Durmuş Yılmaz Türk Federasyon’da - Murat GEDİK - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Durmuş Yılmaz Türk Federasyon’da - Murat GEDİK
Tarih: 09.04.2015 > Kaç kez okundu? 2271

Paylaş


Özel bir ziyaret için Hollanda’da bulunan Merkez Bankası eski başkanı ve Cumhurbaşkanı eski başdanışmanı Durmuş Yılmaz Türk Federasyonlularla buluştu.



Hollanda Türk Federayon’a bağlı Amsterdam Mescid-i Aksa teşkilatında Milliyetci Hareket Partisi Uşak milletvekili adayı Durmuş Yılmaz bilgilendirme toplantısı yaptı.

Hollanda Türk Federayon genel sekreteri Erim Uğurlu yaptığı açılış konuşmasında 7 Haziran seçimlerinin önemine vurgu yaptı. 29, 30 ve 31 Mayıs Hollanda’da sandıklara gidip oy kullanılmasını da isteyen Erim Uğurlu daha sonra sözü Durmuş Yılmaz’a bıraktı.



Durmuş Yılmaz konuşmasına kısa olaraktan kendi özgeçmişini ve neden siyasete girdiğini anlatarak başladı. Yılmaz: “Benim siyasete girmemi elzem kılan ülkemin içinde bulunduğu değerlerin erozyona uğramaları karşısında ben ne yapabilirim sorumluluğu oldu. Maneviyatın topluma değer katacağına inanıyorum, benim böyle bir inancım, idealim var. Özellikle son 4-5 yıldır Türkiye’de ortaya çıkan olaylar ve olan bitenler benim bu idealimi zayıflattı, dine aykırı işler çoğaldı. Biz haklının yanında olacaktık aldatmayacaktık ve aldanmayacaktık, bizim dini görüşümüz ne aldatmaya ne aldanmaya yer verir. İşte bu gidişata dur demek için siyasete atıldım. Bir örnek verecek olursak YÖK tarafından yapılan atamalar; atama yapılırken en çok oy alan üye Cumhurbaşkanının da onayı ile göreve atanırdı. Şimdi ise kendilerine en yakın olan üye atanıyor bunun en net örneği ise İstanbul Üniverstesinde yaşanmış olan rektör atanmasıdır.”



Durmuş Yılmaz konuşmasına şöyle devam etti: “Hepinizin hatırlayacağı gibi ülkemizde bir gezi olayları oldu, orada Kabataş’ta bir hanım kardeşimize yaklaşık 70 kişi tarafından taciz edildiği idia edilmişti. Bugün onun yalan olduğu ortaya çıktı ama hiç bir yetkili çıkıpta yanlış bilgilendirmişiz diyemedi. Bizler kendi aleyhimize bile olsa yanlış yaptığımızda yanlışa yanlış diyebilmeliyiz. Günümüzde ne yazıkki bu tür çıkışlar ile erdemlik gösterilmiyor.”



Milli eğitim konusuna da değinen Yılmaz yaşanan sıkıntıların son 12 senedir her iki senede bir değişen bakanların hiç birinin eğitimci olmadığını söyledi. “Her gelen yeni bakan yeni bir sistem ve yeni müfredat getirdi ve eğitim sistemimizin durumu ortada.”



Ekonomik konulara da değinen Durmuş Yılmaz ülkenin bir ekonomik çıkmaz içine sokulduğundan bahsetti ve bilinçli olarak doğru bilgi vatandaşlara aktarılmıyor dedi. Durmuş Yılmaz: “Örnek olarak: AKP iktidara geldiği 2002 yılında Türkiye’yi borç içinde devir aldıklarını ve IMF’ye olan borcu ödediklerini söylüyor. Bu ödeme kısmen doğrudur. AKP’den önceki koalisyon hükümeti IMF ile 18 milyar dolarlık bir kredi anlaşması yapmıştı, bu kredinin sadece 4 milyar doları üçlü koalisyon hükümeti tarafından kullanıldı. Geriye kalan 14 milyar dolar AKP hükumeti tarafından alındı. Bunun üzerine AKP hükümeti tekrar 10 milyar dolar, yani toplam 24 milyar dolar borç aldı ve insanımızı bilinçli olarak doğru bilgilendirmiyor.



Durmuş Yılmaz’ın katılımcıların sorularına cevap vererek toplantı son buldu.







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 36
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1175
Toplam Tekil 4069096
IP 18.188.61.223






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu