EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren’e hizmetlerinden dolayı program öncesi plaket verildi. Eren “Türk Dünyasını buluşturma programlarımız sürecek”dedi. - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren’e hizmetlerinden dolayı program öncesi plaket verildi. Eren “Türk Dünyasını buluşturma programlarımız sürecek”dedi.
Tarih: 25.05.2015 > Kaç kez okundu? 1593

Paylaş


GÜMÜŞHANE'DE KIRGIZİSTAN RÜZGARI…



“KIRGIZİSTAN’DAN ESEN YELLER” İSİMLİ

DANS GÖSTERİSİ İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ



GÜMÜŞHANE İLE KIRGIZİSTAN ARASINDA

BİR KÜLTÜR KÖPRÜSÜNÜN TEMELLERİ ATILDI



Gümüşhane Belediye Başkanlığı’nın ev sahipliğinde Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY) ve Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği’nin (EkoAvrasya) katkılarıyla hazırlanan ’’Kırgızistan’dan Esen Yeller’’ isimli dans ve müzik gösterisi Gümüşhane’de gerçekleştirildi.

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Prof. Dr. Düsen Kaseinov, Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren, Gümüşhane İl Genel Meclisi Başkanı Şerif Bayraktar, Kelkit Belediye Başkanı Ünal Yılmaz ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, aynı kültürün insanlarının çok uzun yıllar birbirinden kopuk halde yaşadığını belirterek, “İslam ümmetinin önünde tek çıkış ve kurtuluş yolu Türk milletinin birliği ve beraberliğinden, güçlü olmasından geçiyor. Türk-İslam ülküsünün ne kadar kıymetli, ne kadar önemli bir unsur olduğunu biliyoruz. Görev ve sorumluluğumuzun da ne olduğunu biliyoruz. Bir milletvekilinin sadece kendi konularıyla alakalı olmadığını, kendi ilinin problemlerinin yanında diğer mazlum milletlere de el uzatması gerektiğini biliyoruz. Bu alanda çalışmalar yapan ve Türk kültürünün gelecek nesillere aktarılmasına katkı sağlayan TÜRKSOY’u Gümüşhane’de ağırlamaktan büyük onur duyuyorum” dedi.

“TÜRKLERİN UNESCO’SU TÜRKSOY’DUR”



Uluslararası Türk Kültür Teşkilatı (TÜRKSOY) Genel Sekreteri Prof. Dr. Düsen Kaseinov ise TÜRKSOY’un kurulduğu günden itibaren ortak Türk kültürünün araştırılması, ortaya çıkartılması, tanıtılması, gelecek kuşaklara aktarılması ve insanlık tarihi içinde layık olduğu yeri alması için bugüne kadar emsalsiz çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. TÜRKSOY’un Türk dünyasının UNESCO’su olduğunu, Türk halklarının kardeşliği için çalışan en eski uluslararası örgüt olduğunu kaydeden Kaseinov, TÜRKSOY’un kurucu üyesi olan Kırgızistan’ın aynı zamanda en aktif üye ülkelerden birisi olduğunu kaydetti.

Gerçekleştirilen konserde izleyicilerin Kırgızistan’ın zengin kültürüyle tanışacağını, müzik ve halk dansları ile Tanrı Dağları’ndan buraya bir sanat esintisi ulaşacağını dile getiren Kaseinov, bu sayede aradaki kardeşlik bağlarının daha da sağlamlaşacağına, ortak geleceğin inşası çalışmalarına katkı sağlayacağına inandığını ifade etti.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen ise programda emeği geçen herkese teşekkür ederek bundan sonra da bu tür programlara devam edeceklerini söyledi. İki kültür arasında her konuda bağları bundan sonra da devam ettireceklerini belirten Çimen, “Gümüşhane ile Kırgızistan arasında kültür köprüsü kuracağız” dedi.

Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren ise Milletvekili Üstün’ün sadece Gümüşhane’nin milletvekili değil, Kerkük, Bişkek, Üsküp, Prizren, Lefkoşa ve Saray Bosna’nın da milletvekili olduğunu ve Türk dünyası vizyonuna her zaman katkı sağlamaya çalışan bir siyasetçi olduğunu belirtti.

Milletvekili Üstün ve Belediye Başkanı Çimen’e Kırgız kalpağı hediye edilen programda Gümüşhane İmam Hatip Ortaokulu halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından Kırgızistan’dan Türkiye’ye gelen “Ay Biy” müzik ve dans topluluğu sanatçıları izleyenlere müzikal ziyafet ile dans ve müzik gösterisinin yanı sıra renkli kostümleriyle Kırgız geleneksel koreograflarından örnekler sundu.

necdetbuluz@gmail.com

necdetes@mynet.com





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 32
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1317
Toplam Tekil 4076098
IP 3.143.4.181






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu