İLESAM’ın 65. Çınaraltı’nda Dostları Ali NAR’ı Anlatacak… - Cafer VAYNİ, İLESAM - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









İLESAM’ın 65. Çınaraltı’nda Dostları Ali NAR’ı Anlatacak… - Cafer VAYNİ, İLESAM
Tarih: 25.02.2015 > Kaç kez okundu? 1821

Paylaş


İLESAM İstanbul Şube Başkanı Cafer VAYNİ: “Ali Nar hayatı boyunca ilke ve değerlerinden taviz vermemiştir” .



“Ali NAR bir nevi karakter ve ilke abidesidir”.







İLESAM (Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği) İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen Çınaraltı Sohbetleri’nin altmış beşincisi 28 Şubat 2015,Cumartesi günü gerçekleşecek. Sohbette İLESAM üyelerinden Ali NAR’ı dostları anlatacak.



İLESAM İstanbul Şube Başkanı Cafer VAYNİ:“Elli senedir fikir hayatımızın içerisinde yer alan Ali NAR ağabeyimiz,eserlerini incelediğimizde askerlik dahil ilke ve değerlerinden taviz vermediğini görüyoruz.Hiç bir biçimde siyaset,ekonomi ve beşeri güce de teslim olmamıştır.Doğru bildiklerini elli yıl boyunca ucu kime dokunursa dokunsun yazmış ve söylemiştir.Bir nevi karakter ve ilke abidesidir.Bu yönüyle ve yayınlanmış eserleriyle model alabileceğimiz önemli şahsiyettir.Bu nedenle Ali Nar ağabeyimizi tanıyan ve hakkında görüşlerini bildirmek isteyen dostlarımızı da aramızda görmek isteriz” dedi.



Ali NAR 1938 yılında Erzurum ili Hasankale’de doğdu. İlkokula üç yıl gecikmeli olarak doğduğu köyde başladı.1953 yılında Kayseri İmam Hatip Lisesi’nde öğrenimine başladı. Altıncı yılında Erzurum İmam-Hatip Okuluna intikal eder ve üstün başarıyla mezun olur. Aynı yıl İstanbul’da yatılı olarak dört yıl okur. Osmanlı ulemasından artakalan bazı hocalardan feyz alır. Edebiyat zevkini de Mahir İz’den alır. Ömer Nasuhi ve Ahmed Davudoğlu da feyz aldığı alimlerdendir. İstanbul’da devrin, şair yazar ve ulemasını tanır. Ama üzerinde en büyük etkiyi büyük şair Necip Fazıl’dan görür. Necip Fazıl’la tanışma ve tanınma onun ufkunu değiştirir ve edebiyata ağırlık vermesine neden olur.



1964 sonbaharında Diyarbakır İmam-Hatip okulunda öğretmenliğe başlayan Ali Nar, İstanbul ‘da başladığı ve dergilerde, gazetelerde neşrini denediği şiir ve makalelerini oradaki “Yeni Şark Postası” adında mahalli gazetede sürdürür. Orada şair Ömer Faruk Turgut da onu Sezai Karakoç’la tanıştırır. Bu Ali Nar’ın yazı hayatında yeni bir hareket sağlar. Serbest şiir ve deneme türüne yönelir. Üslub’unda da Karakoç’un etkisi başlar...



“Fetih” ilk basılan kitabı (piyesi) ardından “Koro” (Piyes) ve üçüncü olarak da; M.T.T.B (Milli Türk Talebe Birliği)’nin açtığı tiyatro yarışmasında birinci olan “Muhtar Kafası” piyesi basılmış ve bütün Türkiye’de yüzden fazla yerde sahnelenmiştir.



1975’te eğitim ve araştırma maksadıyla burslu olarak Irak’a ve Ortadoğu ülkelerine gitmiş gördüklerini ve Hac sırasında tanıyıp dinledikleriyle, oralardan derlediklerini; “Ortadoğu Günlüğü” diye bir seyahatname neşretmiştir. Gezi kitaplarını, roman, hikaye, şiir,tiyatro,dini eser ve çevirileri izlemiştir. Türkiye ve İslam dünyasının ilk bilim-kurgu romanı olan Uzay Çiftçileri kitabının da yazarı olan Ali NAR’ın elli civarında eseri yayınlanmıştır. Eserlerini telif, tercüme, edebi ve ilmi olarak dört başlıkta toplamak mümkündür.



Milli Gazete ve Yeni Devir’de; Büyük Doğu,Pınar, Mavera, Yeni Sanat, Sedir, Çınar,Tohum, Hilal, İslam, M.Gençlik, Düşünce ve Hakses dergilerinde yazdı.



1986’larda Dünya İslami Edebiyat Birliği ile ilgi kurdu.1989,1991,1994,1996’larda İstanbul’ da Dünya İslami Edebiyat Konferanslarını tertipledi. 1997’ de Dünya İslami Edebiyat Birliğinin Türkiye Şubesini kurdu.1986’da “İslami Edebiyat” dergisini kurdu. Bu dergi halen yayınlanmaya devam etmektedir.



İLESAM İstanbul Şube Başkanı Cafer VAYNİ’nin yöneteceği ve kapanışını bizzat Ali NAR’ın yapacağı “Dostları Ali NAR’ı Anlatıyor..” başlıklı 65. Çınaraltı Sohbetinin 28 Şubat 2015, Cumartesi günü Saat 16.00’de başlayacağı; Aksaray-Yusuf Paşa Otobüs durağında bulunan simit sarayının üstünde yer alan Azaklıoğlu Necati Bay Eğitim ve Kültür Vakfı’nda gerçekleşeceği ve programa katılımın serbest olduğu bildirildi.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 34
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 585
Toplam Tekil 4066720
IP 3.17.75.227






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.597 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu