Meral Akşener’in önü kesilebilir mi?.. - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Meral Akşener’in önü kesilebilir mi?.. - Necdet SİVASLI
Tarih: 11.07.2016 > Kaç kez okundu? 1078

Paylaş


Başkent Günlüğü / Necdet Sivaslı

e.mail: necdetes@mynet.com



Meral Akşener’in önü

kesilebilir mi?..



MHP Genel Merkezi, en tehlikeli muhalif isim olarak Meral Akşener’i görüyor. Bahçeli ve kurmayları, Akşener’in önünün kesilmesi ile parti içinde suların durulabileceği görüşünde. Bunun için de Akşener ile partinin bağlarının kesilmesi ve Milliyetçi hareket ile yolların ayrılması düşünülüyor. Bunun için yapılması gereken ise partide “ihraç” sürecinin işletilmesi gerekiyor. Bu yapılabilir mi?

Milliyetçi Harekette 4 muhalif Genel Başkan adayı var. Meral Akşener, Sinan Oğan, Ümit Özdağ ve Koray Aydın, parti içinde “değişim hareketini” başlattılar. Ancak, Akşener, hem kadın olarak, hem aktif hareketleri ile delegelere hakim gözüküyor. Sadece Milliyetçi hareket içinde değil, parti dışında da destek görüyor. Bu rüzgar, Bahçeli ve kurmaylarının uykularını ve sabırlarını kaçırmaya yetiyor.

Biz, Genel Merkezden yetkili bir isim ile görüştük. Adının yazılmamasını isteyen partilinin Akşener ile ilgili olarak söylediklerini şu şekilde özetleyebiliriz:

“Akşener’in bize göre suç sayılacak dosyası çok kabardı. Bardağı taşıran ise alternatif bayramlaşma girişimi oldu. Bizim geleneğimiz ve töremiz bayramlaşmanın Genel Merkezce belirlenen saat ve yerde yapılmasını ön görüyor. Meral Hanım, alternatif bayramlaşma girişimi ile suç işlemiştir. Geleneklerimize ve töremize ters düşen bu suç nedeni ile disiplin sürecinin işlemesine de neden olmuştur. Tüzüğümüzün gereği neyse o yapılacaktır. 15 Mayıs ve 19 Haziran kongre hamleleri de açıktan suçtur, partimizi bölme hareketidir. Bunlara karşı sessiz kalmamız beklenmesin. Aylardır hakaret ve itibarsızlaştırıcı sözlerle Genel Başkanımıza da saldırılar oluyor. Bundan sonra tüzüğümüzün gereği yapılması ön görülen ne varsa onlar işletilecektir.”

Bu satırlar yazılıncaya kadar kesin ihraç istemi ile disipline sevk işlemlerine başlanılmamıştı. Akşener ile birlikte Sinan Oğan, Ümit Özdağ ve Koray Aydın için de ihraç edilmeleri bekleniyor.

Eğer MHP Genel Merkezi tüzük gereği adı geçen Genel Başkan adaylarını ihraç etme kararı alırsa, burada beklenmesi gereken bir mahkeme kararının olacağını belirtelim.

Böyle bir durumda muhalif adaylar, Ankara 3.Asliye Hukuk Mahkemesi’nin 19 Haziran’da alan ve disiplin affını da içeren tüzük değişikliğini onaması halinde Genel Merkez tarafından ihraç kararlarından kurtulmuş olacaklar.

Bir önemli konu daha var onu da vurgulayalım:

Yine Genel Merkezden aldığımız bir duyuma göre, Koray Aydın için disipline sevk işlemine geçilmeyecek. Özetle Aydın, diğer adaylardan ayrılmış olacak. Buna neden olarak da Koray Aydın’ın ülkücü hareketin töresine, kurallarına gösterdiği saygı gösteriliyor.

Bize göre, eğer Koray Aydın, diğer Genel Başkan adaylarından ayrı tutulursa, bu muhalifleri de bölme hareketi olarak yorumlanabilir. Böyle bir durumda Aydın’ın göstereceği tepkinin önemli olacağını söylemeliyiz.

MHP cephesinden bunlar yaşanırken, delegelerden gelen bazı istek ve baskılara da bir göz atalım:

Meral Akşener ve diğer muhalif Genel Başkan adaylarına destek veren delegeler ve Genel Merkez karşıtları şimdi Akşener’e “ Yeni bir parti kur” baskısı yapıyor. Akşener, daha önce de böyle isteklerle karşılaştı. Ancak, yaptığı tüm açıklamalarda “Böyle bir düşüncemiz yoktur. Şu an için bütün mücadelemizi parti içinde veriyoruz ve vermeye de sonuna kadar devam edeceğiz” şeklinde karşılık vermişti.

Son gelişmeler, ihraç için atılması beklenen adımlar ve mahkemenin vereceği son karar eğer Akşener ve diğer adayların aleyhine olursa ne olacak?

Eninde sonunda 5.parti gündeme gelecektir.

Bunun kararını verecek olan da sadece Akşener olmayacak. Yola çıkılan diğer Genel Başkan adaylarının görüşü doğrultusunda akılcı bir karar alınacaktır.

Muhalif adaylar “Eğer her şeye sessiz kalırsak, Genel Merkez bu hali ile ilk seçimde baraj altında kalacaktır, bunu görüyoruz. Böyle bir durum karşısında sessiz kalmamız beklenmemelidir” diyor. Özetle, partinin uçuruma doğru sürüklendiğini ifade etmeye çalışıyorlar. Bazı çevrelerin MHP’yi böyle bir durumda bulunmaya sürüklemek istediklerini de sözlerine ekliyorlar.

Gelişmelere göre pozisyon alınıp, hareket edilecek. Muhaliflerin alternatif planlarının var olduğunu görüyoruz.

Ankara’da şimdi iki büyük büroda bunun ön çalışmaları yapılıyor. En kötü ihtimaller de değerlendiriliyor. Muhalifler, çok deneyimli bazı hukukçulardan da görüş alıyorlar. Çok ince hesapların yapılmakta olduğunu görmekteyiz.

Şu an için gerek Akşener, gerek diğer Genel Başkan adayları yeni bir partiden söz etmemeye özen gösteriyorlarsa da, çok yoğun şekilde yeni partinin çatısının kurulmakta olduğu yönünde önemli adımların atılmakta olduğunu da söyleyebiliriz.

Bütün hesaplar, yeni bir parti kurulması halinde ilk seçimde alınabilecek oy oranının ne olabileceğinde düğümleniyor.

Açık söylememiz gereken bir şey varsa, o da Milliyetçi Harekete yakışmayan olayların devam etmesidir. Bu partiye ve Ülkücü harekete yazık ediliyor.

necdetbuluz@gmail.com

www.facebook.com/necdet.buluz





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 32
Dün Tekil 1349
Bugün Tekil 1467
Toplam Tekil 4074743
IP 18.227.24.209






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























15 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Asil yetimler anadan babadan de il, ilim ve ahlaktan yoksun olanlard r. (HZ. AL )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.382 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu