Skandal üzerine skandal… - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Skandal üzerine skandal… - Necdet SİVASLI
Tarih: 25.02.2018 > Kaç kez okundu? 650

Paylaş


Başkent Günlüğü / Necdet Buluz

e.mail: necdetes@mynet.com



Skandal üzerine skandal…



ABD Dışişleri Bakanı Tillerson ile Dışişleri Bakanımız Çavuşoğlu görüşmesinden sonra yapılan ortak açıklamada “Bölgede ortak çalışma yapacağız ve terör örgütlerine karşı birlikte mücadele edilecek” denilmişti.

Açıklama sonrası yazdığımız yazıda “Amerika’ya güvenmiyoruz. Bugüne kadar verdikleri hiçbir sözü yerine getirmediler. Bu bir zaman kazanma” demiştik.

PKK’nın uzantısı PYD unsurlarının açıklama metninde yer almamasına da şüphe ile bakmıştık. Çünkü, bugüne kadar Amerika, PKK’nın Suriye uzantısı PYD’yi “terör örgütü” olarak kabul etmedi.

Nitekim bu görüşmeden sonra Amerika yine oyununu oynamaya başladı. Skandal üzerine skandal yaşanıyor.

Zeytin Dalı Harekâtı’nda öldürülen Batılı PKK/PYD üyeleri Haseke-Rumeylan’da bulunan ABD üssüne götürüldüğü tespit edildi.. Aralarında İngiliz, İsveç, ABD, Kanada ve Alman vatandaşlarının da bulunduğu teröristler ABD üssünde düzenlenen tören sonrası ülkelerine gönderildiğine de şahit olduk.

Habere kısaca göz atalım:

Rumeylan’daki üste düzenlenen son tören Fransız uyruklu Olivier Francois Jean Le Clainche için yapıldı. Dünyanın farklı ülkelerinden terör örgütüne destek amaçlı Suriye’ye gelen yabancı teröristler, önce Haseke’deki Ayn İsa’ya gelip daha sonra Halep üzerinden Afrin’e geçiyor. Esed bölgesini kullanarak farklı kamuflajlar içinde Afrin’e giriş yapan ajan-teröristler, özellikle mayın, tanksavar ve uçaksavar konularında eğitimli isimlerden seçiliyor.

Afrin’e gelen ABD’li ‘uzmanların Haseke’de eğittiği teröristlerden en az 25’nin geride kalan 34 gün içerisinden öldürüldüğü sanılıyor.

ÖSO komutanlarından Ebu Faysal, Türk tanklarını vuran uçaksavarların birçoğunu Batılı teröristlerin kullandığını söyledi. Bülbül cephesinde savaşan Ebu Faysal, “serpme mayın”, “kaya tipi tuzak mayınları” ile birlikte gelişmiş teknoloji gerektiren tuzaklamaların Afrin’e giren Batılı uzman teröristlerin ürünü olduğunu söylüyor.

Bütün bunlar Amerika’nın teröristlere her türlü silahı ve desteği kesintisiz verdiğini gösteriyor.

Amerika’nın skandalları bu kadarla da sınırlı değil.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı ile Afrin'de kaçacak delik arayan terör örgütü PYD/PKK/YPG, yine ABD'ye sarıldı. Washington'ın Türkiye'ye verdiği tüm sözlere rağmen terör örgütü YPG/ PKK'nın ABD liderliğindeki koalisyon tarafından silahlı eğitim almaya devam ettiği ortaya çıktı

Terör örgütü YPG'nin çatısını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG) sözde sözcülerinden Şirvan Derviş, ABD'nin öncülüğündeki 'uluslararası koalisyonun desteğiyle askeri eğitimden geçen' 146 militanla ilgili fotoğrafları Twitter'dan paylaştı. Görüntülerde bir grup militanın terör örgütü YPG bayrağı altında eğitim yaptığı görüldü.

Aslında üzerinde durulması gereken konu Menbiç’tir. Nedenine gelince:

Fotoğrafların çekildiği yerin Türkiye ile ABD arasında görüşmelerin merkezi olan Menbiç olduğu görülüyor. Ankara ile Washington arasındaki görüşmeler YPG'nin Menbiç'ten çekilmesine odaklanırken, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye yaptığı ziyarette Menbiç konusunda verdikleri sözleri tutacaklarını söylemişti.

Özetleyecek olursak yine sözlerinde durmayacaklar.



7 Şubat tarihinde de ABD'li iki general Menbiç'e giderek YPG'li teröristlerle kol kola fotoğraflar çektirmişti. Terör örgütü YPG'ye yakın sosyal medya hesapları da Menbiç'ten çekilen görüntüleri "Afrin ve Rakka görevleri için hazırlar" şeklinde paylaştı.

Suriye’deki gelişmelere Menbiç damgasını vuracak gibi görünüyor. Görebildiğimiz kadarı ile gelişmeleri de buna eklediğimizde Amerika’nın Menbiç’ten ve destek verdiği YPG’den vaz geçmeyeceği ortaya çıkmış bulunuyor.

necdetbuluz@gmail.com

www.facebook.com/necdet.buluz





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 57
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1578
Toplam Tekil 4076359
IP 18.191.171.20






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu