Milletin özlediği ve beklediği tablo… - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Milletin özlediği ve beklediği tablo… - Necdet SİVASLI
Tarih: 08.08.2016 > Kaç kez okundu? 1086

Paylaş


Başkent Günlüğü / Necdet Sivaslı

e.mail: necdetes@mynet.com



Milletin özlediği ve

beklediği tablo…



“Türkiye’nin en geniş katılımlı mitingi” olarak tarihe geçecek olan Yenikapı’daki buluşma her siyasi görüştekileri tek yumruk haline getirmesi açısından son derece önemlidir. Tek millet, tek devlet ve tek bayrak altında toplananlar ülkemizin bölünmez bütünlüğüne sahip çıktı.

15 Temmuz darbe girişimi ile başlayan demokrasi nöbetlerinin, Yenikapı’daki mitingde 5 bin insan seli ile taçlandırılması ülkemiz üzerindeki oyunların milletçe bozulabileceğinin ve geçit verilmeyeceğinin de bir mesajı olarak okunmalıdır.

Burada bizim için çok daha önemli olan, Cumhurbaşkanı başta olmak üzere, Başbakan, Meclis Başkanı, Genelkurmay Başkanı ve siyasi partilerimizin Genel Başkanlarının da aynı kare içinde yer almış olmalarıdır. Birlik, beraberlik mesajı vermeleridir.

14 yıllık AK Parti iktidarları döneminde böyle bir tablo oluşmadı.

Siyasette kavga ve suçlamalar her geçen gün dozunuz artırarak arttı. Milletimizin son derece tepki gösterdiği siyasi kavgaların önüne de bir türlü geçilemedi.

Yenikapı’da birlik, beraberlik, vatan, millet ve bayrak için bir araya gelme başarısını gösterenlerin ortaya koyduğu tablo, milletimizin beklediği ve özlediği bir tablo olmuştur. Temennimiz oluşan bu tablonun bundan sonra da devam etmesidir. Buna özellikle bugünlerde çok ihtiyacımız var.

“Demokrasi için birlik” oluşturan siyasiler, aynı zamanda Türkiye’nin geleceğinin aydınlık olabilmesinin de demokrasiden geçeceğini vurguladılar. Millet olarak 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana demokrasiye sahip çıkan, sıkı sıkıya sarılan milletimiz için de lokomotif olabileceklerini gösterdiler.

Mitingin en güzel ve ışıldayan bir yanının liderler buluşması olduğunu söyleyebiliriz.

Bu birlik ve beraberlik, bütünleşme hiç kuşkusuz dış dünyaya da önemli mesajlar vermiştir. Türkiye’nin önemini ve güçlü yapısını göstermiştir. Ekonomiye ve yatırımcılara da güven vermiştir. Nereden bakılacak olursa olsun, “Güçlü Türkiye” imajı yerine oturmuştur.

Bu kadar yeter mi?

Hiç kuşkusuz yetmez. Önemli olan, oluşturulan bu tablonun daha da güçlenerek sürdürülmesidir. Bunda, Cumhurbaşkanı’nın ve Başbakan’ın tutumları ve söylemleri de önemli rol oynayacaktır.

Milletimizin özlediği ve beklediği bu güzel tabloyu oluşturanlar, bundan sonra atılacak adımlarda daha dikkatli, daha duyarlı olmalıdırlar. Kavga yerine uzlaşma ile sorunlarımızın çözülebileceği görülmüştür. Suçlamalarla bir noktaya gidilemeyeceği de görülmüştür. Eğer, bugün ülkemizin geleceği, birlik ve bütünlüğümüz önemliyse, bu noktada da bir araya gelinebiliyorsa bundan sonraki adımlarda da bunu sürdürebilmek o kadar zor olmayacaktır.

Demokrasilerde en önemli kurallardan biri, yeri geldiğinde iktidarın, muhalefetle işbirliği içinde olmasıdır. Bu bir ihtiyaçtır. Yönetimlerde muhalefetin de çok önemli bir yerinin olduğunu herkesin bilmesi ve görmesi gerekiyor.

Muhalefetin dışlandığı demokrasiler topal ördektir.

Partiler arasında süren kavgaların kan davasına kadar götürülmesinin geçmişte ne gibi zararları olduğunu biliyoruz. Bunun bir faydası olmadığı gibi zararları da çok olmuştur.

Durumu bu açıdan değerlendirdiğimizde Yenikapı’daki liderlerin bir araya gelmesi ve birlik beraberlik mesajı vermelerini son derece olumlu buluyoruz. Siyasette müzakere ve uzlaşma kültürünün ne kadar önemli olduğunu da artık söylemeye gerek duymuyoruz.

Bir önemli nokta da şu:

Başbakan Binali Yıldırım, konuşmasında “ Bu birleştirici tabloyu ve uzlaşmacı siyaseti devam ettirme kararındayız” sözlerdir.

Siyasilerin, milletin önünde verdiği sözlerin arkasında durmaları, yerine getirmeleri hiç kuşkusuz tıkanan bazı kanalların açılmasında da yararlı olacaktır.

Milletim beklentileri de bu yöndedir.

Yeni bir sayfa açılıyor, yeni bir Türkiye doğuyorsa buna öncelikle Hükümet olanların ve ardından muhalefetin destek vermesi gerekiyor. Bu oluşumla bunun da önünün açıldığını görüyoruz. İnşallah yanılmayız ve bu tabloyu oluşturanlar söylemlerinde de samimidirler.

Özetleyecek olursak, Yenikapı mitingi her hali ile önemlidir. Yeni bir kapı açılmıştır. Demokrasiye sahip çıkan, darbelere karşı olanların sesi olmuştur. Milletimizin zor zamanlarda nasıl bir araya gelip bütünleşebileceğini göstermiştir. Hangi görüşte olursa olsun, Türk milletinin bütünlüğünü korumada kararlı oluşunun da yansımasıdır. Özellikle Türkiye üzerinde hesabı olan çevrelere verilmiş olan çok önemli bir derstir bunun altını kalınca çiziyoruz.

Siyasete yön verenleri bir araya gelmesi, buluşması ve geleceğe umutla bakabileceğimiz mesajlar vermeleri de Yenikapı mitingini taçlandırmıştır.



necdetbuluz@gmail.com

www.facebook.com/necdet.buluz





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 43
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1367
Toplam Tekil 4069288
IP 3.12.41.106






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu