BASIN BÜLTENİ CTP ‘AKINCI’ DEDİ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ CTP ‘AKINCI’ DEDİ
Tarih: 23.04.2015 > Kaç kez okundu? 1663

Paylaş


Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda izleyeceği yol haritası için dün akşam toplanan CTP-BG Parti Meclisi, Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı’nın aktif olarak desteklenmesi kararını aldı.

Yaklaşık 1,5 saat süren parti meclisi toplantısının ardından basının karşısına geçen CTP-BG Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, CTP-BG Parti Meclisi’nin yaptığı toplantıda ikinci turda desteklenecek adayla ilgili değerlendirme yapıldığını söyledi.

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı ile yapılan değerlendirmeler ışığında, alınan bilgilerin parti meclisinde paylaşıldığını kaydeden Yorgancıoğlu, bu bilgiler ışığında yapılan değerlendirmeler sonucu Mustafa Akıncı’nın aktif olarak parti tarafından desteklenmesi kararının alındığını kaydetti.

Özkan Yorgancıoğlu, “seçim sonuçları” ve “erken kurultay” gündemlerinin, önümüzdeki pazartesi günü toplanacak olan parti meclisi toplantısında ele alınacağını vurguladı. (Kıbrıs Gazetesi)



2’NCİ TUR CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ TAKVİMİ AÇIKLANDI



Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 26 Nisan’da yapılacak 2’nci tur Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili takvimi açıkladı.

İkinci tura kalan adayların Derviş Eroğlu ile Mustafa Akıncı olduğunu duyuran YSK, seçimin ikinci turunun dün başladığını belirtti.

Takvime göre, propaganda süreci 22 Nisan Çarşamba günü başlayacak ve 25 Nisan Cumartesi günü saat 18.00’de sona erecek.

KKTC’de 26 Nisan’da yapılacak 2’nci tur Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili resmi süreç bugün başlarken seçim yasakları da uygulamaya girdi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 22 numaralı duyurusuyla seçim yasaklarını hatırlattı. YSK’nın açıkladığı seçim yasakları arasında ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçim döneminde seçimlerle ilgili kamuoyu yoklamalarının ve araştırmalarının yayımlanamayacağı da yer alıyor.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin 26 Nisan Pazar günü yapılacak ikinci turundaki oy pusulasındaki yerler kurayla belirlendi.

Yüksek Seçim Kurulu’nda (YSK) yapılan ad çekimine göre, oy pusulasının birinci sırasında Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, ikini sırasında ise Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Derviş Eroğlu’nun isimleri yer alacak.



DİN ADAMLARI DEVREDE



KKTC’deki siyasiler Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle uğraşırken, iki toplumun dini liderleri ‘barışın inşası için’ dün bir araya geldi.

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos ve KKTC Din İşleri Dairesi Başkanı (Müftü) Talip Atalay arasındaki görüşme, İsveç Büyükelçiliği’nin himayesinde gerçekleşti.

Rum Başpiskoposluğu binasında gerçekleşen görüşme öncesinde samimi pozlar veren dini liderler, barışa yapılacak katkı konusunu ele aldı.

Diyalog gazetesine konuşan Din İşleri Başkanı Talip Atalay, dün Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Hrisostomos ile olumlu bir görüşme yaptıklarını söyledi.

Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik Mayıs ayında başlaması beklenen müzakereler öncesi, iki toplumun dini liderleri olarak bir araya geldiklerini belirten Atalay, müzakerecilere ellerinden gelen katkıyı sağlama konusunda Hrisostomos ile görüş birliği sağladıklarını ifade etti.

Atalay, bir süredir görüşmedikleri Hrisostomos ile dün, dini hoşgörü ve karşılıklı anlaşmanın adadaki sorunların çözülmesine yapabileceği katkıyı ve barış ortamının yaratılmasına dini liderlerin nasıl katkı koyabileceğini konuştuklarını söyledi.

Hrisostomos ile yaptıkları görüşmeler neticesinde özellikle 2014 ve 2015 yıllarında iki topluma ait ibadet yerlerinin tamiri konusunda önemli bir yol kat ettiklerine vurgu yapan Atalay, “Sayın Hrisostomos’la yaptığımız görüşmeler hem Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik yürütülen müzakerelere manevi destek hem de iki toplumun gerek Güney Kıbrıs’taki gerekse Kuzey Kıbrıs’taki ibadethanelerinde gönül rahatlığı ile ibadet yapmalarına olanak sağladı. Bu müspet bir gelişme” dedi. (Diyalog Gazetesi)



KIBRISLI ŞAİRLER, “ULUSLARARASI 11. KAPADOKYA ŞİİR ŞÖLENİ MAKEDONYA KÜLTÜR VE DOSTLUK GECESİ”NE KATILDI



Kıbrıslı Türk şairler şiirlerini “Uluslararası 11. Kapadokya Şiir Şöleni Makedonya Kültür ve Dostluk Gecesi”nde okudu.

Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, Nevşehir’de düzenlenen Uluslararası 11. Kapadokya Şiir Şöleni Makedonya Kültür ve Dostluk Gecesi’ne; Milletvekili, Şair Arif Albayrak, Kültür Dairesi Müdürü Nilay Tunçalp, Şair Beste Sakallı ile Şair, Besteci ve Fotoğraf Sanatçısı Dolgun Dalgıçoğlu katıldı.

KKTC’nin yanı sıra Türkiye, Azerbaycan ve Makedonya’dan çok sayıda şairin yer aldığı Uluslararası Kapadokya Şiir Şöleni’ne, Makedonya Cumhurbaşkanı Gjorge İvanov’un yanı sıra, Makedonya Kültür Bakanı Elizabeta Kançefska Milevska ile Makedonya ve Azerbaycan’dan milletvekilleri katıldı.

Etkinlik çerçevesinde yapılan bölge gezisi kapsamında Uçhisar Belediye Meclisi’nin kararıyla buradaki bir sokağa “Mağusa” ismi verilerek sokağın açılışı yapıldı.



“KIBRIS: ÜÇ ULUS TARAFINDAN YÖNETİLEN ADA”



Dünyaca ünlü “Conde Nast” seyahat dergisi, Kıbrıs’ı “garip adalar” listesine koyarak, adanın üç ulus tarafından yönetildiğini yazdı.

Rum Politis gazetesi, Ünlü Amerikan Conde Nast dergisinde Kıbrıs’la ilgili yayımlanan yazıyı okuyucularıyla paylaştı.

Derginin, adanın bölünmesi ve İngiliz Üsleri’nin varlığı konusunda Kıbrıs’taki mevcut durumu farklı bir şekilde kaydettiğini yazan gazete, dergideki “garip adalar” ile ilgili yazıda Kıbrıs’ın üç farklı ulus tarafından yönetilen adalar arasına konulduğunu belirtti.

Gazete dergide Kıbrıs’ın Yunanlar, Türkler ve İngilizler tarafından yönetildiğinden söz edildiğini belirtilerek, Kıbrıs’ta “Kıbrıs Cumhuriyeti” dışında Ağrotur ve Dikelya olarak adlandırılan İngiliz toprağı ve adanın üçte birini kontrol eden ve sadece Türkiye tarafından tanınan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bulunduğunun kaydedildiğini aktardı.

Gazete, Kıbrıs’a, dünyanın en büyük adalarından olan ve üç ülke tarafından paylaşılan Borneo adasıyla kıyaslama yapılmak üzere değinildiğini de belirtti.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 55
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1560
Toplam Tekil 4076341
IP 3.14.70.203






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.692 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu