Kayseri Bilgiyurdu Gençlik Dergisi - Emrah BEKÇİ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Kayseri Bilgiyurdu Gençlik Dergisi - Emrah BEKÇİ
Tarih: 16.08.2015 > Kaç kez okundu? 1514

Paylaş


Kayseri Bilgiyurdu Gençlik Eğitim ve Kültür Derneğinin yayın organı olan ‘’Bilgiyurdu Gençlik Dergisi’’ nin Yıl:9, Sayı:50 Temmuz-Ağostos sayfa 3,4,5 de ki iki yazı hakkında bir kaç satır kaleme almak istiyorum. Bu iki yazı, ülkesine ruhu ile bağlı olan bir müteffekkir ile, yine ülkesine akademik ünvenla bağlı siyaset materyali kullanan cismi bir yazı.

Yukarıda yıl sayı ile sayfa numarasını vermiş olduğum ‘’Bilgiyurdu Gençlik Dergisi’’ tam bir fikir mecmuası olduğunu belirtmek isterim. Lakin fikirleri beyan ederken soyut temellerin üzerine konuşlandırmamalıyız. Aksi halde küçük bir rüzgarda temelleri yerinden oynayacak ve fikir enkaza dönecektir.

Konuya gelecek olur isek: Derginin 3, 4 sayfalarında yer alan ‘’Milli Mütakabata Çağrı’’ başlıklı yazısı bulunan Sayın Mustafa ÖZTÜRK Hocamız. Ülkemizin içinde bulunduğu durumu ince bir süzgeçten geçiriyor. Yazısının birinci paragrafında ‘’Bazı üniversitelerde gençler, Türk olduklarını saklayarak okuyabiliyorlar..’’diyor. Durum tespiti çok yerinde. Ve yazısının ikinci paragrafında, ‘’Bu durumda gerçek Türk aydınlarının devreye girmeleri, çıkış yollarını tartışmaları gerekiyor..’’diyor. Ve hocamız maddeler halinde çözüm önerilerini sunuyor. Kendisine şahsım olarak teşekkürlerimi arz ederim.

Derginin ‘’5’’nci sayfasında ‘’Batı Emperyalizmine Karşı Ne Yapmalaıyız?’’ başlık yazısı ile bir akedemisyen hocamız yer alıyor. Sayın Prof. Dr. Cihan DURA. Yazının başlığını okuyunca insan zihninde, soğuk savaş dönemi ‘’Anti- Emperyalist Sloganlar Atan’’ marksist-Leninist / Deoklatik-Materyalist ideolojinin, Ege kıyılarında, 35 derece sıcakta yeşil parka ile dolaşan, sözde ‘’Ulusalcı’’ yapının, kendi özünü bilmeden ve muhafaza etmeden, ‘’Halkların Kardeşliği’’ sloganlarına zihnen kurban olmuş denizcikleri zihinde beliriyor.. ‘’6-Filoyu taşlayan, emitasyon Filistinliler gibi…(!)’’.

Sayın Prof. Dr. Cihan DURA Hocamızın yazısına geçmeden önce. Üniversitelerimizdeki öğretim görevlilerinin tamamının kendi alanlarında (Tabi uzman ise) eğitim vermeleri birinci vazifeleri olmalıdır. Ülkemizde herhangi bir siyasi parti oluşum ve doktrin üzerine genç nesillerin hafızalarını yıkamaları, genç hafızaların fiziksel çatışmaları için vücut bulmasına neden olacaktır.

Bunu neden yazıyorum? Sayın Hocamız Prof. Dr. Cihan DURA, Y-CHP (Yeni CHP) doktrinini, ekonomik kurtuluş reçetesi ile birlikte zihinlere servis etmekte. Yeni CHP’nin ‘’10 İlkesi-10 Okunu’’ yazısına taşımış. Devlet ekonomisi başlığı altında, yeni CHP’ye oyunuzu verirseniz, emperyal ülkelerin sömürüsünden kurtulacak, bağımsız ekonomiye kavuşursunuz demek istiyor.

Ayrıca ‘’Atatürkçülük’’ gibi taraf olunacak bir yapıyı kurtuluş reçetesi olarakta sunmayı ihmal etmiyor. Mecmuanın sayfa: 5 de ki yazısında, Türk milleti olarak geleceğimizi garanti altına almak istiyor isek, ‘’Atatürkçülük’’ çatısı altında birleşmemiz gerekiyormuş. Hocanın yazısının ‘’A’’ bendinde devamla: ‘’ İngilterenin, Amerikanın ve benzeri ülkelerin, sanyileşmek ve kalkınmak için 1800’lü yıllarda uyguladıkları korumacılığı, bu gün daha fazlasıyla uygulamak!..’’ ekstra reçete olarak sunuluyor.

***

Tüm bunları okuyunca, Sayın Prof. Dr. Cihan DURA’nın 1800’lü yıllarda Osmanlı Devleti’nin hali vaziyetinden haberi bulunmadığı akla geliyor. 19 asrın başlarında emperyalist ülkelere karşı nasıl bir koruma tedbiri alınmıştır? ( Cevap verilmesi gereken bir soru) Osmanlı Devleti ve Anadolu’da milletin anası ağlarken ‘’Dolmabahçe Sarayı’’nı yaptıran (Bence Fuzuli) bir ecdat, iyi bir anti- emperyalist süreç ve politaka mı izlemiştir? Akabinde ‘’Sarayın borcunu’’ ödemek için emperyalist bankalar ile, Galata bankerlerine ödeme yapmak için ‘’ Duyunu Umumiye’’kurulmamış mıdır? Sanayisi ve ordusu iyi durumda olan 1800’lü yılların Osmanlı Devleti donanmasını Haliç’te çürütmesi, anti-emperyalist bir durum mudur?

Emperyalizme karşı savaş nasıl verilirin cevabı, Sayın Mustafa ÖZTÜRK’ün derginin 4 sayfasında açık bir dille ifade edilmitir. Sayın M.ÖZTÜRK: ‘’19- Madde: Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda büyük rol oynayan Türk milliyetçiliği, bugün ülkenin birlik ve beraberliğinin dayanağıdır. Milli bilincini kaybeden milletlerin bir kuru kalabalığa dönüşüp dağılmaları ve emperyalizme yem olmaları kaçınılmaz. Emperyalizme karşı en güçlü silah milliyetçiliktir. Dolayısıyla Türk milliyetçiliğine savaş açanlar, emperyalizme hizmet etmektedir.’’ İşte müthiş bir tespit: ‘’ Türk milliyetçiliğine savaş açanlar, emperyalizme hizmet etmektedir.’’

Türk milliyetçileri Sayın Prof. Dr. Cihan DURA Hocamısın (Yeni CHP Dokrtini) 10 maddelik sıralaması sığ gelir. Çünkü; Türk milliyetçileri ‘’Atatürkçü’’ olmaya çalışmazlar. Onların amacı kendi içlerinden her devirde bir ‘’Atatürk’’ çıkartıp, kendi milli dokrtinlerini yazmaktır. Türk Milliyetçisi demek, emperyalizmin lisanında ‘’Düşman’’demektir. Sayın hocamızın bundan sonra ki yazısında, ‘’Kendi içinden Atatürk çıkartma mefkuresi güden Türk milliyetçilerinin tarafına, Atatürkçü kitleyi dahil edici kelamlar yazmalıdır.’’

Sayın hocamız ayrıca yazısında ‘’milli-milliyetçilik-vatan’’ gibi kelimeleri, ‘’Atatürkçülük-Ulusalcılık, aynı ideolojide vs.’’ terimlerin yerine koyar ise emparyalizme savaş açtığının tam olarak idrakinde olacağız.

Batı emperyalizmine karşı Türk milliyetçisi olmalıyız hitabından kaçan bir yazı. Samimiyetten uzak, ‘’Halkların Kardeşliği’’ savını savunan ucu açık, Atatürkçülük şemsiyesi altında kamufle olmuş, geçmişte 68-78- numaralı partizancılığın farklı endam ile servis halidir.

Yazıma merhum Cemil MERİÇ’in: Dergi hür tefekkür kalesi. Sözünü hatırlatarak, fikir olarak yazılan yazılara hakkını vererek, gayem eleştirisel bir şerh düşmekti. Kişilerin şahsına saygım sonsuz, lakin fikirlere karşı tutum farklı olmalı kanaatindeyim. Bilgiyurdu Gençlik Dergisi’nin adında bulunan ‘’GENÇLİK’’ dikkatimi çekti ve dergi içerisinde hep ruhu gençlere rastladım, yakın takiptesiniz gençler…(!)

Buradan ruhu genç hocalarımza ve dergi okuru tüm canlara, saygı ve sevgilerimi sunuyorum.



Emrah BEKÇİ

Araştırmacı / Yazar





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 31
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1346
Toplam Tekil 4069267
IP 18.222.117.109






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu