ATSIZ ATA’YI ÖZLERKEN - Bahadır ÇELİKBAŞ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









ATSIZ ATA’YI ÖZLERKEN - Bahadır ÇELİKBAŞ
Tarih: 14.01.2010 > Kaç kez okundu? 2957

Paylaş


Hüseyin Nihal Atsız’ı kaybetmemizin üzerinden geçen yıllar çoğaldıkça, Türkçülüğün yerine ikame edilen fikirlerin de hızla artışı göze çarpıyor. Büyük imha savaşlarında görülmüştür ki, bazen bir subayın kaybı büyük bir bölüğün şuursuzlaşmasına sebep olmuş, neticesinde mağlubiyeti hazırlayan etkenler içerisinde mutlak yer kazanmıştır. Atsız’ın kaybı da yakın tarihimizdeki Türkçülük mücadelesine en olumsuz nispette tesir etmiş, millet anlayışını ümmet siyasetiyle örtmekte başarı sağlanmıştır. Bunu söylerken tek bir örnekle durumun ciddiyetini anlamanız mümkündür. Türk olmayan yöneticilerinden icazet alarak, büyük Türkçü Atsız için fikir yürütebilme hakkına sahip olanlar yetkili ağız gibi tanıtılıyorsa ve bu densizliğe fikri anlamda karşı koyulamıyorsa daha fazla açıklamaya lüzum olduğunu sanmıyorum



Türkçülüğün yalın bir fikir değil, sorgulanamayacak bir inanç olduğunu anlatmaya çalışmıştı Atsız. Bu yaklaşımı sert bulanlar ve günübirlik Türkçülükten yana olanlar şahsi yükselişlerine hızla devam ettiler, çünkü her siyasi hareket gibi onlar da bu kutlu inancı bir getirim mevzisi olarak görmek garabetine fazlasıyla sahiptiler. Kendilerini Türkçü diye adlandıran komik kılıklı, dar fikirli siyaset uşakları, milletin dikkatini çekebilmek ve politik kazançlar sağlayabilmek duygusuna kapılarak Türkçülüğü bir tanıtım unsuru olarak görmekte ısrar edince bu günkü gelinen nokta hiçbirimiz için sürpriz olmamıştır.



Eline geçen her fırsatta gerçek Türkçülere samimi olmalarını öğütleyen Atsız, Meçhul Asker’i, tahttan feragat edebilen Kürşad’ı bizlere örnek göstermiştir. Bu bir zayıflık olarak algılanmamalı, aksine ülkü için saf tutmanın zaten yeteri kadar büyük bir vasıf olduğunu, bu saflar içerisinde sıralananların bir gün mutlaka görevlendirileceğini idrak edebilmek gereklidir. Bahsedilen görev bugün için fikri yükselmeyi ve Türkçülük Ülküsü’nü yüceltmek için gerekli donanıma sahip olmamızı işaret ediyor.



Sırtlarını dayadıkları fikirsiz yığınlar sayesinde hiçbir ilmi değeri olmayan yayınlarını yüksek fiyatlar karşılığında satanlar, Atsız’ın mirası olan Orkun Dergisi’nin maddi imkânsızlıktan dolayı kapalı kalmasını “iyi oldu, bizim önümüz açıldı” diye yorumlayıp hala utanmadan Türkçülük taslayabiliyorsa fikir düzeyindeki konumumuz apaçık ortadadır.



Tüm bu olumsuz şartlara rağmen Atsız ve daha başka nice büyük Türkçülerin bizlere çizdiği ve silinmesi mümkün olmayan kutlu bir çizgi vardır. Etrafımızda dönen tüm kahpeliklere rağmen bizim keskin bir duruşla bu istikamette ilerlememiz gerekmektedir. Bugün kendilerini takım elbiselerine hapsedip yalan kokan nefesleriyle sağda solda etiket kapmak için havlayanlar inanın ki ülkü yolunda ayağımıza dolanan aç kedilerden farksız mahlûklardır. Türkçülüğün layık olduğu yere yükselmesi sürecinde ilk itlaf edilecek olanlar bu bahsettiğimiz şamatacılardır, çünkü bizleri “aydınlıkçılar” veya “nurculardan” daha fazla bu sahtekârlar yıpratmaktadır.



"Taviz hangi düşmanı isteğinden vazgeçirmiş, hangi taviz veren kazançlı çıkmıştır" diyerek bizlere doğruyu gösteren şanlı atamız Hüseyin Nihal Atsız’ı saygıyla anıyor, dizimiz yerde, elimiz serde Tanrı Dağları’nda buluşacağımız güne kadar özleyişimizin süreceğine and içiyoruz.



Tanrı Türk Irkı’nı korusun ve yüceltsin.







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 23
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 1690
Toplam Tekil 4065897
IP 18.217.194.39






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu