BASIN BÜLTENİ ÖNERİ: “TÜM HAZIRLIKLARIMIZ TAMAMLANDI” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ ÖNERİ: “TÜM HAZIRLIKLARIMIZ TAMAMLANDI”
Tarih: 21.04.2015 > Kaç kez okundu? 1645

Paylaş


Yüksek Seçim Kurulu (YSK) 19 Nisan Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine yönelik hazırlıklarını tamamladı.

7 adayın yarışacağı seçimde, 176 bin 916 seçmen, 693 sandıkta 08.00-18.00 saatleri arasında oy kullanabilecek. Oy kullanacak seçmenlerin kimlik kartı, sürüş ehliyeti veya pasaportlarıyla birlikte kayıtlı oldukları sandıklara gitmesi gerekiyor.

Cumhurbaşkanlığı seçimi için 24 Mart’ta başlayan propaganda süresi cumartesi saat 18.00’de sona erecek. Seçim günü alkol satışı ve içilmesi yanında silah taşıma yasağı uygulanacak.

Saat 19.00'a kadar seçim ve seçim sonuçlarına ilişkin her türlü haber, yorum ve açıklamanın yayını da yasak olacak.

Sandıklarda, YSK’da ve ilçe seçim kurullarında yaklaşık 4 bin kişinin görev yapacağı pazar günü bir adayın cumhurbaşkanı seçilebilmesi için kullanılan geçerli oyların yarısından bir fazlasını alması gerekiyor. Adaylardan hiçbiri bu orana ulaşamazsa seçim en çok oyu alan iki aday arasında 26 Nisan Pazar günü tekrarlanacak ve en çok oyu alan Cumhurbaşkanı seçilecek.

YSK, engelli adayların da oy kullanabilmesi için sandıkların yer aldığı binalarda bazı önlemler aldı.

YSK Başkanı Şafak Öneri, oy kullanacak toplam seçmen sayısının 176 bin 916 olarak kesinleştiğini açıklayan Şafak Öneri, seçmenlerin KKTC genelinde toplam 693 sadıkta oy kullanacağını belirtti.



GÜL: “TÜRKİYE AÇISINDAN KIBRIS ÇOK ÖNEMLİ BİR MESELE”



Türkiye’nin 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Financial Times Türkiye Zirvesi’nin kapanışında yaptığı konuşmada, Kıbrıs konusuna da değindi.

Gül, “Türkiye açısından Kıbrıs çok önemli bir mesele” dedi.

Kıbrıs’ta muhakkak bir neticeye ulaşılması gerektiğine işaret eden Gül, bunun için de Avrupa Birliği’ne çok büyük görev düştüğünü söyledi.

“Doğu Akdeniz’in istikrarı sadece güvenlik açısından değil, ekonomik açıdan da işbirliği için Doğu Akdeniz’deki sorunların çözümü şarttır.” diyen Gül, Kıbrıs’ta hakça bir çözümün şart olduğunu vurguladı.



ANASTASİADİS İLE BAŞSAVCI ARASINDA GERGİNLİK



Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ile Başsavcı KostasKliridis arasındaki ilişkilerin, Başsavcı Yardımcısı RikkosErotokritu’nun rüşvet ve yolsuzluk konusunda suçlanmasının ardından ortaya çıkan olgular ışığında, gerildiği belirtildi.

Rum Politis gazetesi ve diğer gazeteler, Rum Merkez Bankası Başkanı HristallaYorgacis ve Başsavcı Yardımcısı RikkosErotokritu’nun adlarının karıştığı skandalı araştıran bağımsız cezai soruşturma memuru PanayiotisKallis’in, hazırladığı raporu sunması ve bu rapor içerisinde Başsavcı Yardımcısı RikkosErotoktritu’nun suçlu olarak gösterilmesiyle birlikte Güney Kıbrıs’ta yaşanan gelişmelere gerek manşetlerden gerekse iç sayfalardan geniş bir şekilde yer ayırdılar.

Gazete, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in, Kallis’in raporunun ardından, ortaya çıkan yeni olgular ışığında, yeni soruşturma memurları atanacağı şeklindeki açıklamasının, Başsavcı KostasKliridis’in büyük tepkisine neden olduğunu anımsattı.

Anastasiadis ile Kliridis arasındaki kişisel ilişkilerin sınır noktasına dayandığını yazan gazete yaşanan gelişmeler ışığında, Anastasiadis’in önceki gün ayrıca, yeni soruşturma memurlarının atanması kararından vazgeçtiğini belirtti.



NTV’DE YAYINLANAN “EN GÜZEL ROTALAR”DA KKTC’NİN TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİ TANITILACAK



NTV’de yayınlanan “En Güzel Rotalar”da, KKTC’nin tarihi ve doğal güzellikleri tanıtılacak. NTV’de yayınlanan üç arkadaşın doğayla baş başa kaldığı program “En Güzel Rotalar”ın yeni bölümünün çekimleri Girne’de gerçekleştirildi.

Program, 18 Nisan Cumartesi günü saat 12.15'te NTV’de yayınlanacak. Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, programda KKTC’nin tarihi ve doğal güzelliklerini tanıtılıyor.



PİLE’DE İKİ TOPLUMLU ETKİNLİK



Pile’de Kıbrıslı Türk ve Kıbrıslı Rumlar arasında iki toplumlu etkinlik düzenleniyor.

Rum Fileleftheros gazetesi, Pile köyü Kıbrıslı Türk ve Rum muhtarlıklarının girişimiyle, 18 Nisan tarihinde köyde ikamet eden Kıbrıslı Türk ve Rum çocuklar arasında futbol karşılaşması düzenleneceğini, aynı günün akşamında da köy meydanında yemek yeneceğini yazdı.

Habere göre, her iki toplumdan veteranların da futbol maçı yapacağı etkinliğin her yıl düzenlenmesi kararı da alındı.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 26
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 1880
Toplam Tekil 4066087
IP 3.145.163.58






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu