Ermeni Mezalimi ve Dâhili Bedhahlar - Mustafa Nevruz SINACI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Ermeni Mezalimi ve Dâhili Bedhahlar - Mustafa Nevruz SINACI
Tarih: 06.05.2015 > Kaç kez okundu? 3727

Paylaş


Yüz yıllık kuyruklu yalan, kirli iftira ve iğrenç furya!.. 24 Nisan 2015 günü de (her yıl olduğu gibi, tekrar) menfur bir kör iddia, inkâr maskesi ve timsah gözyaşları numarasıyla tam bir hayâsızlık, ahlâksızlık ve mürailikle:, “hepimiz Ermeni’yiz” ilenmeleri biçiminde, necip Türk Milletinin sinesi, memleketin Şüheda toprağının barış ikliminde “ihanet çığlıkları atıp (Tanınma, Tazminat ve Toprak) tehditleri savurarak” sökün etti!...

Aynı gün Çanakkale’de anlamlı bir zaferin 100. yılı, ezeli baş düşman büyük Britanya İmparatorluğunun iştiraki ile anıldı. Günlerden Cuma. Bütün Cami şeriflerde üç aylar konulu hutbeler irad ediliyor; Bilumum vahşi batılı vampir, yarasa, kene ve sülük (emperyalist) illeti, İblis, Ebu Cehil, Şeytan şürekası, fetret anıtlarında kin kusar; Alçakça uydurulmuş yalanlarla kirletilmiş meydanlarda tehditler savurur, bazı haçlı Kiliseleri ve işbirlikçi Havralarda hamasi merasimler icra edilirken.; Bizim ‘merhametten maraz doğar’ kabilinden zincirleme ihanetlere maruz, kalleşlik, alçaklık, cinayet, şeamet ve plânlı soykırımlardan mağdur ülkemizde, ibadet şuuru konulu vaazlar ve Çanakkale’de tören var!..

Adama sorarlar: Senin Diyanet İşleri Başkanlığın ne iş yapar?

“El İman, minel Vatan” umdesi ile kaim İslâm’ın âlimleri nerde?..

Şu hale bakın…

Ne müthiş bir ironi!..

Bir yanda soykırım yalanı; Nefret, fetret, baskı, tehdit ve haçlı çığlıkları;

Diğer tarafta bedhah gafleti, Endülüs Rehaveti ya da dönme-devşirme muhabbeti!..

Hani 1937’de, malûm diyaspora menfurları İngiliz dolduruşuna gelip, ezeli ve sinsi düşmanlarının kalleş tuzaklarına düşerek, benzer söylemelere cüret etmek gafletine duçar olmuşlardı. Dönemin Türkiye Cumhuriyeti Cumhur Reisi Mustafa Kemal ATATÜRK derhal ve en ağır surette derslerini verdi. Ki, bu dersin etkisi, ta 27 Mayıs’a değin sürdü ve bu büyük kudret karşısında korkuyla sinip, seslerini kestiler. Lâkin 27 Mayıs kalkışması ile Atatürk’ün Anayasası ilga, Cumhuriyeti imha edildi. Hak, adalet ahlâkı, demokrasi, lâiklik ve hukuk rafa kaldırıldı. Devleti isyan, ihanet, kan ve kalleşlikle ele geçiren “karşı devrimci” Cumhuriyet düşmanı halk partisi şürekâsı, ilk önce, CHP içinde yuvalanan koza, kripto, dönme-devşirme, mason ve misyoneri legalleştirip ortalığa salıverdi.

Sonra, insan hakları, adalet-hukuk, huzur ve barış mabedi Türkiye Cumhuriyeti, Sivas Kampı ile birlikte ‘Kürt Sorunu’; Akabinde, sözde hak ve özgürlük istemlerine dayalı anarşi; Paralelinde ise, gerçekte 1921 Kars Antlaşması ile halledilmiş olmasına rağmen tam bir yalan, iğrenç furya ve iftira kampanyası biçimi hortlatılan (uyandırılan) ‘Ermeni soykırımı’ rüzgârı yaratıldı!.. Yetmedi, sinsice geliştirilip, CHP’nin makûs rahminde nevzuhur “anarşi, terör ve tedhiş” sorunumuz oldu. Arkasından Asala. İhanet, şer ve şeamet (siyaset) ortamı olgunlaşıp-uygunlaşınca, dönem istihbaratı kullanılarak PKK eşkıyası teşkil ve dönme-devşirme politik ACI’lar tarafından eğitilip-donatılarak teşekkül ettirildi!..

Düşman tahrik ediyor; Hakaret, alçaklık ve küstahlık dinmiyor…

Türkiye aleyhine düzen kuran ve dolap çeviren hainlere “DUR” denilemiyor!..

Bu zaman zarfında Ermenistan okullarında Türk Bayrağına sürekli hakaret ediliyor, Şanlı Bayrağımız dünyanın gözü önünde cadde, sokak ve okul meydanlarında ayaklar altına alınıyor, şerefsizce, soysuzca çiğneniyor ve 20’ye yakın İslâm ülkesinde “Ermeni soykırım” abideleri.; Utanç, yalan, iftira ve ağlama duvarları dikiliyor; Çoğu ülkede Türklere atfedilen soykırımlar yalanları ders olarak okutulmakta; Başta Ermenistan olmak üzere, Suriye, Rusya, Yunanistan, Bulgaristan, İran, Irak, Lübnan, Suudi Arabistan ve Mısır’da “Ermeni soykırımı” dâhil, Türk ve Osmanlı hakkında bin türlü hakaret, yalan-dolan, fesat-furya, iftira ve uydurma “bilgi kirliliği” tarih diye okutuluyor...

Hem de Türk hükümetlerinin gözü önünde ve Hükümetin gözünün içine baka, baka!.

Ta ki, 16 Şubat 1976 günü Beyrut B. Elçilik Başkâtibi Oktar Cirit, kalleşçe, hunharca bir cinayete kurban gidinceye dek! Bu hain cinayetle birlikte ASALA ortaya çıktı. Bu Ermeni örgütü, Türkiye’de huzursuzluğun zirve yaptığı 1979’dan itibaren, 21 ülkenin 38 kentinde 110 saldırı gerçekleştirdi. Alçakça katliamlarda 42 Türk diplomatı ile 4 yabancı hayatını kaybetti. 15 Türk ve 66 yabancı yaralandı. 1980’de ASALA taktik değiştirerek, PKK’nın öncü kuvveti oldu. 1984’de PKK çıktı. Bekaa ve Zeli kamplarında ASALA, PKK militanlarını eğitiyordu!

NETİCE OLARAK;

Kamu Vicdanı ve Türk Milleti Soruyor:

24 Nisan’da niçin? Camiler, Okul ve meydanlarda Ermeni, Yunan, Rus ve Sırp zulmü kınanmadı? 1976 – 1979 döneminde Ermeni ASALA örgütü tarafından kalleşçe katledilen Türk diplomatlarının öcü ve intikamları niye alınmadı? Sadece 1913 - 1923 yılları arasında Doğu ve Güney Doğu Anadolu’da ‘Ermeni Soykırımına maruz kalan’ kin-kan, nefret, cinayet ve katliam kurbanı iki milyona yakın silâhsız, korumasız, mağdur, masum ve müsemma Türk-Müslüman toplu mezarlarında niçin birer anıt/abide yapılmadı?,

Şu ana kadar resmen ve kamuoyunun gözü önünde yapılan binlerce kazıya rağmen; Bir tane dahi Ermeni toplu mezarına rastlanılmadığı, bütün dünyaya neden ve niçin hâlâ ilân edilmedi? Dünyanın Ermeni yalanlarına kanmasının sebeplerinden biri de bu değil mi?..

Nihayet; Türkiye Cumhuriyetinin Milli (!) Eğitim Bakanlığı, Atatürk ve Menderes döneminde müfredatlarda yer alırken.; 1963’den bu yana Ermeni, Yunan, Rus ve diğer ihanet şebekeleri tarafından Türk Milletine yapılan katliamlar, tehcirler, soykırımlar ve mezalimler “Neden ve Niçin” (Bazı AB ülkeleri, Ermenistan, Yunanistan, Bulgaristan, İran-Irak, Suriye, Lübnan gibi memleketlerde eğitim-öğretim sisteminde ağırlıklı olarak yer alırken) Türkiye Cumhuriyetinin her derece ve düzey okulları ile Üniversitelerinde ders olarak okutulmuyor?

Oysa sadece Ermeni mezalimi değil; Rus, Sırp, Yunan, Arap, Fransız ve sair tehcir, toplu katliam ve soykırımlarının mutlaka ve daima okutularak; Türk Gençliğine “Türk, İslâm ve İnsanlık düşmanları” ile bu menfurların, meş’um mezalimleri öğretilmelidir.

Bu korkaklık, pasiflik, çekince, sinme, göz yumma ve taviz yarışı niye?

Bu yıl (2015) itibarıyla, EGE’de işgal ettiği Türk Adası sayısı 152’yi bulan, tescilli Türk düşmanı azgın, arsız ve edepsiz palikaryanın dersi ne zaman verilecek? Bu lânetli Rum artıkları had ve hudutlarını aşarak Pontus’u ihya ve İyonya’yı inşa etmeye kalkışıyorlar. Peki, kim bildirecek bu arsız keferelere hadlerini? Düşman kuduz köpekler gibi ürer, deli domuzlar misali dünyada karanlık kâbuslar yaratır ve kendi ürettiği kâbuslar içinde ulurken;

Türk’e savunmada kalmak hiç yakışır ve yaraşır mı?

Kaldı ki, dış politikanın esası mukabele-i bil misil; Barışın şartı harbe hazır olmaktır.

Lâkin bu milletin, elli yıldır idarecileri hakikatten gafil, sünepe dalkavuk, korkak veya “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh” akidesini “sıfır sorun” ütopyası kabilinden “ver kurtul” siyaseti mi sanırlar?.. Çünkü uluslar arası siyasette, alenen düşmanlığa “misliyle mukabele etmemek” korkaklık, alçaklık ve “kendi öz milletine karşı” haksızlık, yolsuzluk ve küstahlıktır.

Bırakın millet, düşmanından nefret etsin!..

Mezalimi unutmasın, acıları içine atmasın, yüreğine gömmesin.

Çünkü Türk Milletinin düşmanları çok kalleş, olabildiğince alçak, ikiyüzlü, çifte standartçı, sinsi, içten pazarlıklı, gaddar, acımasız ve haindir.

Namerde MERT yaraşır.

Domuz kurduna BOZKURT gerektir, mankurt değil!..



________________________________________

From: dumanol@hotmail.com

To: united-turks@yahoogroups.com; 2023dergi@superonline.com; bilgi@21yyte.org; a.kilic@todayszaman.com; abdullah.buksur@hotmail.com; ahmetdogan.simsek@gmail.com; ahmetkilicaslanaytar@gmail.com; profsaltik@gmail.com; akarduru@telenet.be; alevcedim@gmail.com; dumanol@hotmail.com; daliercan@gmail.com; ali.kucukaydin@tbmm.gov.tr; alinejat@olcen.net; alparslan.cakici@gmail.com; alperomerdedeoglu@yahoo.com; auudplatformu@gmail.com; anilcecen@hotmail.com; arslanbulut@yenicaggazetesi.com.tr; kok.arzu@gmail.com; asafboke@gmail.com; savalan03@hotmail.com; ata.atun@atun.com; aydin.atilla@yahoo.com.tr; ayhan@optimar.com.tr; avarbanu@gmail.com; beserbaydar@hotmail.com; bigesukan@ymail.com; cpt.burakaksu@gmail.com; bulentesinoglu@gmail.com; canikiz@yahoo.com; cmklc1977@yahoo.com; cenkciler@yahoo.com; ercihangir@yahoo.fr; cesuryorum@gmail.com; dog.kekevi@t-online.de; hisecer@yahoo.com; kbuyukataman@gmail.com; dr.mehmetcavli@mynet.com; mkahramanyol@yahoo.com; edibe.yazar@gmail.com; efrasyap77@gmail.com; emikail@turansam.org; emineulker.tarhan@tbmm.gov.tr; engin.alan@tbmm.gov.tr; erdal@turkishnews.com; erkalkece@gmail.com; erkanalisik@hotmail.com; sarikayafx@yahoo.com; feritsaracoglu@gmail.com; ferruhsezgin@yahoo.com; democevre@gmail.com; fbila@milliyet.com.tr; altugfikri@mynet.com; gyakin@gmail.com; gultence@yahoo.com; gtiecer@aol.com; gurbuz1943@yahoo.com; htamerolgun@gmail.com; hakanaydogdu@yahoo.com.tr; h.hakandedeoglu@mynet.com; altinisik.halim@gmail.com; altinisikhalim@yahoo.com.tr; hsoncul@gazi.edu.tr; haluktarcan@haluktarcan.com; hasan@guvenliyasam.com; ates.haydar@yahoo.com; hikmeterdis@icloud.com; hulkicevizoglu@cevizkabugu.com.tr; dr.hguler@hotmail.com; hsy.kocyigit@gmail.com; htasar5426@hotmail.com; kansu@cumhuriyet.com.tr; ibrahimerilli@hotmail.com; imrenozenc45@gmail.com; isacerkez@gmail.com; saraltosun@hotmail.com; kamilergenekon@yahoo.com; kamuhukukculariplatformu3@gmail.com; kaya.ataberk@hotmail.com; kemalkaynak@gmail.com; mukeozdemir@gmail.com; kutlualtay@yahoo.com; alnv20022002@yahoo.com; yudumm2005@hotmail.com; mbostancioglu57@gmail.com; lutfucakmakci@gmail.com; mahmutyalin@hotmail.com; mehmed.sevket.eygi@groups.facebook.com; mehmetalisadoglu@hotmail.com; mehmetaltindal@gmail.com; odanlim@gmail.com; mmpatan@hotmail.com; mehmetperincek@gmail.com; yuksektepe20@gmail.com; tufan.melo@hotmail.com; nessar.mehmet@gmail.com; mentesoz@gmail.com; mericmeydan@hotmail.com; mertaydogdu@yahoo.com; mesutyeter@windowslive.com; metehan_sahin77@hotmail.com; metinhasirciii@gmail.com; shiyaya@netvision.net.il; makltd2@yahoo.com; mbardakci@htgazete.com.tr; gercek.demokrat@hotmail.com; yonetimgrup@hotmail.com; mugegulses@yahoo.com.tr; nuslu99@gmail.com; nacibestepe72@gmail.com; nacikepkep@yahoo.com; nbiyikoglu@gmail.com; necdetbasa@gmail.com; nevalkavcar@yahoo.com; nevzatselvi37@gmail.com; nuri.gundogan@ego.gov.tr; na741954@gmail.com; naydin54@gmail.com; nurullahaydin-@hotmail.com; nusintekin@hotmail.com; obenyarar@hotmail.com; info@odatv.com; oguzhanakova2003@yahoo.com; oraj.poyraz@openmail.cc; osahin46@gmail.com; omerbinahmet@hotmail.com; ozdenilhann@gmail.com; digi.security@isnet.net.tr; ozgur_gundem@yahoogroups.com; arvisadi2@gmail.com; ozgursabahat@yahoo.com; sonkibar@gmail.com; sadisomuncuoglu@gmail.com; saffetbenli@hotmail.com; sahra.baydar@hotmail.com; salim.isik@ankara.edu.tr; m.s.d4141@hotmail.com; sameray@hotmail.com; samimuygun@dekimak.com; sayokan@gmail.com; cekmegil.selami@gmail.com; 1selimesen@gmail.com; sslawoff@ada.net.tr; mehmettav2@windowslive.com; serdarsungu@yahoo.com; serdarsahin01@gmail.com; sundayorun@gmail.com; sinan.ogan@tbmm.gov.tr; jansrey@gmail.com; stoprakci@hotmail.com; suken06@gmail.com; tarihcikitabevi@hotmail.com; tkocaklar@hotmail.com; kb@turkishforum.com.tr; turkocagi@turkocagi.org.tr; erturker@gmail.com; ulucgurkan@gmail.com; ulucgurkan@ulucgurkan.net; usiaddernegi@gmail.com; ucakirozer@cumhuriyet.com.tr; uzay@esin.com; ukoa@live.nl; u.okunakol@gmail.com; uozdag61@gmail.com; editor@yanki.com.tr; info@yasarnuri.com; minyase@ymail.com; yaseminmeydan@gmail.com; yilmaztunca@flashtv.com.tr; ykavik@gmail.com; yhhalac@gmail.com; zkentel2001@yahoo.com; zekisahin@yahoo.com; zubeyrauf@yahoo.com

CC: lale.gurman@gmail.com

Subject: RE: ***BİRLİKTE-EL ELE*** "ÇOK ÖNEMLİ" !!!

Date: Tue, 5 May 2015 08:11:52 +0300

ALİ ASLAN DUMANOL

STRATEJİK DANIŞMANLIK

STRATEGIC CONSULTANCY



E-Mail dumanol@hotmail.com

G.S.M + 90 (532) 216 17 95

Skype (Ali Aslan) DUMANOL

P.O.B. 222 Y.Şehir 06420 Ankara













BİRLİKTE - EL ELE

ÇOK ÖNEMLİ !!!







Bildiriyi imzalayan değerli yurtsever:

Duyuruyu imzalayıp çevriminle paylaşırken, listelerin bütünleştirilmesi için

CC olarak lale.gurman@gmail.com; adresine de gönderiniz.







Değerli Dostlar,

Ülkemizin önde gelen aydınları sözde soykırımı reddettiklerini alttaki bildiriyi imzalayarak duyurmaktalar. Bildirideki imza sayıları giderek artmaktadır. Sizlere sunduğumuz alttaki çalışma, şimdiye dek bu konuda oluşmuş listelerin bir araya getirilerek isim sırasına göre düzenlenmiş biçimidir.



Sizlerden ricamız;

İsimlerinizi listeye ekleyerek bu gönderiyi yakın-uzak çevrenize yaymanız, seslerimizin ülkemizde ve dünyada daha güçlü bir şekilde duyulmasına yardımcı olmanızdır.



Dostlukla,

Lâle Gürman



***

SÖZDE ERMENİ SOYKIRIMI” İDDİALARINI REDDEDİYORUZ... BU TEMELSİZ İDDİALARLA BÖLGEDE HUZUR VE BARIŞI, HALKLARIMIZ ARASINDA DAYANIŞMA DUYGUSUNU ZEDELEMEKTE OLAN ERMENİSTAN HÜKUMETİNİ ŞİDDETLE KINIYORUZ...





İMZALAR :



Abdullah ÖZER (Bursa E. Milletvekili)

Adil TEMEL (Dr./Ekonomist/Planlamacı)

Adnan BULUT (Gazeteci)

A.Naci EDİN

Ahmet KENDİGEL (Türkiye Muharip Gaziler Derneği İstanbul Şb. Başkanı)

Ahmet Metehan DUMANOL (Jeoloji Mühendisliği / Öğrenci)

Ahmet ÖZENÇ, (Prof. Dr.)

Ahmet YAVUZ (E. General)

Alev COŞKUN (Gazeteci/Yazar)

Algan HACALOĞLU (İstanbul E. Milletvekili/Devlet E.Bakanı)

Ali Aslan DUMANOL (Araştırmacı / Yazar)

Ali Çağrı CÜRE (Marmara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencisi)

Ali H. ÜSTAY

Ali ÖZGÜNDÜZ (CHP İstanbul Milletvekili)

Ali Nihat IRKÖRÜCÜ (CHP eski Parti Meclisi Üyesi)

Alican YILMAZ

Alis OKAY (Desinatör)

Ataol BEHRAMOĞLU (Şair/Yazar/Sanatçılar Girişimi)

Aydeniz Alışbah TUSKAN (İst. Barosu Yönetim Kurulu Üyesi)

Ayhan YALÇINKAYA (CHP Gençlik Kolları E.Genel Başkanı)

Aylin BALIN

Aysel ÇELİKEL (ÇYDD Genel Başkanı)

Aysel ÇİFTÇİ

Barış TERKOĞLU (Gazeteci/Yazar)

Barış TINAY (Kadro Hareketi Dönem Sözcüsü)

Bedri BAYKAM (Ressam/Sanatçı)

Bedri OKAY (Tüccar Terzi)

Berna BASATEMUR (Uluslar arası Kent Projeleri Mimarı)

Bige SÜKAN (Prof.Dr.)

Biltekin ÖZDEMİR (Dr./Samsun E. Milletvekili)

Birgül Ayman GÜLER (Prof.Dr./İzmir Bağımsız Milletvekili)

Bülent TANLA (İstanbul E. Milletvekili/Araştırmacı)

Canan ARITMAN (Dr./İzmir E. Milletvekili/Cumhuriyet Kadınları Gn. Başkanı)

Candeğer GEZER

Cansu ÜSTÜN (Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi İktisat Öğrencisi)

Celal GÜRMAN (Zahire Uzmanı)

Cemal BOZKURT (Seramik Sanatçısı)

Cemal ŞAFAK (Ahmet Yesevi Uluslararası Türk Kazak Üniversitesi Öğretim Görevlisi)

Cemil BOZKURT (Mühendis)

Ceylan SARIKARTAL

Cihan İNCELEME

Çetin GÜMÜŞOĞLU (Dr., Alt Yapı Proje Direktörü/Ün. Öğretim Görevlisi)

Çağdaş BAYRAKTAR (Çukurova Ün.Tarım Ekonomisi Y.Lisans Öğrencisi)

Dilek Akagün YILMAZ (Uşak Milletvekili/Hukukçu)

Dilek SARIKARTAL

Doğukan KURNAZ (Halkçı Liseliler Genel Başkanı)

Dursun Ali KARAGÖZ (Avukat)

Efdal GÜRMAN (Bankacı)

Emin UZUNALP (Dr./Siyaset Bilimci)

Emir KAYA (Halkçı Liseliler İstanbul E.Eğitim Sekreteri)

Ender ERDEMİL (Yazar/Gazeteci)

Engin Demirkollu SARIKARTAL (İngiltere, ADD)

Enis TÜTÜNCÜ (Tekirdağ E. Milletvekili)

Erbil CELME

Ersin ONURDURAN (Prof.Dr.)

Ersin ÜNER (Mimar)

Erdoğan ALTINTARAK (Memur)

Erdoğan KARAMAN (CHP Kadıköy İlçe Başkan Yardımcısı)

Erdoğan TEZİÇ (Prof.Dr./YÖK eski Başkanı)

Ergun AYDOĞAN (Balıkesir E. Milletvekili)

Ersel KORUK (İst.Ün.Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Öğrencisi)

Esi ÇAKMAKOĞLU (Mimar/Kentsel Tasarımcı, Londra)

Esfender KORKMAZ (Prof.Dr./İstanbul E. Milletvekili/Yazar)

Faruk Mehmet TEMEL (Mimar)

Fazlı TEMEL (Doktor)

Ferhan KALAYLI (İst. Ün. Uluslararası İşletme Y.Lisans Öğrencisi)

Fethiye ÇİFTÇİ (Öğretmen)

Fidan TEMEL (Öğretmen)

Filiz SINAYIŞ (E. Bankacı)

Filiz ERTEM (Öğretim Görevlisi)

Fuzuli Aslan TEMEL (Ressam)

Gizem BATUM (Bahçeşehir Ün.Hukuk Fak.Öğrencisi)

Güldal OKUDUCU (İstanbul E. Milletvekili/Eğitimci)

Güler CANGİL (Sekreter)

Gültekin SERT (CHP Sarıyer İlçe Eğitim Sekreteri)

Gürhan AKDOĞAN (Bursa CHP eski İl Başkanı)

Gürol ERGİN (Prof.Dr./Muğla E. Milletvekili)

Halil ÇİFTÇİ (Tüccar)

Halil Kaya AYNAR

Halil ÜNLÜTEPE (Afyonkarahisar E. Milletvekili)

Halit KARAMAN

Halûk DURAL (Millî Merkez Genel Sekreteri)

Haluk SEVİMLİ (Mimar)

Haluk SEZGİN

Halûk TARCAN (Araştırmacı/Yazar)

Handan CEYLAN

Hatice METİN

Hatice ERTEM

Huriye ERTEM (Öğretmen)

Hayriye Nükhet GÖKALTAY (KADER Kadıköy Yönetim Kurulu Adına Şube Başkanı)

H.Oğuz GÜNAYDIN (Müzikolog)

Hulusi GÜVEL (Adana E. Milletvekili)

Hüseyin ÇAPAR (CHP Erzurum Gençlik Kolları Başkanı)

Hüseyin ÖZBEK (Av./İstanbul Barosu Genel Sekreteri)

Hüseyin Selami ÇELEBİOĞLU (Kastamonu Konfederasyonu Genel Başkanı)

Hüsniye KAYA (Tokhader Gn. Bşk./ İş kadını/Siyasetçi)

İbrahim ÖZTÜRK (CHP Kütahya E.Gençlik Kolları Başkanı/Kurultay Delegesi)

İbrahim SAATMEN (Dr.)

İhsan ÇİFTÇİ (Tüccar)

İlhan GÖĞÜŞ (Girişimci/ Genel Yönetici/Siyasetçi)

İrfan KOÇANA (Av.Rennan Pekünlü Komitesi Dönem Sözcüsü)

İsmail DEĞERLİ (Dr./Ankara E. Milletvekili)

İsmail ERKLİ (Fabrikatör)

İstemi PARMAN (Emekli Diplomat/Üniversite Öğretim Görevlisi)

Kaan ARSLAN (İnciraltı Tarih Cemiyeti Sekreteri)

Kartal DOĞRUL

Kemal ANADOL (İzmir E. Milletvekili/ Hukukçu/Yazar)

Kemal ARI (Prof.Dr./Yazar)

Kemal KUMKUMOĞLU (İstanbul E. Milletvekili)

Kemal POLAT (Av./İstanbul Barosu Cumhuriyet Araştırmaları Merkezi Başk.Yardımcısı)

Kıral CANGİL (Senaryo Yazarı)

Köksal KARABAY (E.Korgeneral)

Lâle GÜRMAN (Filolog)

Medine YILDIRIM

Mehmet BOZTAŞ (Aydın E. Milletvekili)

Mehmet KARAMUSTAFAOĞLU (CHP Giresun E.İl Başkanı/Giresun Vakfı E.Başkanı)

Mehmet PARLAKYİĞİT (KahramanMaraş E. Milletvekili)

Mehmet PERİNÇEK (Dr./Tarihçi/Yazar)

Mehmet Sazak (E. Öğretmen - Eğitimci)

Melih ERTEM (Endüstri Tasarımcısı)

Mete AKYOL (Gazeteci/Yazar)

Metin GÜRMAN

Metin YALTI (Av./İstanbul Barosu Cumhuriyet Araştırmaları Merkezi Başkanı)

Muharrem KILIÇ (Malatya E. Milletvekili/Hukukçu)

Murat EMANETOĞLU (Dr./Özgür Hekimler Platformu Yönetim Kurulu Üyesi)

Musa ERTEM (Seramik Sanatçısı)

Mustafa Erdi ÇAKIR (CHP Trabzon Gençlik Kolları Başkanı)

Mustafa ERTEM (Ressam)

Mustafa MUTLU (Gazeteci/Yazar)

Muzaffer ÇARPAN

Mümtaz İDİL (Gazeteci/Yazar)

Mümtaz SOYSAL (Prof.Dr./E. Ankara Milletvekili/E. Dışişleri Bakanı, Hukukçu)

Mürvet ÇİFTÇİ (Senaryo Yazarı)

Müyesser YILDIZ (Gazeteci/Yazar)

Namık Kemal BOYA (Cumhuriyet Okurları Koordinatörü/68'liler Birliği Vakfı Kurucu Bşk.)

Nasuh MAHRUKİ (AKUT Başkanı)

Nazan MOROĞLU (İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü)

Necdet TEKİN (Prof.Dr./E.Milli Eğitim Bakanı/E.Kırklareli M.Vekili)

Necla ARAT (Prof.Dr./İstanbul E. Milletvekili/İst. Kadın Kuruluşları Birliği Bşk.)

Necmi YÜZBAŞIOĞLU (Prof.Dr./Galatasaray Ün.Hukuk Fak.Dekanı)

Nedime KÖŞGEROĞLU (Prof.Dr./KADER Eskişehir Şb. Başkanı)

Nefise YURTSEVEN

Neriman FİDAN (Bağımsız Milletvekili adayı)

Nezihe VAR

Nihat GENÇ (Gazeteci/Yazar)

Nilgün Atalay ERGÖK (İngiltere Atatürkçü Düşünce Derneği “İADD” Başkanı)

Nilüfer AKAKTAN (Türk Kadınları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi)

Nur SERTER (Prof.Dr./İstanbul Milletvekili)

Nuriye SINAYIŞ

Nurşen PERSENTİLİ (Türk Kadınları Birliği Genel Başkanı)

Ömer BUTUR

Önay ALPAGO (Devlet E. Bakanı)

Önder ÖZAR (E.Büyükelçi)

Özenç ALTINTARAK (İç Mimar)

Onur ÖYMEN (Dr./Bursa E. Milletvekili/E.Büyükelçi/Yazar)

Orhan ALAN (Dr./CHP Ümraniye E.İlçe Başkan Yardımcısı)

Orhan ÇEKİÇ (Yard.Doç.Dr.Tarihçi/Yazar)

Orhan YENİKÖY (CHP Sivas Gençlik Kolları Başkanı)

Özer Ozankaya (Prof.Dr)

Özgül ÖNEN

Özgür LEYLEK (Dr./Özgür Hekimler Platformu Dönem Sözcüsü)

Özgür SARIKARTAL

Pelin TAŞKIRAN (Dr./Kadın Adayları Destekleme Derneği-KADER Yönetim Kurulu Üyesi)

Pınar YURDUN

Ragıp VAR (E. Muhasebeci)

Rahmi AYGÜN (Gazeteci)

Rahmi GÜNER (Ordu E. Milletvekili)

Rahmi TURAN (Gazeteci/Yazar)

Rıza ZELYUT (Gazeteci/Yazar)

Sabahattin Gökkaya

Sacid YILDIZ (Prof.Dr./İstanbul E.Milletvekili)

Salim CANGİL (Teknisyen)

Sara SAATMEN (Yazar)

Sami TOPRAK (Mühendis)



Selçuk TAYLANER (Editör)

Semra TOPÇU (Gazeteci)

Serim TURAÇLI

Sinan MEYDAN (Tarihçi/Yazar)

Sıdıka SARIBEKİR (İstanbul E. Milletvekili/Hukukçu)

Suat ÇAĞLAYAN (Prof.Dr./İzmir E. Milletvekili/Kültür E. Bakanı)

Suzan GÜRMAN

Süha AKINCI (Sosyal Demokrasi Derneği İstanbul Şube Başkanı)

Süheyl BATUM (Prof.Dr./Eskişehir Milletvekili/Hukukçu)

Suna GİRLİ

Şaban ÇİFTÇİ (Grafiker)

Şaban SEVİNÇ (Gazeteci)

Şadıman ERTEM (Gazeteci)

Şahin ATEŞOĞLU (Trakya Üniversitesi Kamu Yönetimi Y.Lisans Öğrencisi)

Şahin MENGÜ (Manisa E. Milletvekili, Hukukçu)

Şenol ATEŞ (Gazeteci)

Şerif ERTEM (Tüccar)

Şeyda Gürsoy ÇOBAN (Ressam)

M.Şükrü ELEKDAĞ (Dr./İstanbul E. Milletvekili/E.Büyükelçi)

Server Şükrü AYA (Araştırmacı yazar)

Şükrü TANDOĞAN (Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı)

Tülay ANDIÇ

Türkkaya ATAÖV (Prof.Dr./Uluslararası İlişkiler, Yazar)

Uluç GÜRKAN (Ankara E.Milletvekili, Ün. Öğretim Görevlisi. TBMM E. Bşk. Vek.)

Tansel ÇÖLAŞAN (ADD Genel Başkanı)

Tolga YARMAN (Prof.Dr.)

Tülay ÖZÜERMAN (Prof.Dr.)

Türkmen SINAYIŞ (Grafiker)

Ülfet Güler ERKLİ

Vural CANGİL (E. Bankacı)

Yakup TEMEL

Yasemin ULUSAN (Av./CHP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi)

Yaşar TUNA

Yiğit Gökçehan KOÇOĞLU (Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğrencisi)

Yıldız GÜVEN

Yılmaz KAYA (İzmir E. Milletvekili)

Yusuf BAŞTUĞ (CHP Karaman Gençlik Kolları Başkanı)

Yusuf HALAÇOĞLU (Prof.Dr./MHP Kayseri Milletvekili/Türk Tarih Kurumu E.Başkanı)

Yücel ARTANTAŞ (Iğdır E. Milletvekili)

Yüksel PAZARKAYA (Dr./Şair/Yazar/ Üniversite Öğretim Görevlisi)

Zafer SARIKARTAL

Zekiye KARAGÖZ (Serbest Meslek)

Zeliha UZUNALP (İşletmeci)

Zuhal ROSE

Zuhal SERDAROĞLU

Zühal DALGIÇ (Girişimci, Genel Yönetici)





DUYURU :



24 Nisan 2015



Sözde Ermeni soykırımının 100. Yıl dönümü vesilesiyle Ermenistan’ın Türkiyeyi hedef alan ve Türk milletini aşağılayıcı söylemlerini yoğunlaştırdığı görülmektedir. Papa’nın ve bazı yabancı devlet adamlarının bu konuda sözleri ve tavırları da Ermenistan’ı bu saldırgan politikasında yüreklendirmektedir.



Tarihi gerçekleri saptıran ve hukukun üstünlüğü ilkesini hiçe sayan bu söylemler karşısında devletimizi temsil edenlerin ve siyasetçilerin gösterdikleri tepkiler çoğu zaman yetersiz kalmakta ve Avrupa Parlamentosunun son kararında görüldüğü gibi, adeta Türkiye'nin o tarihte yaşananların sorumluluğunu kabul etmekte olduğu şeklinde yorumlanmaktadır.



Bu gelişmeler karşısında gerçekleri Türk ve dünya kamuoyuna duyurmak kaçınılmaz bir görev haline gelmiştir.



M.K.ATATÜRK, Büyük Nutkunda o devirde Ermenilerin Müslümanlara karşı uyguladığı zulüm ve yok etme politikasını şöyle anlatmaktadır:



“Ermeni kıtali konusundaki sözler, gerçeğe uygun değildir. Aksine, güney bölgelerinde, yabancı kuvvetler tarafından silahlandırılan Ermeniler, gördükleri koruyuculuktan cesaret alarak bulundukları yerlerdeki Müslümanlara saldırmaktaydılar. İntikam düşüncesiyle her tarafta insafsız bir şekilde öldürme ve yok etme siyaseti gütmekteydiler. Ermeniler, …binlerce çaresiz ve suçsuz ana ve çocukları işkenceyle öldürmüşlerdi. Tarihte bir benzeri görülmemiş olan bu vahşeti yapan Ermenilerdi. Müslümanlar yalnız namuslarını ve canlarını korumak için karşı koymuş ve kendilerini savunmuşlardı."



Tarihi gerçekler böyleyken, Birinci Dünya Savaşındaki Emperyalist ülkelerin propaganda belgelerinin etkisi altında kalan bazı yabancıların o tarihlerde Türklere yapılan zulmü görmezlikten gelerek Türkleri hedef tahtası haline getirmeye çalışmalarını şiddetle reddediyoruz .



Türkleri soykırım yapmakla suçlayanlar uluslararası hukuku da açık biçimde ihlal etmektedirler. Birleşmiş Milletlerin 9 Aralık 1948 tarihli Soykırımla Mücadele Sözleşmesi hangi olayın soykırım olarak tanımlanabileceği yetkisini sadece o olayın cereyan ettiği ülkenin ilgili mahkemesine veya yetkili kılınmış bir uluslararası mahkemeye vermektedir. Bugün Ermenistan’ın beklentileri doğrultusunda Türklerin soykırım yaptığını iddia eden parlamentolar, uluslararası kuruluşlar ve siyasetçiler sözleşmenin bu hükmünü yok sayarak kendilerini mahkeme yerine koymak gafletine düşmektedirler.



Bunlar, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin Perinçek davasında soykırım iddiasının tartışmalı bir konu olduğu hükmüne vardığını da unutturmak ve Amerika'daki 69 ünlü tarihçinin 1985 tarihinde yaptıkları açıklamada Ermenilerin soykırım iddialarını kabul etmediklerini de gözden kaçırmak istemektedirler.



Türkiye karşıtı propagandaların etkisi altına girenler; Ermenilerin Birinci Dünya Savaşı yıllarında yüz-binlerce masum Türkü öldürdüğünü görmezlikten gelmekte, gene Ermenilerin 26 Şubat 1992 tarihinde gerçekleştirdikleri Hocalı Katliamında ‘106’sı kadın, 83’ü çocuk’ 613 Azeri soydaşımızı katlettiklerini unutturmaya çalışmakta, Ermenistan’ın Yukarı Karabağ ve civarında yaşayan yaklaşık bir milyon Azeriyi evlerinden kopararak göçe zorladıklarını, Azeri topraklarının % 20’sini işgal ettiğini göz ardı etmektedirler.



40’tan fazla Türk Büyükelçisi ve diplomatını katleden Ermeni ASALA terör örgütü anısına Erivan’da Yerablur Askeri Mezarlığında anıt dikerek bu terör örgütüne açıkça sahip çıkan Ermenistan, “hesap sorması değil, hesap vermesi” gereken bir ülkedir.



Tarihten bugünün siyasi hesapları için malzeme çıkartmaya çalışmak yanlıştır. Yapılması gereken tarihi tarihçiler bırakmaktır. Türkiye Büyük Millet Meclisinin ortak tarih komisyonu kurulması önerisini kabul etmeyen Ermenistan, bu çözümü de engellemiş bulunmaktadır.



Biz aşağıda imzası olanlar; Ermenistan’ın izlediği bu sorumsuz politikaları şiddetle kınıyor, Türk siyaset adamlarını bu konuda daha kararlı bir tutum izlemeye davet ediyor, yabancı devlet adamlarını ve parlamentoları da Türk milletini incitecek gerçek dışı suçlamalardan vaz geçmeye çağırıyoruz.

Statement of Turkish Politicians and Intellectuals on

Armenian Allegations





April 24, 2015



On the occasion of the 100th anniversary of the so-called Armenian genocide, Armenia has intensified her accusations and public relations campaign targeting Turkey and its people. We note that recent declarations by the Pope and by certain political leaders abroad are being viewed as a sign of support by Armenia of her propaganda.



The reactions of representatives of the Turkish government and some politicians have so far failed to make the expected impact and have been widely interpreted as if Turkey is preparing to assume responsibility for the events that happened at that time. This interpretation is also wrongly reflected in the recent European Parliament resolution on the subject.



Against this background, we feel that it is our duty to inform Turkey and the world about the realities surrounding the events of 1915.



Mustafa Kemal Atatürk, the founder of the Turkish Republic highlights, in his book Speech delivered in 1927, the massacres of Turks by Armenians during this period as follows: “The assertions regarding the Armenian massacres in the south, armed by foreign troops and encouraged by the protection they enjoyed, attacked the Muslims of their district. Animated with the spirit of revenge, they pursued a relentless policy of murder and extermination everywhere...[Armenians] killed thousands of innocent and defenseless women and children. The Armenians were the instigators of the atrocities, which were unique in history. The Muslims had merely offered resistance had defended themselves with the object of saving their lives and their honour.”



These words along with much more historical evidence reflect the realities concerning the atrocities that took place at the time. We therefore strongly reject the targeting of Turkey by some foreign government officials who disregard the suffering of the Turks in eastern Anatolia.



On the other hand, those who try to condemn Turkey for committing genocide are also violating the international law. According to the Convention on the Prevention and Punishment of the Crime of Genocide adopted by the United Nations on 9 December 1948, “Persons charged with genocide or any of the other acts enumerated in Article III shall be tried by a competent tribunal of the State in the territory of which the act was committed, or by such international penal tribunal as may have jurisdiction with respect to those Contracting Parties which shall have accepted its jurisdiction.”



Those parliaments, international organizations and public figures that, in line with the Armenian claims, condemn Turkey for having committed genocide, ignore these stipulations of the UN Convention and unjustly put themselves in the place of authorized legal institutions.



These groups tend to overlook the Azeri massacres at the hands of Armenian armed elements on 26 February 1992 in Hocali where 613 Azeris, 106 of them being women and 63 children were tortured and killed. They also overlook the forced exile of about one million Azeris from Nagorno Karabagh by Armenia during the same period. More than twenty years later, Armenia still occupies 20% of the sovereign territory of Azerbaijan.



By erecting a memorial in Yerablur Military Cemetery in Yerevan in honor of the Armenian Terrorist organization ASALA, Armenia also shows her complicity in the killing of more than 40 Turkish diplomats, including numerous ambassadors, and their family members. In the light of these facts, Armenia is a country that should be accountable for these crimes that took place in recent history rather than accusing others.



We believe that it is not appropriate to distort history for the political purposes of today. What should be done is to leave history to historians. Unfortunately Armenia, who has not accepted the proposal of the Turkish Parliament in this regard, has blocked a path leading to a solution.



We, who place their signatures below, strongly condemn the irresponsible policies of the Armenian Government and call upon the Turkish Government and politicians to pursue a more resolute position in this regard. We also call on foreign statesmen and parliaments to refrain from biased accusations that lack historical evidence and hurt the pride of the Turkish people.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 47
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 747
Toplam Tekil 4068668
IP 18.118.9.7






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu