MEHMET ALİ AĞCA SENDROMU - Dr. Tahir Tamer KUMKALE - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









MEHMET ALİ AĞCA SENDROMU - Dr. Tahir Tamer KUMKALE
Tarih: 19.01.2010 > Kaç kez okundu? 3270

Paylaş




Tarih 18 Ocak 2010 Pazartesi..



Bu günü Türk tarihi için kaybedilmiş kara günlerden biri olarak değerlendiriyorum.



Çünkü bugün Mehmet Ali Ağca adındaki katil 30 yıllık cezasını çektiği hapishaneden çıkarak adeta milli kahraman ve zafer kazanmış bir komutan tavırlarıyla karşılanmıştır. Attığı her adım, söylediği her söz birebir halkımızla paylaşılmıştır. Ve bütün bunlar adeta demokrasinin zaferi gibi sunulmaya çalışılmıştır.



Milletimiz bu görüntüleri asla haketmiyor..



Milletimize bu tabloyu gösterenleri bilelim ki tarih affetmeyecektir.



Güne başlayanlara günlük gazete manşetlerini ve önemli olaylarını anlatmak için birbiri ile yarışan medyanın başarılı sunucuları günün en önemli gelişmesi olarak Mehmet Ali Ağca”nın bugün hapisten çıkacağını müjdelemişlerdir.



Günlerce önceden başlayan katil Mehmet Ali Ağca haberleri gün boyu ana haber olarak sunulmuştur. Gazetelerin manşetleri ile birlikte haber kanallarının sunucuları da Ağca”nın günlük macerasını büyük bir habercilik başarısı edalarıyla adım adım kamuoyuna yansıtmışlardır.



Mehmet Ali Ağca”yı bizim nesillerimiz iyi tanır. Kimdir Mehmet Ali Ağca.?



Bundan 30 yıl önce Milliyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Abdi İpekçi”yi arabasının içinde vurarak öldüren ve tutuklu bulunduğu Kartal-Maltepe Askeri Cezaevinden kaçırılan bir cani. Daha sonra Vatikan”da yapılan bir ayin esnasında Papa”yı tabanca ile öldürmek isterken yakalanarak hayatının son otuz yılını tek başına hapishanede geçiren bir katil..



Peki nasıl oluyorda böyle bir kanundışı kişi Türkiye ve dünyada günün olayı olabiliyor.?



Şimdi biz bir katilden milli bir kahraman mı yaratmak istiyoruz?

Görevi güncel olayları insanlara duyurmaktan ibaret olan basın yayın organları hangi akla ve neye hizmet ederek bütün bir günü Ağca haberleri ile geçiriyorlar?



Ağca”yı tanımayan genç nesiller bu işi nasıl algılıyorlar.? Doğrusu merak ediyorum.



Türk milleti gerçek bir akıl tutulması geçiriyor.



Daha dün 35.000 insanımızın canına kıymış PKK terör örgütü militanlarını Habur”da davul-zurna ile karşılayarak bunu demokrasinin zaferi olarak ilan edenler Ağca”nın karşılanmasını da ayni görkemli törenlerle yapanlar millete neyi ispat etmek istiyorlar?



Aklımızı başımıza devşirelim..



Kendisini “Mesih” ilan eden ve uzman doktorların anti-sosyal kişilik bozukluğu raporu verdiği bir kişiyi ABD Devlet Başkanı Barack Obama”nın da misafir edildiği Shareton Otelinin 450 dolarlık kıral dairesinde misafir etmekle acaba gençlerimize ne mesajı verilmek isteniyor?



İtiraf etmeliyim ki dünkü AĞCA olayı ve halkımıza takdim ediliş şekli beni ürküttü. Daha önce sanal kahraman Polat Alemdar”ı kendisine örnek alan yeni yetişen gençlerimize şimdi hakiki kahraman Mehmet Ali Ağca”yı örnek olarak gösterdiler.



Bunun gidişin sonunun iyi olmayacağını yöneticilerimiz göremiyor mu?



Nerede basın kuruluşları ve nerede RTÜK?



Günah değilmi genç nesillerimize. Ağca gibi geçmişi olan bir kişinin genç nesillere rol-model olarak sunulmasının mantıklı bir izahı olabilir mi?



Rating elde etme kaygısının dünkü görüntülere katkısı oduğunu da düşünmüyorum. Bu görüntülerin, yani bir katilden milli bir kahraman yaratma çabalarının bizim dışımızda planlanıp yürürlüğe sokulan psikolojik harp saldırısı olduğunu değerlendiriyorum.



Sonuç olarak;

Ağca”nın kahramanlaştırma çabaları sağduyu sahibi insanlarımızı derinden yaralamış ve gururlarını incitmiştir. Bu görüntülerin milletimize ve insanlığa hiç bir yararı yoktur.



Türkiyenin gerçek gündeminde Mehmet Ali Ağca”ların asla yeri olmamalıdır.



Gerek devlet ve gerekse basın yayın organlarının her kademedeki yetkililerini göreve davet ediyorum. Lütfen milletimizin daha fazla üzülmesine ve incinmesine imkan tanımayın. Yetkiniz vardır. Kullanın ve durdurun bu maskaralığı.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 25
Dün Tekil 1097
Bugün Tekil 722
Toplam Tekil 4072649
IP 3.144.97.189






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























14 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K peklerin dudaklar de di diye deniz kirlenmez.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu