Basın Açıklaması - İsmail ALTAY Milliyetçi Hareket Partisi Alaplı İlçe Başkanı - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Basın Açıklaması - İsmail ALTAY Milliyetçi Hareket Partisi Alaplı İlçe Başkanı
Tarih: 17.11.2009 > Kaç kez okundu? 3131

Paylaş


17 Kasım 2009

Değerli Basın Mensupları, Kıymetli Alaplılı Hemşerilerim;



Ülkemizin içerisinde bulunduğu olumsuz durumu ve bunun Alaplı”mıza yansımalarını konuşmak, düşüncelerimizi, bizim insanımızla, Alaplılı hemşerilerimizle paylaşmak gereğini hissettik.

Yazılı ve görsel basında her gün görüyoruz, bazen içimiz kan ağlayarak, üzülerek bazen kızarak, yüzlerce kötü olaya şahit oluyoruz. İşte, Türkiye neyse Alaplı”mız da aynıdır. Ankara”da ne kadar huzur varsa Alaplı”mızda da o kadardır. Ankara ne kadar mutluysa Alaplı da o kadar mutludur.

Tüm Türkiye”de olduğu gibi Alaplı”da da insanımız mutsuz, huzursuz ve gelecekten umutsuzdur.

Çünkü;Alaplı halkı, Teröristlere verilen tavizlerle ülkemizin bölünme yolunda ilerlediğini ve hükümetin Kürt açılımı adı altında kardeşlik ortamını zedelediğini görmektedir. Milletimizin geleceği, birliği ve güvenliği tehdit altındadır. Şehitlere “kelle” dediği için 3 kuruş tazminat ödemeye mahkûm olmuş bu zihniyet, gazilerin ve şehit analarının feryatlarını dinlemek bir yana Onları polis zoruyla susturmaya çalışmış, Türk Milletinin yüreğini incitmiştir.

Alaplı Halkı gelecek kaygısı çekmektedir. Çünkü; ekonomik kriz insanımızın belini bükmüş ve memleketi yaşanmaz hale getirmiştir.

Başbakanın “teğet geçecek” dediği kriz insanımızı yıkmış ama hale sona ermemiştir. Başbakan daha sonra krizi fırsata dönüştüreceğimizi söylemiştir ama maalesef bırakın fırsata dönüştürmeyi krizde ayakta kalmak bile imkânsız hale gelmiştir. Elbette krizin teğet geçtiği kurumlar yada krizi fırsata dönüştüren kişiler olmuştur. AKP yandaşı veya yöneticileri için 7 yıl nasıl fırsata dönüştüyse, kriz de fırsata dönüşmüştür. AKP”den önce adları hiçbir yerde geçmeyen yüzlerce insan bu gün iş adamı yada büyük esnaf olarak karşımıza çıkmaktadır.

Tarım ve hayvancılık bitirilmiş, köylü üretemez hale getirilmiştir. 7 yılda, “üretmeyin, bizim size bahşettiğimiz yardımlarla karın tokluğuna oturun” denmektedir. Üretici; gübre, mazot vb. maliyetler yüksek olduğu için üretmez konumdadır.

Bakın, şu cennet parçası, eşsiz doğa güzelliğine sahip, sanayi merkezlerine yakın, arazisi gelişmeye açık, yatırımcı için büyük şans olabilecek Alaplı”mıza bir bakın. Aynı konumdaki yerleşim yerleri gelişme yolunda ilerlerken Alaplı sürekli kan kaybetmekte, küçülmektedir.

7 yıldır iktidardalar, Alaplı”nın hangi derdine çare olmuşlardır.

Hangi yaraya merhem olmuşlardır.

Tersanelerde gençler aylarca maaş alamadığında, işçinin emeğinin karşılığı için mücadele etmişler midir? Maaşları ödenmeden, tazminatları verilmeden işten çıkarılanlar için ne yapmışlardır. Meclis çatısı altında tersaneler konusunda bir tek girişimleri var mıdır?

Fındık üreticisi tüccarın insafına terk edildiğinde parti genel merkezlerinde fındık konusunda yapılan yanlışları anlatmayı neden düşünmemişlerdir.

Yıllardır yapıldı-yapılacak diye beklenen diyaliz ünitesi hala neden bitirilememiştir.

Kapalı Pazar Yeri konusunda her gün farklı açıklamalar yapılarak zaten işleri iyi olmayan esnaf belirsizlik nedeniyle iyice huzursuz edilmiştir.

Bir türlü bitmedi dediğimiz Toki evleri en sonunda açılmış ama hala ısınma sorunları çözülmemiştir. Ev sahipleri tarla gibi yollardan gitmek zorunda bırakılmıştır.

Servis hatları ile ilgili adaletli ve güvenilir bir yaklaşım olmadığı için aynı mahallede yaşayan, aynı ortamda çay içen Alaplı insanı birbirine düşmüş, kavgalı hale gelmiştir.

Hava karardıktan sonra sokaklarda hiç kimse dolaşmamakta, açık dükkân sayısı bir elin parmağını geçmemektedir. Sahil hafriyat yığınıyla kaplıdır. Ailece gidilebilecek bir tane dinlenme tesisi yoktur. Vatandaşımızın çocuklarıyla vakit geçirebileceği bir tek kapalı oyun alanı yoktur. Gençler için spor tesisi, hanımefendiler ve genç kızlarımız için bir sosyal tesis bulunmamaktadır. İnsanımızın dostlarını ağırlayabileceği nitelikte mekân yoktur. Kültürel ve sanatsal faaliyetler için hiçbir girişimci Alaplı”ya gelmemektedir. Sivil toplum kuruluşların çalışmaları için uygun alt yapı kurulmamıştır. Bu nedenle Alaplı sadece sanayi ve ticarette değil, her alanda kan kaybetmektedir.

Bunun sorumlusu yatırım yapmayan esnaf değildir. Bunun sorumlusu misafiri geldiğinde Ereğli”ye Akçakoca”ya gitmeye mecbur olan vatandaş da değildir. Bunun sorumlusu Alaplı”yı yaşanabilir bir yer olmaktan çıkaran zihniyettir. Bunun sorumlusu Alaplı”yı köy gibi yöneten zihniyettir. Bunun sorumlusu “küçük olsun bizim olsun” mantığı ile siyaset yapanlardır.

İşte bu bakış açısıyla, genel siyasette Alaplı”ya vurdukları darbeyi, belediyeyi borç batağına sürükleyerek taçlandırmışlardır. Alaplı Belediye Başkanı, geçmiş yönetimin borçlarını rakamlarla açıklayıp, icraat yapamayışının nedeni olarak bu borcu göstereceğine, belediyeyi borç batağına sürükleyenlerden hesap sormalıdır.



İnsanımız buna kader deyip, köşesine çekilmemelidir.

Geçen hafta MHP”nin büyük kurultayı için partili arkadaşlarımızla birlikte Ankara”daydık. Kongrenin muhteşem atmosferi ve genel başkanımızın destansı konuşması bize gösterdi ki, Türkiye”ye gönül verenlerin, devlet kaynaklarına göz dikmemişlerin, hırsızlığı haram sayanların, utanma duygusu taşıyanların partisi, Milliyetçi Hareket Partisi, iktidara yürümektedir. Partimizin çıktığı bu iktidar yürüyüşünde, tüm samimiyetimizle, içtenliğimizle, yüreğimizde hissettiğimiz memleket sevgisi ve Alaplı Halkının hizmetkârı olarak, çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ülkücü kadrolarla, örnek insanlardan teşkil ettiğimiz yönetimimizle, dürüstlüğümüzle, Alaplı halkının karşısına çıkacak ve dertlerine çare olduğumuzu anlatacağız.

Gerek ekonomik sorunlardan, gerek türban problemi yüzünden, gerek ülkedeki umutsuz havadan sıkıldığı için, gerek mazlum ve mağdur gördüğü için, denemediğini düşündüğü için AKP”ye oy vermiş, AKP saflarında yer almış, umut olarak görmüş, komşumuz, arkadaşımız, akrabamız… Hepsi bizim insanımız ve siyasi tercihlerine saygılıyız. Ama onlardan bir tek isteğimiz var, ne olur bir düşünün, ne için oy verdiniz ve şu an ülkenin durumu ne halde?

Şimdi, AKP”ye oy verenler, AKP için koşturanlar mutlu mu, umutlu mu? Bu kadar insan işsiz kaldı, dükkânlar kapandı, teröristler sevinç gösterileriyle karşılanırken; şehit anaları itilerek kakılarak durduruldu. Bu manzarayı gördükçe mutlu olduklarına, olabileceklerine inanmıyorum.

Bu güne kadar hangi partiye oy vermiş olursa olsun; yolsuzluklardan usanmış, adalete susamış; Türkiye”ye gönül vermiş, Ülkemizi ve milletimizi seven, “Memleketime hizmet etmek istiyorum” diyen herkesi Milliyetçi Hareket Partisinin çatısı altında Türkiye”miz için, Alaplı”mız için beraber çalışmaya davet ediyorum. Bu kutlu iktidar yürüyüşünde bizimle olmalarını istiyorum.

Alternatifsiz değilsiniz. Çare, MHP”nin inançlı, dürüst, samimi kadrolarıdır. Çare, Milliyetçi Harekettir.

Saygılarımla…

İsmail ALTAY

Milliyetçi Hareket Partisi

Alaplı İlçe Başkanı





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 19
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 30
Toplam Tekil 4066165
IP 18.218.184.214






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu