“Aldığımız tedbirlerle piyasalara kasıtlı olarak pompalanan karamsarlık havasını dağıtacağız” 11.05.2018 - TC Cumhurbaşkanlığı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









“Aldığımız tedbirlerle piyasalara kasıtlı olarak pompalanan karamsarlık havasını dağıtacağız” 11.05.2018 - TC Cumhurbaşkanlığı
Tarih: 11.05.2018 > Kaç kez okundu? 534

Paylaş


TOBB Hizmet Şeref Belgesi Takdim Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeni dönemde kararları daha hızlı şekilde alabileceğimiz ve daha etkin şekilde uygulayabileceğimiz araçlara sahip olacağız. Aldığımız ve alacağımız tedbirlerle, piyasalara kasıtlı olarak pompalanan karamsarlık havasını, seçime kalmadan dağıtacak ve yolumuza devam edeceğiz” dedi.

“Aldığımız tedbirlerle piyasalara kasıtlı olarak pompalanan karamsarlık havasını dağıtacağız”

11.05.2018

Yazdır Yazıları Büyült Yazıları Küçült

“Aldığımız tedbirlerle piyasalara kasıtlı olarak pompalanan karamsarlık havasını dağıtacağız”

TOBB Hizmet Şeref Belgesi Takdim Töreni’nde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yeni dönemde kararları daha hızlı şekilde alabileceğimiz ve daha etkin şekilde uygulayabileceğimiz araçlara sahip olacağız. Aldığımız ve alacağımız tedbirlerle, piyasalara kasıtlı olarak pompalanan karamsarlık havasını, seçime kalmadan dağıtacak ve yolumuza devam edeceğiz” dedi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Hizmet Şeref Belgesi Takdim Töreni’ne katıldı. TOBB Konferans Salonunda düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir konuşma yaptı.







“İŞ DÜNYASININ VERECEĞİ GÜÇLÜ MESAJ, EKONOMİ İLE İLGİLİ OLUMSUZ ALGILARA EN GÜZEL CEVAP”



TOBB’un 14-15 Mayıs tarihlerinde yapılacak 74’üncü Genel Kurulu’nun, iş dünyasına ve Türkiye’ye hayırlı olması temennisinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB çatısı altında 10’uncu, 20’nci ve 30’uncu yılları dolayısıyla hizmet şeref belgesi alacak birlik üyelerini tebrik etti.



İş dünyasının vereceği güçlü mesajların, Türkiye ekonomisi ile olumsuz algılar oluşturmaya çalışanlara en güzel cevap olacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bizi ne kur spekülatörleri, ne faiz lobisi, ne derecelendirme kuruluşu maskesinin altında gizlenen Türkiye düşmanları ilgilendirmez, bunlar bizi bağlamaz. Bizim bakacağımız tek yer, işte burasıdır, buradaki kardeşlerimizin yüreğidir, umududur, beklentisidir” diye konuştu.



“HEP BİRLİKTE TÜRKİYE’Yİ BÜYÜTTÜK”



Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, “Bugüne kadar ekonomide attığımız her adımı sizlerle istişare ederek attık. Her platformda sizlerin görüşlerini, taleplerini dinledik, ortak aklın gereği neyse onu yapmaya gayret ettik. Reformlarımızın çoğunun altında ortak imzamız var. Ülkemize karşı, son yıllarda giderek artan tüm saldırıları da yine sizlerle birlikte göğüsledik. Çoğunluğu yurt dışı kaynaklı manipülasyonlarla Türkiye’yi hedeflerinden uzaklaştırmaya çalışanların önünü bugüne kadar hep birlikte kestik. Onlar bizi küçültmeye çalıştı, biz hep birlikte Türkiye’yi büyüttük” ifadelerine yer verdi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: “Yeri geldi, kefen paramızı dahi sermayemize eklemek zorunda kaldık, ama namerde fırsat vermedik. Yeri geldi, kan kustuk, ama ‘kızılcık şerbeti içtik’ deyip, yolumuza devam ettik. Yeri geldi, hiç beklemediğimiz yerlerden hiç beklemediğimiz darbeler yedik; ama asla yılmadık, yıkılmadık, umutsuzluğa kapılmadık.”



“İŞ DÜNYASIYLA BÜYÜK VE GÜÇLÜ TÜRKİYE HEDEFİNE DOĞRU YÜRÜYECEĞİZ”



Bundan sonra da yine iş dünyası ile birlikte büyük ve güçlü Türkiye hedefine doğru yürümeyi sürdüreceklerini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçmişte ticaret yapmış, işletme kurmuş, almış-satmış, kazanmış-kaybetmiş birisi, yani sizlerden birisi olarak, buradaki hissiyatı en iyi anlayabilecek kişilerden biri olduğumu düşünüyorum. Dolayısıyla, burayı aynı zamanda kendi çatım, kendi kuruluşum, kendi evim olarak görüyorum” ifadelerini kullandı.



TOBB’da, farklı fikirlerden, farklı meşreplerden, farklı kökenlerden, farklı inançlardan üyelerin olduğunu; ancak bu farklılıkların zaaf değil, bir güç olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aynı evde yaşayanlar nasıl kardeşse, sizlerin her birini de kardeşim olarak kabul ediyorum. Kardeşin kardeşe bakışı neyse, bizim sizlere bakışımız da aynıdır” diye konuştu.



“KÜRESEL EKONOMİDEKİ DALGALANMALARI FELAKET HABERCİSİ GİBİ TAKDİM EDENLER VAR”



“Ekonomi nazik bir alan” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz, söylentilere, dedikodulara, yalanlara, çarpıtmalara çok açık olan ekonomiye ne derece titizlikle yaklaşıyorsak, birileri de inatla ve ısrarla o derece hoyrat şekilde üzerine çullanıyor. Son günlerde, yine böyle bir hoyratlıkla karşı karşıyayız. Tamamen küresel ekonomide yaşanan dalgalanmaların yansıması olan gelişmeleri, sanki felaket habercisi gibi takdim eden bazı çevreler sizleri ve milletimizi huzursuz etmek için var güçleriyle çalışıyor. Türkiye, gelişmekte olan ülkeler arasında ön sıralarda yer alıyor” şeklinde konuştu.



Batılı bazı kredi derecelendirme kuruluşlarının, Türkiye ekonomisi ile ilgili değerlendirmelerine ve not düşürmelerine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kuruluşların ekonomisi batmış ve memurunun maaşını ödeyemeyen Yunanistan’ın notunu dört derece yükseltirken, Türkiye’nin görünümünü durağan olarak belirlediğini hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz zaten çekildik oradan, o kredi derecelendirme kuruluşunun da şu anda mensubu değiliz. Dolayısıyla bizimle ilgili herhangi bir not verme yetkin yok. Sen hangi öğrencilerin hocasıysan, onların derslerini, notunu ver, bize veremezsin” değerlendirmesinde bulundu.



“2018 YILININ İLK ÇEYREĞİNDEKİ BÜYÜME, GELECEĞİMİZ İÇİN ÜMİT VE GÜVEN VERİYOR”



2018 yılının ilk çeyreğindeki büyümenin, geçen yılki büyüme oranında olacağını tahmin ettiklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Petrol fiyatlarının 40 dolarlar düzeyinden 80 dolara doğru gittiği, küresel finans akışında ciddi bir daralmanın yaşandığı bir dönemde elde ettiğimiz bu sonuçlar, geleceğimiz için hepimize ümit ve güven veriyor” diye konuştu.



2008 küresel finans krizi sırasında Türkiye için felaket senaryoları yazanlara karşı, “Bu kriz Türkiye’yi teğet geçecek” dediğini ve öyle de olduğunu hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi, seçimi dillerine dolamışlar, onun üzerinden piyasaları tedirgin etmeye çalışıyorlar. Bu seçimde ne mi olacak? Bundan önceki 12 seçim ve halk oylamasında ne olduysa o olacak. Milletimiz sandığa gidecek, özgür iradesiyle tercihini yapacak, ortaya çıkacak sonuca da herkes rıza gösterecek. Demokrasinin güzelliği işte budur” sözlerine yer verdi.



“BUGÜNE KADAR MİLLETİMİZİN İRADESİNE HEP İNANDIK”



Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Biz, bugüne kadar milletimizin iradesine hep inandık, güvendik, teslim olduk. Milletimizin 24 Haziran’da tercihini yine istikrardan, güvenden, huzurdan, büyümeden yana kullanacağından en küçük bir şüphemiz yok. Hesaplarınızı seçimin yapılacağı pazara göre değil, 2023 hedeflerimize göre yapın ve yolunuza devam edin” diye konuştu.



Konuşmasının devamında, “Türkiye’yi, sadece mevcut kaynaklarımızla istediğimiz düzeyde büyütemeyeceğimizin farkındayız” ifadelerine yer veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunun için uluslararası yatırımcıları ülkemize çekmeye, ülkemizdeki yatırımcıları da yeni yatırımlara teşvik etmeye ihtiyacımız var. Sürekli istikrar ve güven ortamına vurgu yapmamızın sebebi, yatırımcılara ülkemizin cazibesini göstermek içindir. Elimizdeki imkânları, yatırım için yer arayan sermayeyi ülkemize yönlendirmek için kullanmak mecburiyetindeyiz” açıklamasında bulundu.



“YENİ YÖNETİM SİSTEMİYLE, KARARLARI DAHA ETKİN UYGULAYACAĞIMIZ ARAÇLARA SAHİP OLACAĞIZ”



Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Dünyanın en büyük on ekonomisi arasına girmek için, kısa sürede iki kat daha büyümeye ihtiyacımız var. Bunu sizlerle birlikte başaracağımıza inanıyoruz. 24 Haziran seçimlerinin ardından yürürlüğe girecek yeni yönetim sistemimiz, bu bakımdan çok önemlidir. Yeni dönemde kararları daha hızlı şekilde alabileceğimiz ve daha etkin şekilde uygulayabileceğimiz araçlara sahip olacağız. Aldığımız ve alacağımız tedbirlerle, piyasalara kasıtlı olarak pompalanan karamsarlık havasını, seçime kalmadan dağıtacak ve yolumuza devam edeceğiz.”



Tüm bunların yanı sıra ortadaki gerçeği de görmezden gelmediklerini, piyasalarda tedirginliği teşhis edip, tedbirini almanın kendi görevleri olduğunu sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirdikleri ekonomi zirvesi yaptıklarını hatırlattı.



“FAİZİ AŞAĞI ÇEKMEK ZORUNDAYIZ”



24 Haziran’da milletin görevi yeniden kendilerine vermesi halinde faize karşı verdikleri mücadeleden zaferle çıkacaklarının altını çizen Cumhurbaşkanı Erdoğan, faizin enflasyonun sebebi olduğunu, enflasyonun neden değil, netice olduğunu, dolayısıyla faizi aşağıya çekmeleri gerektiğini kaydetti.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, gerçekleştirdikleri söz konusu ekonomi toplantısında aldıkları uzun ve orta vadeli tedbirleri hayata geçirmeye karar verdiklerini hatırlattı ve sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz bütün bu tedbirleri hayata geçirirken, para ve maliye politikalarımızdaki temel çizgimizden de asla taviz vermiyoruz. Gidere yol açan tüm adımları yeni gelir kalemleriyle dengeleyerek bütçe disiplinine bağlılığımızı sürdürüyoruz. Bütçe disiplininden hiçbir zaman taviz vermedik, yine taviz vermeyeceğiz. Açık piyasa ekonomisi Türkiye’nin vazgeçilmezidir. Her ne yapılıyorsa piyasa ekonomisi kuralları çerçevesinde yapılıyor ve bu şekilde de devam edecektir.”



“SERMAYEYİ ÜLKEMİZE ÇEKMEK İÇİN ELİMİZDEKİ İMKÂNLARI KULLANMALIYIZ”



Türkiye’nin, sadece mevcut kaynaklarla istenen ölçüde büyüyemeyeceğini, bu yüzden uluslararası yatırımcıları Türkiye’ye çekmeye, yerli yatırımcıları teşvik etmeye ihtiyaçlarının olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, paranın kendini güvende hissettiği yere yöneldiğine işaret ederek, “Elimizdeki imkânları yatırım için yer arayan sermayeyi ülkemize yönlendirmek için kullanmak mecburiyetindeyiz” şeklinde konuştu.



TOBB ile birlikte aldıkları ve uyguladıkları hiçbir karardan pişmanlık duymadıklarını, sektörlerin sorunlarını birlikte tespit edip çözüm yolları geliştirdiklerini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında TOBB ile birlikte aldıkları ve uyguladıkları kararlardan örnekler verdi ve ardından, “Gördüğünüz gibi biz size, siz bize güvenerek attığımız hiçbir adımdan pişman olmadık. Gelin bu dayanışmamızı, bu birlikteliğimizi daha da sıkılaştıralım” diye ekledi.



Kaynak:

https://www.tccb.gov.tr/haberler/410/92523/aldigimiz-tedbirlerle-piyasalara-kasitli-olarak-pompalanan-karamsarlik-havasini-dagitacagiz.html





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 36
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1161
Toplam Tekil 4069082
IP 3.141.0.61






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu