIKMANIZ GELECEĞİNİZE SAHİP ÇIKMANIZDIR”



Adıyamanlılara “24 Haziran’da ‘Vakit Birlik Vakti’, ‘Vakit Adıyaman Vakti’, ‘Vakit Türkiye Vakti’ diyerek cumhurbaşkanlığında şahsıma, milletvekilliğinde AK Parti’ye mührü basıyor muyuz?” şeklinde hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan “Oy namustur, oyunuza lütfen sahip çıkın. Oyunuza sahip çıkmanız geleceğinize sahip çıkmanızdır. Türkiye için, milletimiz için hayata geçirecek projesi olan parti, kendisi için oy ister, öyle mi? Cumhurbaşkanlığında mecliste ne kadar güçlü olursanız, ülkeye o kadar iyi hizmet edersiniz” dedi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerinin devamında başka partilerin adayları için çalışmalar yapanların olduğunu hatırlatarak şunları kaydetti: “Siz sakın onların dediklerine bakmayın, bu işin demokrasiyle filan alakası yok. Güya hepsi bir araya gelip seçimde bizim önümüzü kesecekler. Bu siyaset mühendisliği hesaplarıyla biz 1989 yılındaki ilk adaylığımızdan beri mücadele ediyoruz. Onun için de hesabı da, hesap yapanı da anında tanırız. Şimdi de aynı partinin genel başkanı dâhil pek çok sözcüsü ‘şu parti illa barajı geçmeli’ diyerek âdeta seçmenlerini işportaya çıkarıyor. Barajı geçsin dedikleri parti, bu ülkenin en eli kanlı örgütünün emrinden çıkamadığı için gerçek anlamda siyasi parti olamamış bir yapıdır. Milletvekilleri kendilerine oy verenleri temsil etmek yerine, örgütün cenaze ve silah işlerine bakıyordu. Belediye başkanları seçildikleri yere hizmet etmek yerine, devletin kendilerine tahsis ettiği aracı-gereci, parayı götürüp örgüte, dağa gönderiyordu. Teşkilatları derseniz, örgüt adına dağa adam toplama ve bunları âdeta ölümü gönderme merkezleri hâline gelmişti”



“KÜRT KARDEŞLERİMİZİN YOĞUN OLARAK YAŞADIKLARI YERLERE EN BÜYÜK HİZMETİ BİZ GÖTÜRDÜK”



Konuşmasında, “Bu ülkede 81 milyon vatandaşın tamamıyla birlikte Kürt kardeşlerimizin de temsilcisi Recep Tayyip Erdoğan’dır. Bu kadar açık söylüyorum” ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Benim için Türklük, Kürtlük, Lazlık, Çerkezlik, böyle bir şey yok. Biz yaratılanı Yaratan’dan ötürü sevdik, bu kadar basit. Türkiye’de Kürt kardeşlerimizin yoğun olarak yaşadıkları yerlere en büyük hizmeti biz götürdük. Şehir merkezlerinden mezralara kadar, yolundan suyuna kadar eksik hizmet bırakmadık. Kültürel ve sosyal haklar konusundaki tüm yasakları biz kaldırdık, tüm engelleri biz kaldırdık.”



Cumhurbaşkanı Erdoğan ret, asimilasyon, inkâr politikalarını da kendilerinin kaldırdığını ifade ederek Türkiye’de artık hiç kimsenin ne kökeninden, ne inancından, ne sosyal statüsünden dolayı itilip kakıldığının, horlandığının, ikinci sınıf muamele gördüğünün söylenemeyeceğini vurguladı. Terör örgütünün güdümündeki partinin, istismarını yaptığı bölgelerde dikilmiş bir tane ağacı, üst üste konmuş bir tuğlası olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunlar sadece ve sadece mezar taşı dikmeyi bilirler. 6-7 Ekim 2014 tarihinde vatandaşlarımızı sokağa çağırıp insanlarımızı birbirine kırdıranlar bunlar değil miydi? 2015 seçimlerinde onca oy alıp Meclise girdiler de ne oldu? Çukur eylemlerinde 300’ün üzerinde vatandaşımızın ölümünden bunlar sorumlu. Okuldan kütüphaneye, camiden hastaneye, öğrenci yurdundan yola ve kaldırıma kadar yakıp yıkmadık yer bırakmayan teröristlerin arkasında bunlar duruyordu. Ekranlarda saz çalıyor diye pazarlananlar, arka tarafta milletimize kurşun sıkanların sırtını sıvazlıyorlardı. Doğu ve Güneydoğu’da vatandaşlarımızın inancı ve kültürü üzerinden istismar dili kuran bu parti batıda ne kadar inançsız, kendi kültürüne ve ülkesine husumet besleyen marjinal kesim varsa onlarla birlikte yol yürüyor” ifadelerini kullandı.



“TÜRKİYE’NİN YÖNETİMİNE TALİP OLMAK CİDDİ BİR İŞ”



Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bu parti Meclis’te bulunduğu dönemde Türkiye için, demokrasimiz için, hak ve özgürlükler için, ekonomi için, kalkınma için hangi işin ucundan tuttu? Ülkemizi yurt dışında kötülemenin, meydanlarda vatandaşlarımızı devletlerimize karşı tahrik etmenin dışında ne icraatları var? Bölgedeki vatandaşlarımız görevlendirdiğimiz kayyumlar hamdolsun o belediyeleri şu anda pırıl pırıl hâle getirdiler. Bugün Diyarbakır’dan Mardin’e, Şırnak’tan Siirt’e kayyumların yönetimindeki tüm belediyeler yaptıkları hizmetlerle âdeta tarih yazıyorlar. Onların kan akıttığı musluklardan artık su akıyor. Teröristlerin emriyle delik deşik edip bıraktığı sokaklar caddeler elhamdülillah şimdi pırıl pırıl hâle geldi” şeklinde konuştu.



Konuşmasının sonunda Türkiye’nin yönetimine talip olmanın ciddi bir iş olduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan özellikle yeni yönetim sisteminde Cumhurbaşkanlığının gerçekten çok önemli bir görev hâline geldiğinin altını çizdi. Cumhurbaşkanının sadece ülkeyi temsil etmekle kalmayacağını, kendi hükümetiyle ülkeyi bilfiil yöneteceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye’yi yönetmek çırakların işi değil” dedi. Konuşmasının sonunda parti teşkilatının seçim döneminde çok çalışması gerektiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini birlik beraberlik ve kardeşlik vurgusuyla tamamladı.



Kaynak:

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/93769/16-yil-boyunca-turkiyeyi-her-alanda-buyuttuk.html





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 37
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 346
Toplam Tekil 4066480
IP 18.218.61.16






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu