Federasyon Bülteni - HTF - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Federasyon Bülteni - HTF
Tarih: 30.04.2015 > Kaç kez okundu? 2418

Paylaş


Federasyon Bülteni

Nisan 2015

Sayı: 30

Hollanda Türk Federasyon’un aylık etkinlik ve haber bülteni

www.turkfederasyon.nl - info@turkfederasyon.nl

Hollanda Türk Federasyon’dan Kutlu Doğum seminerleri

Hollanda Türk Federasyon tarafından düzenlenen Kutlu Doğum seminer serisi Türkiye’den katılan ilahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Erdem’in katılımıyla gerçekleşti. 17-19 Nisan tarihlerinde Nijmegen, Den Haag ve Utrecht şehirlerinde düzenlenen programlarla Kutlu Doğum Haftası çerçevesinde Peygamber efendimizin hayatı anlatıldı.

Hz. Muhammed’in doğum gününün miladi takvime göre kutlandığı ve hayatının anlatıldığı Kutlu Doğum haftası sebebiyle Kuran tilavetleri, gençler tarafından söylenen ilahiler ve şiirlerin okunduğu programlarda ilahiyatçı Prof. Dr. Mustafa Erdem katılımcılara Peygamber efendimizin hayatını ve İslam dinini yaşayışını örnekler eşliğinde anlattı.

Katılımcılara ve Hollanda Türk Federasyon’a bu önemli organizasyondan dolayı teşekkür ederek başladığı konuşmalarında Mustafa Erdem şu sözlere yer verdi: “Şu anda Rasullulah (s.a.v.)‘ın 1444. yıl dönümü münasebetiyle toplanmış bulunuyoruz. Onu anlamaya çalışıyoruz ve onu anlamak için buradayız. Onu gelecek nesillere anlatmak için bu programlar organize ediliyorlar. Gelecek nesillerin sağlıklı bir şekilde yetişebilmesi için iman gücünün sağlam, terbiyelerinin iyi olması gerekiyor. Seminerlerinde Hz. Muhammed (s.a.v.)’in özelliklerini kısaca anlatan Erdem, gayri Müslimlerin dahi ona güvendiğini belirtti. Ayrıca daha önce gelen peygamberlerin belirli bir bölge veya kabile için geldiğini söyleyen Erdem, Hz. Muhammed’in insanlığın tamamına Peygamber olarak geldiğini, dolayısıyla önceki peygamberlerden farklı olduğunu iletti. “Rahmet ve merhamet Peygamberi olan Hz. Muhammed en zor şartlarda bile beddua etmemiştir. Sevdikleri katledilirken bile düşmanlarına Rabbinden iman dilemiştir. Günümüzdeki Müslümanlara baktığımızda ise tablo maalesef çok farklı.”

Seminerlerinde günümüzden de örnekler veren Erdem, insanlarımızın nelere dikkat etmeleri gerektiğine değindi. Teşkilat başkanlarının da söz aldığı programlarda katılımcılara güller dağıtıldı ve şerbet ve tatlı ikramında bulunuldu.

Aynı zamanda Milliyetçi Hareket Partisi Ankara milletvekili olan Prof. Dr. Mustafa Erdem Soest Türk Kültür Merkezi ve Hengelo Türk Kültür Derneğini ziyaret ederek vatandaşlarla sohbet etme imkanı buldu.

Utrecht Türk Kültür Merkezi’nde 23 Nisan ve Regaip Kandili programları düzenlendi

‘Büyüklerimiz ne yaparlar?’

Hollanda’da Başbuğ Türkeş anıldı

Hengelo Türk Kültür Derneği Nisan ayı faaliyetleri

Başbuğ vefat yıldönümünde Beverwijk’ta anıldı

Durmuş Yılmaz Türk Federasyon’da

H.T.F. Kutlu Doğum seminerlerinden kareler

Maassluis’te kongre heyecanı

Arnhem’de Prof. Dr. Mustafa Erdem ile kahvaltı programı

Arnhem’de bilardo turnuvası düzenlendi

Amsterdam Mescidi Aksa, Dordrecht Ayasofya Camii, Soest Türk Kültür Merkezi ve Vlaardingen Türk Dayanışma Derneği Kermes ve 23 Nisan programları

Oberhausen ‘Bizimle Yürü Avrupa Türklüğü’ Şöleninden kareler

Bu sayıda

Federasyon Bülteni

www.turkfederasyon.nl - info@turkfederasyon.nl

- 2 -

Utrecht Türk Kültür Merkezi’nde 23 Nisan ve Regaip Kandili programları düzenlendi

Büyüklerimiz ne yaparlar?

- 3 -

Federasyon Bülteni

www.turkfederasyon.nl - info@turkfederasyon.nl

24 Nisan; Türk milletinin şanlı tarih sayfasına eklenmek istenen bir kara lekedir. Her sene bu tarihte Dünya’nın her yerinde sözde Ermeni sorunu gündeme getirilir ve Türk milleti karalanmak istenir. Ve her sene buna karşılık bir avuç Türk insanı samimi niyetleriyle ellerinden geleni yapmaya çalışır ve bu sözde Ermeni sorununa karşılık verebilmek için adeta çırpınır.

Bu Ermeni sorunu olayı bütün Türk Varlığı’nı tehdit eder ve Avrupa’da yaşayan Türk insanını da yakından ilgilendirir. Avrupa Türk’ünün huzuru her 24 Nisan’da kaçar ve kendini tehdit altında görür.

Tarihi siyaset ile karıştıranlar, ezelden beri Türk ve İslam ile sorunu olanlar Ermeniler´i her 24 Nisan’da öne sürerler ve onlara sözde insanlık adına destek verirler. Nasıl insanlık ise hayatlarını Ermeni terörü dolayısıyla kaybeden yüzbinlerce Türk insanı bunların aklına gelmez.

***

Tam bir sene oldu Almelo’da nefret anıtının gündeme gelmesi. Her daim uyanık olması gerekenler aniden uyanıp sanki etekleri tutuşmuş gibi tepki verebilmek için yollar aradılar. Yanılmıyorsam üç defa tepki gösterisi düzenlendi ve istenilen etki bir türlü yakalanamadı. Yapılanların doğru ya da yanlış olup olmamasını tartışmanın bir anlamı yok. Fakat Almelo nefret anıtı konusu bir seneyi geçti. Bu koca bir yıl içerisinde Allah aşkına neler yapıldı? Daha doğrusu yapması gerekenler ne yaptılar? Ermeni sorununun 100. Yılının daha kapsamlı olarak gündeme geleceği belli değil miydi?

***

İyi niyetli arkadaşlar samimiyetlerini öne atarak kendi imkanları dahilinde başta Hollanda Meclisi olmak üzere Ermeni sorunu ile ilgili tepki çalışmalarını yapmaktalar, fakat asıl çalışma yapması gerekenler acaba ne yaptılar bu son bir yıl içerisinde?

Türk milleti tepkisiz kalıyor diye Hollanda Türk toplumunun fertlerine, STK’larına ve diğer kalıcı unsurlarına laf atanlar önce bir aynaya bakmalılıar. Bu Ermeni sorunu ne mevcut fertlerimizin ne de mevcut STK’ların çalışmalarla engelleye-bileceği bir sorun değildir. Ermeni sorununun üzerine gitmek için bilgi, donanım, uzmanlık ve para gibi konular gerekir. Ve bu konuyu çözmesi gereken yerleri tenkit etmeyip fert ve STK’lara laf atmak cehalettir. Ayrıca “BEN” deyip bu işe ehil olmayıp dalan fert ve STK’lar ancak Türk Milletinin düşmanlarının ekmeğine yağ sürerler. STK’lardan asli görevlerinin ne olduğunu dahi kavrayamamanın delilidir bu konunun üzerine gidilmesini onlardan beklemek.

***

Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetenler acaba Ermeni sorunu konusunda ne düşünüyorlar? Cumhurbaşkanımız, başbakanımız, bunların danışmanları Ermenilerin eline koz verecek Ermeni sorunu ile hiç konuşma yaptılar mı, hiç özür dilediler mi? Tehcir insanlık dışı bir girişimdir dediler mi? Erivan sokaklarında Ermeniler’le kolkola gezdiler mi? Kardeş Azerbaycan bayrağını Ermeniler incitilmesinler diye yasakladılar mı? Yüzlerce müslüman kadınına tecavüz edilip katledilenlere lojistik destek olarak kullanılan Akdamar Kilisesini Devlet parası ve eliyle tekrar ibadete açtılar mı?

Ya Allah aşkına Türk Devleti’nin bir dışişleri var. Hangi proje ile bu Ermeni sorunu üzerine gidiyor diye neden hiç açıktan sorulmaz?

Aynı zamanda bazılarımız haklı olarak Ermeni sorununu savunanları tenkit ediyorlar, ediyorlar ama büyük-lerimizin bu yukarıda yazılı olanları yaptıklarında da adeta alkışlıyorlar ve imkan olsa ellerinden öpecekler. Onlara da söylemek lazım: “Büyük diye elini öptüklerinizin yanlışlarını alkışlıyor ve o yanlışları yapan başkası olunca saldırıyorsanız, bilin ki o zaman iradenizi teslim etmiş, vicdan ve samimiyetiniz ise bitmiş demektir.”

***

Ermeni sorununun üzerine gidilecekse öncelikle büyük kapsamlı bir projeye ihtiyaç var. Bu sorunun üstesinden gelebilmek için Devlet adamlarının ya da büyük bildiklerimizin öncülüğü gerekmek-tedir. Tabi bunun için önce Milli Ruh gerek.

Biri söylesin artık bizim büyüklerimiz ne yaparlar?

HTF Genel Başkanı

Murat Gedik



Federasyon Bülteni

www.turkfederasyon.nl - info@turkfederasyon.nl

- 4 -

Hollanda’da Başbuğ Türkeş anıldı

Başbuğ Alparslan Türkeş vefatının 18. yıldönümünde Hollanda Türk Federasyon bünyesinde Arnhem Hoca Ahmed Yesevi Türk Kültür Merkezi ev sahipliğinde geniş katılımlı bir toplantı ile anıldı.

Anma programına MHP Mersin milletvekili ve MYK üyesi Mehmet Şandır, Merkez Bankası eski başkanı Durmuş Yılmaz, Almanya Türk Federasyon genel başkanı Şentürk Doğruyol, Hollanda Türk Federasyon genel başkanı Murat Gedik, teşkilat başkanları ve çok sayıda davaya gönül vermiş ülküdaşlar ve üyeler katıldı.

Kuran-ı Kerim tilaveti ve bütün şehitlerimiz için saygı duruşu ile İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını Arnhem Hoca Ahmed Yesevi Türk Kültür Merkezi başkanı İbrahim Günay yaptı.

Günay katılanları selamladıktan sonra “Başbuğ Türkeş bizlere her zaman ışık olmuştur.” dedi. Başbuğ ’un geride bırakmış olduğu emanetlerden bahsederek birlik ve beraberliğin milletimiz için ne kadar önemli olduğunu dile getirip katılanlara teşekkür etti.

Genç asenalar Alparslan Türkeş’in anısına okudukları şiirler ile geceye renk kattılar.

Hollanda Türk Federasyon genel başkanı Murat Gedik Alparslan Türkeş’in Dünya Türklüğüne ve özellikle Avrupa Türklüğüne vermiş olduğu önemden bahsetti. Murat Gedik Avrupa Türklüğünün Dünya Türklüğünün bir parçası olduğunu ve bunu en iyi görenlerden birinin de Başbuğ Alparslan Türkeş olduğunu dile getirip “Avrupa Türklüğü kavramının temelini Başbuğumuz atmıştır. Türkeş demek, Türk tarihini bir bütün olarak ele almak demektir, yaşamış olduğumuz toplumda huzur ve barış için mücadele etmek demektir.” dedi.

Gedik konuşmasının devamında, “bizler Türk milletinin neferleriyiz, evlatlarıyız bölünmez bir parçasıyız. Alparslan Türkeş bize sadece 4 Nisan'da değil 365 gün rehberdir, Açmış olduğu bu kutlu yolda her daim yürüyeceğiz bu federasyon ve ocaklar bizlere Başbuğumuzun emanetidir, onun bırakmış olduğu emanetler her daim yaşatılacaktır. Rabbim bizleri mahcup etmesin.” diye konuştu. Gedik, “Türk milliyetçilerinin ve ülkücülerin ne eskisi, ne bağımsızı olur, Başbuğ’a sadakat lidere itaat bizim vazgeçilmez kararlarımızdır.” diyerek konuşmasını bitirdi.

Türkiye'den konuşmacı olarak '4 Nisan Başbuğ Alparslan Türkeş’i anma programına' katılan Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Şandır “Başbuğumuzun hayatını okursak incelersek Başbuğ olma süreci MHP ve ülkücü harekete lider olma sürecinin dönüm noktaları ve tarihi gerçekler var” diyerek Başbuğ'un fikirlerini, ülküsünü ve hayatındaki önemli tarihi olayları anlattı.

Başbuğ “ömrünü ülkülerine adayan, varlığını milletinin bekasına ve devamlılığına hasreden örnek bir dava insanıdır" diyen Şandır, Türkeş'in hayatının mücadeleler içinde geçtiğini söyledi.

Alparslan Türkeş'in Türk siyasetine yeni bir soluk, yorum ve vizyon getirdiğini vurgulayan Şandır, “Başbuğ Alparslan Türkeş'in vefatının 18. yıl dönümünde Hollanda'da bulunuyoruz. Avrupa'da Federasyon ve teşkilatların açılmasına vesile olan Başbuğ Alparslan Türkeş'e Allah'tan rahmet diliyorum” dedi.

Konuşmasına devam eden Şandır, “Ülkücülüğün temelini Başbuğ Alpaslan Türkeş attı ve bunu iki temel ayak üstüne tutturdu. Biri İslam ahlak ve fazileti, diğeri Türklük gurur ve şuuru. İslam’ın ahlakını Müslüman olmanın faziletini, bize bir hayat biçimi olarak, yaşama biçimi olarak ve ülkücülük olarak tarif etti, öğretti. Başbuğ'un attığı tohumlar, gösterdiği yol, kurduğu federasyonlar ve siyasi partimiz Türk milletinin geleceğinin teminatıdır. Başbuğumuza tekrardan rahmet diliyoruz. Türk milliyetçileri Türkeş'ten kalan emaneti bu güne kadar taşıdı. Ülkücü hareket onun eseridir. Bizler onun bıraktığı yerden devam ediyoruz. Allah'a şükürler olsun emanetini yere düşürmedik." şeklinde konuştu.

Güncel konular hakkında da konuşan Şandır, “Türk milletinin birliğine sahip çıkması adına 7 Haziran’daki seçimler önemli. Herkes sandığa gitmeli.” diyen MYK üyesi Mehmet Şandır, katılanları selamlayarak konuşmasını sonlandırdı.

Dualar ile devam eden Anma programı, Arnhem Hoca Ahmed Yesevi Türk Kültür Merkezi’nin ikramı ile son buldu.

Federasyon Bülteni

www.turkfederasyon.nl - info@turkfederasyon.nl

- 5 -

Hengelo Türk Kültür Derneği Nisan ayı faaliyetleri

23 Nisan programı, emeklilik hakkında bilgilendirme, Prof. Dr. Mustafa Erdem ile sohbet programı ve Alparslan Türkeş için mevlit.

Başbuğ vefat yıldönümünde Beverwijk’ta anıldı

Federasyon Bülteni

www.turkfederasyon.nl - info@turkfederasyon.nl

- 6 -

Durmuş Yılmaz Türk Federasyon’da

Özel bir ziyaret için Hollanda’da bulunan Merkez Bankası eski başkanı ve Cumhurbaşkanı eski başdanışmanı Durmuş Yılmaz Türk Federasyonlularla buluştu.

Hollanda Türk Federayon’a bağlı Amsterdam Mescid-i Aksa teşkilatında Milliyetçi Hareket Partisi Uşak milletvekili adayı Durmuş Yılmaz bilgilendirme toplantısı yaptı.

Hollanda Türk Federasyon genel sekreteri Erim Uğurlu yaptığı açılış konuşmasında 7 Haziran seçimlerinin önemine vurgu yaptı. 29, 30 ve 31 Mayıs’ta Hollanda’da sandıklara gidip oy kullanılmasını da isteyen Erim Uğurlu daha sonra sözü Durmuş Yılmaz’a bıraktı.

Durmuş Yılmaz konuşmasına kısa olaraktan kendi özgeçmişini ve neden siyasete girdiğini anlatarak başladı. Yılmaz: “Benim siyasete girmemi elzem kılan ülkemin içinde bulunduğu değerlerin erozyona uğramaları karşısında ben ne yapabilirim sorumluluğu oldu. Maneviyatın topluma değer katacağına inanıyorum, benim böyle bir inancım, idealim var. Özellikle son 4-5 yıldır Türkiye’de ortaya çıkan olaylar ve olan bitenler benim bu idealimi zayıflattı, dine aykırı işler çoğaldı. Biz haklının yanında olacaktık aldatmayacaktık ve aldanmayacaktık, bizim dini görüşümüz ne aldatmaya ne aldanmaya yer verir. İşte bu gidişata dur demek için siyasete atıldım. Bir örnek verecek olursak YÖK tarafından yapılan atamalar; atama yapılırken en çok oy alan üye Cumhurbaşkanı’nın onayı ile göreve atanırdı. Şimdi ise kendilerine en yakın olan üye atanıyor bunun en net örneği ise İstanbul Üniversitesinde yaşanmış olan rektör atanmasıdır.”

Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti: “Hepinizin hatırlayacağı gibi ülkemizde bir gezi olayları oldu, orada Kabataş’ta bir hanım kardeşimize yaklaşık 70 kişi tarafından taciz edildiği iddia edilmişti. Bugün onun yalan olduğu ortaya çıktı ama hiç bir yetkili çıkıp da yanlış bilgilendirmişiz diyemedi. Bizler kendi aleyhimize bile olsa yanlış yaptığımızda yanlışa yanlış diyebilmeliyiz. Günümüzde ne yazık ki bu tür çıkışlar ile erdemlik gösterilmiyor.”

Milli eğitim konusuna da değinen Yılmaz sıkıntıların son 12 senedir her iki senede bir değişen bakanların hiç birinin eğitimci olmamasından kaynaklandığını belirtti “Her gelen yeni bakan yeni bir sistem ve yeni müfredat getirdi ve eğitim sistemimizin durumu ortada.”

Ekonomik konulara da değinen Durmuş Yılmaz ülkenin bir ekonomik çıkmaz içine sokulduğundan bahsetti ve bilinçli olarak doğru bilgi vatandaşlara aktarılmıyor dedi. Durmuş Yılmaz: “Örnek olarak: AKP iktidara geldiği 2002 yılında Türkiye’yi borç içinde devir aldıklarını ve IMF’ye olan borcu ödediklerini söylüyor. Bu ödeme kısmen doğrudur. AKP’den önceki koalisyon hükümeti IMF ile 18 milyar dolarlık bir kredi anlaşması yapmıştı, bu kredinin sadece 4 milyar doları üçlü koalisyon hükümeti tarafından kullanıldı. Geriye kalan 14 milyar dolar AKP hükumeti tarafından alındı. Bunun üzerine AKP hükümeti tekrar 10 milyar dolar, yani toplam 24 milyar dolar borç aldı ve insanımızı bilinçli olarak doğru bilgilendirmiyor.”

Durmuş Yılmaz’ın katılımcıların sorularına cevap vererek toplantı son buldu.

H.T.F. Kutlu Doğum seminerlerinden kareler

Federasyon Bülteni

www.turkfederasyon.nl - info@turkfederasyon.nl

- 7 -

Federasyon Bülteni

www.turkfederasyon.nl - info@turkfederasyon.nl

- 8 -

Maassluis’te kongre heyecanı

Hollanda Türk Federasyon’un en genç binalı şubesi olan Maassluis Türk Kültür Derneği ilk kongresini yaptı. Teşkilat üyelerinin yanı sıra başta Hollanda Türk Federasyon genel başkanı Murat Gedik olmak üzere çevre teşkilat başkanları ve Hollanda Türk Federasyon icra kurulu üyeleri kongrede hazır bulundular.

Kuran-ı Kerim tilaveti, şehitler için bir dakika saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrede divan oluşturuldu. Oluşturulan divanda başkanlığı Hollanda Türk Federasyon genel sekreteri Erim Uğurlu, divan üyeliklerini ise Dordrecht Ayasofya Cami teşkilat başkanı Vedat Özdal ve Rotterdam Versam başkanı Mustafa Şenyürek üstlendiler.

Maassluis Türk Kültür Derneği’nin kurucu başkanı Can Bağcı yapmış olduğu konuşmasında üyelere teşekkür etti. Bağcı: “Yaklaşık altı ay önce Hollanda Türk Federasyon’dan almış olduğum teşkilatımızı kurma yetkisi ile teşkilatımızın yürütme başkanlığını üstlendim. Bana güvenerek bu görevi veren Federasyonumuza ve siz üyelerimize teşekkür ederim. Bu kongre ile yürütme kurulu başkanlığım son bulmuştur ama davama hizmetim daimdir. Göreve gelecek olan teşkilat başkanımın her zaman emrindeyim.”

Yapılan seçimler sonrası yürütme kurulunda başkan yardımcılığı yapan Murat Ak Maasluis Türk Kültür Derneği başkanlığına seçildi. Bu yeni görevinden dolayı teşekkür konuşması yapan başkan Murat Ak yapacakları çalışmalar ile bilgiler sundu.

Kongreye katılan Hollanda Türk Federasyon genel başkanı Murat Gedik ise konuşmasında gündemde olan konulara değinerek konuşmasını sürdürdü. Maassluis Türk Kültür Derneği’nin kurucu yönetimine teşekkür eden Murat Gedik yeni seçilen başkan ve yönetim kuruluna başarılar diledi.

Arnhem’de Prof. Dr. Mustafa Erdem ile kahvaltı programı

Arnhem’de bilardo turnuvası düzenlendi

Federasyon Bülteni

www.turkfederasyon.nl - info@turkfederasyon.nl

- 9 -

Amsterdam Mescidi Aksa, Dordrecht Ayasofya Camii, Soest Türk Kültür Merkezi ve Vlaardingen Türk Dayanışma Derneği Kermes ve 23 Nisan programları

Vlaardingen

Vlaardingen

Soest

Soest

Soest

Dordrecht

Dordrecht

Dordrecht

Amsterdam Mescidi Aksa

Amsterdam Mescidi Aksa

Federasyon Bülteni

www.turkfederasyon.nl - info@turkfederasyon.nl

- 10 -

Federasyon Bülteni

www.turkfederasyon.nl - info@turkfederasyon.nl

- 11 -

Federasyon Bülteni

www.turkfederasyon.nl - info@turkfederasyon.nl

- 12 -





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 29
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1786
Toplam Tekil 4067920
IP 3.144.243.184






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu