8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI - Doç. Dr. H. Murat KORKMAZ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









8 MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜ KUTLAMASI - Doç. Dr. H. Murat KORKMAZ
Tarih: 08.03.2015 > Kaç kez okundu? 1716

Paylaş


Şiddetin bir tanımı ve ifadesi olamaz. Şiddet yeryüzündeki tüm canlılara ve cansız varlıklara yapılan bir acizlik, yoksulluk, utanç ve en önemlisi insanlığını kaybetmişliğin ileri boyuttaki göstergesidir.







"Her canlı bir gün ölümü tadacaktır."



"Kim yeryüzünde bir canlıya zarar verirse o bizden değildir"







İfadeleri ile yüce dinimiz şiddet ve hayatın gerçeğine çok ciddi vurgu yapmaktadır. Bu nedenle hiç bir birey bir başka bireyin ya da canlının yaşama hakkına, hayatının kararmasına, yaşam konforunun yok edilip biçare bırakılması hakkını kendinde göremez. Şiddet ne bir modernlik, ne gericilik, ne dincilik, ne eğitimsizlik, ne acizlik, ne de biçareliktir. ŞİDDET TÜM DÜNYADA VE TOPLUMLARDA İNSANLIK DIŞI "İNSANLIĞINI VE MERHAMETİNİ KAYBETMİŞLİKTİR"







Kadın "Anne" toplumların ve geleceğin en önemli garantisi, tüm dinlerde ve inançlarda en kutsal varlığı, bir ailenin temeli, gelecek neslin yetiştirilmesinde en önemli neferi, hayatın güzelliği, zorlukların ve hayat arkadaşlığının en önemli yandaşı ve bu hayat ile dünyanın yaşama hakkına sahip bir bireyi.







8 Mart Dünya Kadınlılarının Günü olması ve senede sadece bir güne sığdırılması bizce çok yetersiz kalıyor. Fakat senede bir günde olsa kadınların en azından Tüm dünyada anılması ve sorunlarının dile getirilmesi ayrıca bizleri mutlu ediyor.











Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi.,







"Ey kahraman Türk kadını, sen yerde sürüklenmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın.”







“Dünyada her şey kadının eseridir.”



“Bir toplum, bir millet erkek ve kadın denilen iki cins insandan meydana gelir. Mümkün müdür ki, bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça, diğer kısmı göklere yükselebilsin!”



“Bir toplum, bir millet erkek ve kadın denilen iki cins insandan meydana gelir. Mümkün müdür ki, bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça, diğer kısmı göklere yükselebilsin!”







Evet., Her ne söylesek de! Şiddeti anlatmaya yetmez. Önemli olan insanlığımızı ve içimizdeki merhametimizi kaybetmeden her diğer canlı gibi KADIN varlığının da en güzel şekilde yaşama hakkına sahip olduğu değerini unutmamamızdır.



UMUT EDERİZ Kİ! Geçmişten aldığımız şiddete yönelik utanç ve gerçekler geleceğimize ışık olsun.



TÜM DÜNYA KADINLARININ Gününü kutluyor şiddet ve sorunsuz bir gelecek diliyoruz.







2.ULUSLARARASI FARKLI ŞİDDET BOYUTLARI VE TOPLUMSAL ALGI KONGRESİ



http://www.toplumsalsiddetalgikongresi.org/



YÖNETİM



Prof. Dr. Şengül HABLEMİTOĞLU (Başkan)



Prof. Dr. Emine DEMİRAY (Eş Başkan)



Prof. Dr. Yavuz TAŞKIRAN (Eş Başkan)



Prof. Dr. Ümran SEVİL (Eş Başkan)



Doç. Dr. H. Murat KORKMAZ (Yürütme Kurulu)



Doç. Dr. Ayhan AYTAÇ (Yürütme Kurulu)





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 47
Dün Tekil 1097
Bugün Tekil 992
Toplam Tekil 4072919
IP 18.227.24.209






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























14 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K peklerin dudaklar de di diye deniz kirlenmez.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu