Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev’e ‘‘ Avrasya Onur Ödülü’’ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev’e ‘‘ Avrasya Onur Ödülü’’
Tarih: 07.07.2015 > Kaç kez okundu? 2525

Paylaş




Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Sadi Arıkan, Kazakistan Büyükelçisi Janseyit Tüymebayev’e “Avrasya Özel Ödülü’’nü takdim ederken.



Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev’e ‘‘ Avrasya Onur Ödülü’’



Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği tarafından verilen ödüle neden

Olarak Nazerbayev’in aynı zamanda bölgesel barışta da büyük

Başarı sağlandığı vurgulandı.



Kazakistan Devlet Başkanı’nın ülkesi ile Türkiye arasında

Sıkı dostluk bağlarına imza attığı ve gelecek nesillere güzel

Bir ülke bırakacağına da dikkat çekiliyor.



Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya), Kazakistan’ın ekonomik, sosyal ve siyasi alanda kalkınmasına ve bölgesel barışa yaptığı katkılardan dolayı Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’e ’’Avrasya Onur Ödülü’’ takdim etti.

Kazakistan Ankara Büyükelçiliği’nde düzenlenen törende ödül Kazakistan Ankara Büyükelçisi Prof. Dr. Janseyit Tüymebayev’e verildi. Ödül, Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenecek olan ’Başkent Astana Günleri’ programında Nursultan Nazarbayev’e takdim edilecek.

İki kardeş ülke arasındaki ilişkiler Nazarbayev döneminde altın dönemini yaşıyor. Bölgedeki dengelerin korunması ve barışın sağlanmasında da Nazarbayev uyguladığı başarılı politikaları ile imza atıyor. Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği bütün bu değerleri “ Avrasya Onur Ödülü” olarak Nazarbayev’e verilmesini kararlaştırdı.

Ödül töreninde konuşan Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İrfan Sadi Arıkan, 16 Aralık 1991 tarihinde bağımsızlığını ilan eden Kazakistan’ın çok kısa sürede ekonomik, sosyal ve siyasi alanda yapmış olduğu atılımlarda kurucu Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in çok büyük katkıları olduğunu söyledi.

Arıkan, ’’Vizyoner liderliği ve uzun vadeli stratejileri sonucu Kazakistan’ın uluslararası arenada çok kısa zamanda hak ettiği konuma gelmesini sağlayan Sayın Nazarbayev aynı zamanda bölgesel barışa da büyük katkılar sağlayarak örnek bir lider olmuştur. 2030 ve 2050 stratejileri ile gelecek nesillere güçlü bir ülke bırakan Sayın Nazarbayev, Türkiye-Kazakistan ilişkilerine de büyük katkılar sağlayarak Türk Konseyi’nin kurulmasına öncülük etmiştir. Bu vesile ile 6 Temmuz 2015 tarihinde 75 yaşına girecek olan Sayın Nazarbayev’e uzun ömür ve sağlık diliyoruz. Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği olarak büyük devlet adamı Sayın Nazarbayev’e ’’Avrasya Onur Ödülü’’nü takdim etmekten gurur duyuyoruz’’ diye konuştu.

Kazakistan Ankara Büyükelçisi Prof. Dr. Janseyit Tüymebayev ise konuşmasında, Nazarbayev adına EkoAvrasya’ya teşekkür ederek, ’’Kazakistan’ın kurucu Cumhurbaşkanı Sayın Nursultan Nazarbayev’e EkoAvrasya tarafından böyle bir ödülün takdim edilmiş olması bizleri mutlu etmiştir. Bu anlamlı ödülü kendisine Kazakistan’da düzenlenecek olan ‘Başkent Astana Günleri’ programında bizzat kendim teslim edeceğim’’ şeklinde konuştu.

necdetbuluz@gmail.com

necdetes@mynet.com





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 38
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1062
Toplam Tekil 4068983
IP 18.219.224.103






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.716 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap