BASIN BÜLTENİ Ertuğruloğlu, Lord Balfe’yi kabul etti - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Ertuğruloğlu, Lord Balfe’yi kabul etti
Tarih: 12.08.2016 > Kaç kez okundu? 1108

Paylaş


Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Birleşik Krallık Parlamentosu, KKTC Dostluk Grubu üyesi Lord Richard Andrew Balfe’yi makamında kabul etti.



TC Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun KKTC ziyareti ertelendi



Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun KKTC ziyareti ileriki bir tarihe ertelendi.

Dışişleri Bakanlığı’nın daveti üzerine yarın KKTC’ye geleceği bildirilen Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun KKTC ziyareti, değişen programı dolayısıyla ertelendi.



Budapeşte’de “Kıbrıs Türk Kültür Günü” etkinliği düzenlendi



Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de “Kıbrıs Türk Kültür Günü” etkinliği düzenlendi.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Budapeşte Temsilciliği ve KKTC Akdeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi tarafından Budapeşte'de faaliyet gösteren Yunus Emre Enstitüsü'nde düzenlenen “Kıbrıs Türk Kültür Günü” programına hem Macar halkı hem de bu ülkede yaşayan Türkler ve Azerbaycan’dan misafirlerin ilgi gösterdiği belirtildi.

KKTC Akdeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi Genel Sekreteri Gökhan Güler tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, “Kıbrıs Türk Kültür Günü” etkinliğine Türkiye’nin daha önce Lefkoşa Büyükelçisi olarak görev yapan şu an Macaristan’da görevli TC Büyükelçisi Şakir Fakılı ve eşi, Azerbaycan Büyükelçisi Vilayet Guliyev, Pakistan Büyükelçiliği Maslahatgüzarı da katıldı. Öte yandan Macaristan’ın ana muhalefet partisi Jobbik'in Genel Başkan Yardımcısı Milletvekili Marton Gyöngyösi, THY Macaristan Müdürü Levend Arısoy, Çelebi Macaristan Müdürü Taner Sarı, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği Macaristan Başkanı Mehmet İnceoğlu, Macar-Türk Ticaret Odası yöneticileri, KKTC’den KKTC Akdeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi Genel Başkanı Mehmet Aldemir, KKTC Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu olmak üzere bir davetli grubu da etkinliğe iştirak etti.

Kıbrıs Türk Kültürü’nün tanıtılması amacıyla düzenlenen etkinlikte folklor ekibi gösteri yaptı, davetlilere hellim, pide, zeytinli, sigara böreği ve macun gibi Kıbrıs Türk mutfağından ikramlar yapıldı.

KKTC Budapeşte Temsilcisi Selda Çimen yaptığı konuşmada, 3 yıl önce açtıkları temsilcilikle KKTC’yi Macaristan’da tanıttıklarını, hem muhalefet partilerinin, hem de hükümet partisi Fidesz’in kendilerine gösterdiği teveccühten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

KKTC Akdeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Mehmet Aldemir de, düzenledikleri "Kıbrıs Türk Kültür Günü" programı için TC Başbakanlık TİKA’nın katkıları ile merkezin 11 kişiden oluşan folklor ekibi ve müzisyenleriyle Budapeşte’de sahne aldıklarını kaydetti.

Cuma günü de Budapeşte’de meydanlarda folklor gösterileri sunacaklarını, KKTC’yi tanıtıcı broşürler dağıtacaklarını ifade eden Aldemir, “Gösterilen büyük ilgiden dolayı çok mutluyuz. Folklor ekibimiz 12-14 Ağustos tarihlerinde Macaristan'da düzenlenecek olan dünyanın en büyük Türk-Turan kurultayında gösteriler sunacak, biz de bu festivale katılan 30 millete ve yüz binlerce ziyaretçiye KKTC’yi tanıtacağız’’ dedi.



TC’den KKTC üniversitelerine 11 bin 960 öğrenci



Yüksek Öğrenim Dış İlişkiler Dairesi, 2016-2017 öğretim yılı için ÖSYS sonuçlarına göre, Türkiye Cumhuriyeti’nden, KKTC Üniversitelerine ilk etapta lisans alanında 8 bin 642, ön lisans alanında 3 bin 318 olmak üzere toplam 11 bin 960 öğrencinin yerleşme aldığını açıkladı.

Ek yerleştirme sonuçları ile bu rakamın daha da yukarıya çıkacağı belirtildi. Geçen yıl Türkiye Cumhuriyeti’nden KKTC üniversitelerine yerleşen öğrenci sayısının ise 10 bin 759 olduğu kaydedildi.



Rum öğrencilerin Trabzon’a Pegasus Havayolları ile gitmelerine soruşturma



Kıbrıslı Rum öğrencilerin Türkiye’de düzenlenen bir spor turnuvasına “Pegasus Havayollarıyla” gönderilmesi konusunda Rum Eğitim Bakanı’nın soruşturma başlattığı bildirildi.

Rum Fileleftheros ve diğer gazeteler, Rum Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Kıbrıslı Rum öğrencilerin Trabzon’da düzenlenen dünya çapındaki bir spor müsabakasına Ercan Havaalanı’ndan da seferler gerçekleştiren Pegasus Havayollarıyla gitmiş olmaları konusunda soruşturma başlattığını yazdılar.

Habere göre bakanlığın açıklamasında, KKTC’de faaliyet gösteren havayolu şirketlerinin kullanılmamasına ilişkin ortak bir politika bulunmadığı belirtilerek, gelecekte benzer durumların yaşanmaması için Rum Dışişleri Bakanlığı ve diğer yetkili dairelerden, ortak süreç belirlenmesi talebinde bulunması istendi.









Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Website





Instagram













Dışişleri Bakanlığı











Facebook





Twitter





YouTube





Websitesi













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Fax: +90 (392) 228 4847

E-Mail: pio_news@mfa.gov.ct.tr

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: TRNC Public Information Office / KKTC Enformasyon Dairesi

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 36
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 218
Toplam Tekil 4066353
IP 3.15.202.4






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu