BASIN BÜLTENİ Akıncı bugün Eide’yi kabul edecek - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ Akıncı bugün Eide’yi kabul edecek
Tarih: 17.06.2015 > Kaç kez okundu? 1565

Paylaş


Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum Yönetimi Lideri Nikos Anastasiadis’le Çarşamba günü yapacağı görüşme öncesinde bugün BM Genel Sekreteri’nin Özel Danışmanı Espen Barth Eide’yi kabul edecek.





Eide: "Ortam Kıbrıs Sorununun kısa zamanda çözülmesi için gerçek anlamda bir fırsat"



BM Genel Sekreteri'nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, uluslararası toplumun Kıbrıs'ı desteklemek ve çözüm çabalarına yardımcı olmak için elinden geleni yaptığını belirterek, bugünkü ortamın Kıbrıs sorununun kısa zamanda çözülmesi için gerçek anlamda bir fırsat olduğunu söyledi.

Atina'yı ziyaret eden Eide, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias ile görüşmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, Kocias'tan Yunan hükümetinin Kıbrıs sorununun çözümüyle ilgili tezleri konusunda bilgi aldığını ifade etti.

Bugün de, Kıbrıs'ta KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve Rum lider Nikos Anastasiadis ile bir araya geleceğini söyleyen Eide, iki toplum liderleri arasında karşılıklı güven ve iş birliği atmosferinin hakim olduğunu kaydetti.





Nami: “Müzakere süreci olumlu gidiyor”



Kıbrıslı Türk Müzakereci Özdil Nami, “Müzakerelerde genelde olumlu giden bir süreç var. Bugüne kadar elde edilenler gözden geçiriliyor. Önemli olan bundan sonrası, yani konular arası esas, al-verin başlayacağı, pazarlıkların başlayacağı, köprü kurma çalışmalarının başlayacağı aşama. Umarız o aşamada da bu olumlu hava devam eder. Biz müzakere sürecinin mümkün olduğunca hızlı bir şekilde sağlıklı temelde ilerlemesi için elimizden gelen çabayı ortaya koyuyoruz” dedi.

Müzakere süreci ile ilgili BRT’ye açıklamada bulunan Özdil Nami, müzakere süreci ve teknik komitelerin çalışmalarını değerlendirdi. Nami, “Konuların üzerinden geçmeye devam ediyoruz. Çarşamba günü liderler zirvesi var Yine bir önceki liderler zirvesinde olduğu gibi iki müzakereci iki lidere ortak raporunu sunacak. Bu kez sunum yapma sırası bende. Üzerinde geçtiğimiz konuları nerelerde yakınlaşmalarımız var nerelerde henüz daha tam yakınlaşma sağlanamadı. Bunların raporunu liderlere sunacağız” dedi.

Özdil Nami müzakerecilerin yaptıkları toplantıları destekler mahiyetli kurulan teknik komitelerin de çalışmalara başladığını kaydederek, bu kapsamda Teknik Ekonomi Komitesinin ilk toplantısını bugün gerçekleştirdiğini kaydetti.

Nami “Ekonomi konusunun üzerinden detaylı geçilmesi için taraflar kendi çalışma gruplarını oluşturdular, geçmişte üretilen birçok yakınlaşma vardı, fikirler vardı, onların üzerinden geçmeye başladılar. Ekonomi ile ilgili yeni durum nedir, yine diğer çalışmalarda olduğu gibi hangi konularda mutabıkız, hangilerinde daha fazla çalışmaya ihtiyaç var, onları tespite yönelik uzmanlar seviyesinde ekonomi grubunda çalışmalar başladı” dedi.

Mülkiyet konusunda da benzer bir çalışma grubunun haftaya çalışmaya başlayacağını kaydeden Nami, Komitedeki bazı isimlerin belirlendiğini, diğer isimlerle temasların halen devam ettiğini kaydetti





Koenig Harmancı'yı ziyaret etti



Amerika Birleşik Devletleri’nin Güney Kıbrıs Büyükelçisi John M. Koenig ve beraberindeki heyet, Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı'yı ziyaret etti.

Dün gerçekleşen görüşmede Lefkoşa Rum Belediyesi Başkanı Yorgacis ile sürdürülen ilişkilere vurgu yapılırken, alternatif kapıların açılmasına yönelik çalışmalar ve Surlar içinde ortak yapılabilecek projeler ele alındı.

Görüşmede Cumhurbaşkanlığı’na Mustafa Akıncı’nın seçilmesi ile Kıbrıs sorununun çözümüne koyacağı katkı da konuşuldu.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı Kıbrıs sorunu konusunda her iki toplumda çözüm yönünde yeni bir motivasyon oluştuğunu söyleyerek, Kıbrıs sorununun çok boyutlu bir mesele olduğu ve daha aşılması gereken bir çok çetrefilli konu olduğunun altını çizdi.





“Cyprus Rally 2015” bu yıl da Kuzey’e geçebilecek



Kıbrıs’ta 25-27 Eylül 2015 tarihinde gerçekleştirilecek olan “Cyprus Rally 2015” organizasyonu için hazırlıkların başladığı, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yarışmacıların kuzeye geçebileceği haber verildi.

Rum Haravgi gazetesi, “Cyprus Rally” kapsamında 2014 yılında ilk kez güney ve kuzey Lefkoşa’yı kapsayan özel rota hazırlandığını hatırlatarak, benzer bir rotanın 2015 yılı için de yapılmasının planlandığını belirtti.

Gazete, bu nitelikte ikinci bir özel rota için de Hükümetle işbirliği içerisinde çalışmalar yapıldığını kaydetti.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 35
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 195
Toplam Tekil 4068117
IP 3.16.51.3






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.120 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu