Kürtler için Amerika’nın gözü Türkiye topraklarında… - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Kürtler için Amerika’nın gözü Türkiye topraklarında… - Necdet SİVASLI
Tarih: 14.03.2015 > Kaç kez okundu? 1666

Paylaş


BAŞKENT GÜNLÜĞÜ / NECDET SİVASLI

e.mail: necdetes@mynet.com



Kürtler için Amerika’nın gözü

Türkiye topraklarında…



Biz, yıllardan bu yana şu gerçeği görüp, hep uyarı üzerine şu uyarıyı yaptık:

Amerika ve Batı, yanı başımızda bir Kürt Devleti’ni kurma çalışması yapıyor. Bunun için ana hedef Türkiye’den toprak koparılması. Hazırlanan haritalarda da bu açıkça ortaya konuluyor. Amerika’da ve Avrupa’da bu haritalar elden ele dolaşıyor. Türkiye, Suriye Irak ve İran’dan koparılacak topraklarla bölgede Bağımsız Kürdistan kurulacak.

Zaten dikkat edilecek olursa Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) bölgede bağımsız Kürt Devleti’nin kurulmasını da hedefliyor.

Körfez Savaşı ile Kuzey Irak’ta oluşturulan Kürt bölgesine, Suriye’deki Kobani bağlantısı ile yeni eklemeler sağlandı. Özetle kurulması hedeflenen Kürdistan için Irak ve Suriye ayakları bir anlamda tamamlanmış oldu. Sıra şimdi Türkiye topraklarına geldi. Bunun için PKK, Güneydoğu’daki toprakları bu sınırlar içine almak için Kandil’de üstlenerek ağırlığını silahla ortaya koymaya çalıştı.

Burada özellikle anımsatmak istediğimiz, PKK’ya bugüne kadar Amerika’nın ve Batı’nın destek verdiğidir. Körfez Savaşı sırasında Türkiye’deki Amerikan Çekiç Güç’üne bağlı helikopterlerin dağlardaki PKK’lılara mühimmat, ilaç ve yiyecek-giyecek gibi maddeler atarak destek verdiği biliniyor. İstihbarat raporlarında da bunlara yer verilmişti. Bu gerçekler açıklandığında Türk subayları susturulmuş Amerikalar da yapılanları yalanlamışlardı.

PKK’nın üst düzey yöneticileri Avrupa’da ellerini kollarını sallayarak gezmedi mi? PKK’ya destek veren televizyon kanalları buralardan yayın yapmadı mı? Avrupalı parlamenterler Türkiye’ye geldiklerinde ilk önce Diyarbakır’a gidip, burada terör örgütü yöneticileri ile birlikte olmadı mı?

Bütün bu gelişmelere rağmen bazı gerçeklere hala gözlerimiz kapatıyoruz.

Bunları bugün neden gündeme getiriyoruz? Buna da değinelim.

2016 yılında Amerika’da Başkanlık seçimleri yapılacak. Bunun çalışmalarına da başlanıldı. Bu seçimlerde Başkanlık adaylığı içine adı ön planda geçen Senatör Rand Paul Kürtlerin kendi devletlerini kurma imkânına sahip olması gerektiğini söylüyor. Yaptığı açıklamada da açık biçimde “Kürdistan için Türkiye’den toprak alınacak” diyor.

Bununla da yetinmiyor, “Ben Kürdistan için yeni sınırlar çizeceğim ve onlara yeni bir ülkenin sözünü veriyorum” şeklinde adeta meydan okuyor.

Daha düne kadar bu işler gizliden yapılıyordu. Şimdi, artık bu işin gizlisi saklısı kalmadı. Çok açık biçimde kafaların içindekiler ortaya konulabiliyor. Bölgede ne yapılmak istenildiği de söyleniyor. Bütün bunlara kulaklarımızı kapatmamız mümkün mü?

Dikkat edilecek olursa Amerika, Kuzey Irak’taki Kürtleri sürekli silahlandırıyor. Buradaki peşmergeleri ülkesinde eğitiyor. Yeni silahlarla tanıştırıyor. Bütün hedef, bölgede güçlü bir Kürt ordunsun kurulması olarak gösteriliyor. Musul’da IŞİD’a karşı savaşmak için de Kürt unsurlar kullanılacak. Bunun için de öncelikle Kürtlerin silahlandırılması gerektiği söyleniyor.

Bize göre IŞİD bahanesi ile Kürtler silahlandırılıyor ve güçlendiriliyor. Bu silahların PKK’lıların eline geçmediğinin garantisi var mı? Zaten, eğer PKK Türkiye’deki silahlı eylemlerine son verirse bu militanlar Kuzey Irak’a geçecek, Peşmerge ile birleşip, bu modern silahlara kavuşmuş olacak. Bir noktada PKK’nın sona ereceğini söyleyenler ya hayal kuruyor, ya da kendilerini kandırıyor.

Şimdi gelelim Amerikalı Senatör Paul’un Kürtler için söylediklerine:

“Kürtlere, radikal cihatçılara karşı savunmak için kendi ülkelerinin verilmesi gerekiyor. Ancak ben bir adım daha ileri gideceğim. Ben Kürdistan için yeni sınırlar çizeceğim ve onlara yeni bir ülkenin sözünü veriyorum. İnanıyorum ki eğer onlara kendi ülkelerini vaat edersek onlar ölümüne savaşırlar. Bunu söylemek elbette gerçekleştirmekten daha kolaydır. Çünkü yeni bir ülkenin sınırlarını çizmek için Türkiye, Irak ve Suriye’den toprak alınması gerekecek. Amerikan birliklerinin Irak’ta IŞİD’e karşı kara harekâtına girişmesi gerektiğine inanmıyorum, bunun sebebi biz zaten orada savaşan birliklere sahibiz ki onlar Kürtlerdir. Peşmerge eğitimli ve etkili savaşçılardır.”



Adam kalkıyor, açıkça Türkiye’den toprak koparılacağını, yanı başımızda Kürdistan Devleti’nin kurulacağını söylüyor. Bunda da bir sakınca görmüyor. Ancak, bugünkü Amerikan yönetiminin de Kürt konusunda Senatör Paul’dan ayrı bir düşünce taşımadığının altını çizmek istiyoruz. Bütün bunlar yetmiyormuş gibi, Amerika’nın Kürtlere bugüne kadar verdiği desteğin yetersiz olduğunu da söylüyor.

Bölgede oynanan oyunlara BOP’un içeriğine baktığımızda bunları çok daha açık biçimde görebilmekteyiz.

Buradaki en büyük hedef, bölgede bir Kürt Devleti’nin kurulması, İsrail’in güvenliğinin sağlanması ve Amerika’nın Kürt gruplardan oluşan ve aşırı İslami terör örgütleri ile savaşacak bir silahlı gücünün oluşturulmasıdır. Amerika, artık özellikle kara savaşlarında kendi askerlerini kullanmak istemiyor. Bu işi de bölgede Kürlere ihale etmiş olacak. Bu da Amerikan kamuoyunda destek buluyor. Çünkü Amerikalılar da kendi çocuklarının artık yabancı topraklarda savaşmasını istemiyor

necdetbuluz@gmail.com

necdetes@mynet.com





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 29
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 929
Toplam Tekil 4067063
IP 18.189.170.17






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.692 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu