BASIN BÜLTENİ OLGUN ALMANYA’DA ÜST DÜZEY TEMASLAR YAPIYOR - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ OLGUN ALMANYA’DA ÜST DÜZEY TEMASLAR YAPIYOR
Tarih: 16.04.2015 > Kaç kez okundu? 1683

Paylaş


Üst düzey temaslarda bulunmak üzere Almanya’da bulunan Kıbrıslı Türk Müzakereci M. Ergün Olgun, Günün Özeti programına telefonla katılarak temaslarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Olgun,Berlin’de bir araya geldiği Almanya Avrupa Bakanı Michael Roth ile Kıbrıs müzakere sürecini ele aldıklarını söyledi.

Görüşmede Roth’a, Kıbrıs Türk tarafının, siyasi eşitliğe dayanan, 2 bölgeli 2 toplumlu bir çözüme yönelik kararlığını aktardığını dile getiren Olgun, buna karşılık Alman Bakan’dan kararlılıklarına destek aldığını belirtti.

Almanya’nın, BM Genel Sekreterinin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’yi güçlü bir şekilde desteklediğini ifade eden Olgun, Roth’un kapsamlı bir çözüme yönelik fırsat penceresinin kapanmaması için elinden gelen katkıyı koyacağını öğrendiklerini kaydetti.

Olgun, Michael Roth’dan, Almanya’nın, Kıbrıs’ta ortaya konan çözüm hedefinin yakalanabilmesi adına elinden geleni yapacağına dair teyit aldıklarını da söyledi.

Berlin temasları çerçevesinde Yeşiller Grubu yetkilileriyle de bir araya geldiklerini anlatan Olgun, bu toplantıda da KKTC’ye yatırım imkanlarını ele aldıklarını bildirdi.

Olgun, önümüzdeki süreçte, Almanya’da yaşayan Kıbrıslı Türk yatırımcıları ülkeye davet edeceklerini açıkladı.

Müzakereci Olgun’un temaslarını tamamlamasının ardından yarın adaya dönmesi bekleniyor. (Kıbrıs Postası)



SENNAROĞLU:“DELİ DANA HASTALIĞI ÜLKEMİZDEKİ SIĞIRLARDA BULUNMAMAKTADIR”



Gıda, Tarım ve Enerji Bakanı Önder Sennaroğlu, ülkedeki sığırlarda “Deli Dana” hastalığı bulunmadığını belirterek, halkın endişe etmemesini istedi. Sennaroğlu, “Deli Dana” ön teşhisi konan hastaların geçmiş yıllar içerisinde hastalığın görüldüğü ülkelerdeki ürünlerden tüketmiş olabileceğini kaydetti.

Tarım Bakanı Önder Sennaroğlu, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde iki hastaya Creutzfeldt-Jacob (Deli Dana) hastalığı ön tanısı konulması ve bu hastalardan birinin vefat etmesi üzerine yazılı bir açıklama yayınladı.

Sennaroğlu, “Deli Dana” ön teşhisi konan ve vefat eden hastadan kesin tanı için alınan beyin dokusunun ilgili merkeze gönderildiğini ifade ederek, sonucun kesinleşmemiş olmasına karşın halkın endişelerini gidermek için açıklama ihtiyacı duyduğunu belirtti.



RÜYA TANER BULGARİSTAN’DA KONSER VERECEK



Piyanist Rüya Taner, Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da ve Filibe’de (Plovdiv) filarmoni orkestraları eşliğinde konserler verecek.

Yapılan açıklamaya göre, Rüya Taner ilk konserini bugün solist olarak Sofya Filarmoni Orkestrası eşliğinde ve Yugoslav Şef DejanSavic yönetiminde Bulgaristan Konser Salonu’nda verecek.

İkinci konseri için 18 Nisan da Filibe’ye geçecek Rüya Taner, Filibe Filarmoni Orkestrası ile prova yapacak ve 22 Nisan da Filibe Devlet Operası Konser salonunda Şef LiranoTartino yönetiminde sahne alacak.

Rüya Taner konserlerinde, W.A.Mozart' ın en çok sevilen ve 1967 yılından bu yana " ElviraMadigan " olarak ta isimlendirilen Do Majör Piyano konçertosunu seslendirecek.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 28
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 583
Toplam Tekil 4068504
IP 3.15.218.254






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu