BASIN BÜLTENİ 20 Temmuz Barış Harekatı’nın 42. yıldönümü törenlerle kutlanacak - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ 20 Temmuz Barış Harekatı’nın 42. yıldönümü törenlerle kutlanacak
Tarih: 17.07.2016 > Kaç kez okundu? 1109

Paylaş


20 Temmuz Barış Harekatı’nın 42. yıldönümü, tüm ilçelerde düzenlenecek törenler ve etkinliklerle kutlanacak.

“20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı” dolayısıyla başta başkent Lefkoşa olmak üzere Gazimağusa, Girne, Güzelyurt ve İskele ilçelerinde kutlama törenleri düzenlenecek.

Kutlamalar çerçevesinde şehitler anılacak, şiirler okunup, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapılacak.

Törenler çerçevesinde Türk Yıldızları gösteri yapacak, kutlamalar çerçevesinde Türkiye’den adaya gelecek olan hücumbot ve denizaltılar ziyarete açılacak.

20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı’nda bu yıl da Türk Hava Kuvvetleri Akrobasi Timi Türk Yıldızları Girne Atatürk Anıtı üzerinde hava gösterisi gerçekleştirilecek.

Kutlamalar çerçevesinde adaya gelecek Türk Deniz Kuvvetleri’nin TCG Gaziantep Fırkateyni Girne açıklarında, TCG Kılıç Hücumbotu ve TCG Burak Reis Denizaltısı ise Girne Turizm Limanı’nda 20 Temmuz Çarşamba günü, halkın ziyaretine açılacak.

Guiness Rekorlar Kitabı’na giren ilk ve tek Türk sualtı sporcusu Cem Karabay’ın dün başlayan yeni dünya rekoru denemesinin de 20 Temmuz Çarşamba günü tamamlanması bekleniyor.

Yaklaşık 6 gün su altında kalacak Karabay, oksijen, su ve yemek dahil her türlü ihtiyacını denizin altında karşılayacak ve kendine ait 72 saat olan su altında kalma dünya rekorunu 142 saat ile kırmaya çalışacak.

Topçuköy şehitleri için 22 Temmuz Cuma günü Topçuköy Şehitliği’nde anma töreni düzenlenecek.

Anma töreni, çelenklerin konması, saygı duruşu ve atışı, İstiklal Marşı’nın okunması Tuzla Şehitleri 23 Temmuz Cumartesi günü Tuzla Şehitliği’nde düzenlenecek törenle anılacak.

Güzelyurt bölgesindeki Taşpınar şehitleri de 25 Temmuz Pazartesi günü Taşpınar Şehitliği önünde düzenlenecek törenle anılacak.



Türkiye’den gelen su Orta Mesarya ve Yılmazköy’e verildi



Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı, Orta Mesarya’nın büyük bir bölümüne ve Yılmazköy’e, Türkiye’den gelen suyun dün sabahtan itibaren verilmeye başlandığını açıkladı.

KKTC Su Temin Projesi kapsamında adaya ulaşan su dün Değirmenlik Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Yeniceköy deposuna verilmeye başlandı.

Yeni depoya ulaşan suyun KKTC Su İşleri Dairesi’ne ait hatlar kullanılarak bağlantısı olan Değirmenlik, Paşaköy, Vadili, İnönü ve Serdarlı Belediyeleri sınırları içerisindeki su depolarıyla Geçitkale Belediyesi’ne bağlı Nergisli ve Pirhan köylerine de ulaşacağı kaydedildi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Türkiye’den gelen suyun Orta Mesarya’ya verilmesiyle, bölgenin yaşadığı ciddi su sorununun ortadan kalkacağı ifade edildi.

Açıklamada, suyun aynı zamanda Alayköy Belediyesi’ne bağlı Yılmazköy deposuna da dün verilmeye başlandığı ve Yılmazköy’ün de suyu almaya başladığı belirtildi.

KKTC Su Temin Projesi kapsamında daha önce de Mağusa, Yeniboğaziçi, Güzelyurt ve Zümrütköy bölgelerine su verilmişti.









Enformasyon Dairesi







Facebook





Twitter





Instagram













Dışişleri Bakanlığı











Facebook





Twitter





YouTube





Websitesi













KKTC Dışişleri Bakanlığı

Enformasyon Dairesi



Tel: +90 (392) 228 3365 / 228 3241

Fax: +90 (392) 228 4847

E-Mail: pio_news@kktcenf.org

Adres: Selçuklu Caddesi, Lefkoşa KKTC

via Mersin 10 / TURKEY



Twitter: @trnc_pio

Facebook: TRNC Public Information Office / KKTC Enformasyon Dairesi

Youtube: KKTCDisisleri





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 24
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 365
Toplam Tekil 4064573
IP 13.59.136.170






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.502 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu