Sivas’ta ikinci üniversite heyecanı Yaşanıyor… - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Sivas’ta ikinci üniversite heyecanı Yaşanıyor… - Necdet SİVASLI
Tarih: 07.02.2015 > Kaç kez okundu? 1568

Paylaş


BAŞKENT GÜNLÜĞÜ / NECDET SİVASLI



e.mail: necdetes@mynet.com







Sivas’ta ikinci üniversite heyecanı



Yaşanıyor…







Geçenlerde Sivas Şehir Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahat Türkmenoğlu ile görüştük. Sivas’a ikinci üniversite kurulması için yapılan çalışmalarda Dernek olarak olağanüstü bir çalışma içinde olduklarını söyledi. Hedeflerinde ise Sivas’ın üniversiteler kenti adı ile anılması olduğunun altını çizdi.



Ahat Türkmenoğlu “Sivas, geçmişinde de bir kültür şehriydi. Bugüne baktığımızda geçmişteki eksikliklerimizi görüyoruz. Cumhuriyet Üniversitesi ile ivme kazanan kültür hareketinin yeni bir üniversite eklenmesi ile hız kazanacağına inanıyoruz. Sivas için bu da yetmeyecek. Eğer Sivas, bir kültür şehri ise, buna yakışan üniversitelerin de bulunması gerekiyor” diyor.



Dernek Başkanı ve yönetim kadrosu çalmadık kapı bırakmıyor. Tüm Sivaslıları ikinci üniversite konusunda bilgilendiriyorlar. Kapı kapı dolaşıp destek istiyorlar. Böylesine bir heyecan yaşanıyor. Bir sivil toplum kuruşunun sosyal medya üzerinden bir konu hakkında nasıl bir başarıya imza atılması gerektiğinin de örneklerini veriyorlar.



Sivas için ikinci bir üniversiteye kavuşmanın çalışması ve sözü bile kentte herkese heyecan veriyor.



Sivaslılar şunu çok iyi biliyor:



Sivas, çok göç veren bir kent. Sanayi ve istihdam yaratacak olanaklar sınırlı. Üniversiteler, kente bacasız sanayi olarak değerlendiriliyor. 50 bin öğrencisi ile Cumhuriyet Üniversitesi’nin Sivas’a her açıdan hayat verdiği biliniyor. İkinci üniversite ile bu ikiye katlanacak. Sivas’ın kaderi değişecek.” Kültür şehri” olarak tanınan Sivas bu kimliğine yeniden kavuşacak. Herkes bunun bilincinde ve 7’den 70’e herkes “Sivas’a ikinci devlet üniversitesi istiyoruz” diye sesini yükseltiyor.



Sosyal medya üzerinden gündem oluşturarak Sivas’a ikinci bir üniversite kazandırmak amacı ile yapılan bu çalışmaların önemli olduğu görüşündeyiz. Sivas Şehir Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği’nin bu çalışma ve çabalarının Sivas’taki Sivil toplum kuruluşlarının, milletvekillerinin, Bakanının, bürokrat, medya ve konuya inanan herkesin sahip çıkması ve destek vermesi gerekiyor. Yapılan açıklamalarda bu desteğin sürdüğü, daha fazlasına ihtiyaç duyulduğu da vurgulanıyor.



Sivas’ta şimdi herkes kolları sıvamış, ikinci üniversiteye kavuşma heyecanı yaşıyor. Dernek Başkanı Ahat Türkmenoğlu, son yapılan çalışmaları da şu açıklamaları ile dile getiriyor, kendisini dinleyelim:



“Sivas Şehir Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği olarak başlatmış olduğumuz Sivas’ımıza 2. Devlet üniversitesinin kurulması ile ilgili yapmış olduğumuz çalışmalar hızla devam etmektedir. 13 Şubat’ta Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Sivas ziyaretleri parti kongresi nedeniyle gerçekleşeceğini biliyoruz. Bu nedenle Sayın Başbakanımızdan Sivas’ımıza 2. Devlet üniversitesinin kurulması ve ayrıca vakıf üniversitelerinin de önünün açılması gerektiğine inanıyoruz. Aldığımız duyumlara göre üniversitede yaptığımız toplantıda inşallah Başbakanımızın Sivas’a bu müjdeli haber ile geleceğini biliyoruz. Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz ile de görüşmelerimiz devam ediyor. Sayın Bakanımız bu işe sıcak bakıyor. Bu konuda bize destek veren Başbakanımıza, bakanımıza, milletvekillerine teşekkür ediyoruz. Biz Sivas’ta da bu havayı biraz daha yüksek sesle duyurmak, şehrin insanlarını daha duyarlı hale getirmek için afiş hazırladık. Bu afişleri bugünden itibaren işyerlerine, muhtarlıklara, şehir içi halk otobüslerine, dernek binalarına asacağız. Sivas’ın her köşesinde bu afişlerin olması gerektiğine inanıyoruz. Diğer kuruluşların ve derneklerin de bu konuya el atması ve kendilerinin adına bu afişlerden bastırıp Sivas’ın her köşesine yayılması gerektiğini düşünüyorum. Girmediğimiz ev, sokak, cadde, iş yeri kalmasın. Herkesin tek bir hedefi olmalıdır. Başbakanımızdan sadece ve sadece Sivas’ın kalkınması için 2. Devlet üniversitesi isteyeceğiz. Bunun adı da Bilim ve Teknoloji Üniversitesi koyacağız. Tek ses, tek yürek olmak için hep beraber el ele olmalıyız”



Daha önce Okullar Bölgesi’ndeki TOBB ETÜ binasının üniversite olması yönünde bir çalışma yapılmıştı. Biz, buranın hızla hayata geçirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Sivas, ikinci devlet üniversitesi ile mutlaka sınıf atlayacaktır. Ancak, TOBB ETÜ Binası’nın hiç değilse uzun zamandır çalışması yapılan bir vakıf üniversitesine dönüştürülmesi ile bu binanın kurtarılması da sağlanmış olur.



Bildiğimiz kadarı ile TOBB ETU Binası’na bir şey yapılmaması halinde Maliye’nin orayı geri alması gündeme gelecek. Sivaslıların böyle bir fırsatı iyi değerlendirmesi gerekiyor. Biz, Sivas Şehir Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği yöneticilerinin burayla yakından ilgileneceğini de umuyoruz.



Biz de bir Sivaslı olarak bu çalışma ve kampanyaya gönülden yazılarımızla destek veriyoruz. Bu heyecanı yaşıyor ve soluyoruz. Temennimiz, başlatılan bu çalışmaların yeni üniversite zincirleri ile Sivas’ın hak ettiği noktaya gelmesidir.



Konu ile ilgili yazılarımızı sürdüreceğiz.



necdetbuluz@gmail.com



necdetes@mynet.com





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 37
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 954
Toplam Tekil 4067088
IP 3.146.221.52






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.382 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu