TürkBirDev Kongresi Ankarada-Herkes davetlidir - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









TürkBirDev Kongresi Ankarada-Herkes davetlidir
Tarih: 30.10.2009 > Kaç kez okundu? 2840

Paylaş


TÜRKBİRDEV AÇILIMI

TÜRKBİRDEV’E EVET



Değerli Medya Temsilcileri,

Binlerce yıllık geçmişi olduğunu bildiğimiz Türk Birliği söylemleri özellikle son dönemlerde meydana gelen bölücü, yıkıcı olaylar ve Avrupa Birliği yetkililerinin “Ne Mutlu Türk’üm Diyene’ gibi sözler etnik ayrımcılık anlamına geliyor” açıklamasını yaparak aslında ne istediklerini açık bir dille ifade etmeleri neticesinde Türk halkı yönünü Avrupa’dan Türk Coğrafyasına çevirmiştir.

Yıllardır Avrupalı olmak sevdasıyla bizi biz yapan ve en değerli varlığımız olan kültürümüzden ve geleneklerimizden ödün vermekten Türk halkı artık bıkmıştır.

Batıya bakmaktan doğuda olan dili bir, kültürü bir, fikri bir bölgesinde bir inci gibi parlayan ve her geçen gün gelişerek büyüyen devletleri görmez olmuştuk. Bu devletler S.S.C.B.’nin dağılmasından sonra bağımsızlıklarını ilan eden Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve yavru vatan diye bağrımıza bastığımız K.K.T.C.’dir. Onların varlığını öğrenen ve birbirimize olan benzerliğimizi keşfeden her Türkiye Türk’ü, AB ve ABD’den yüz çevirerek Türk coğrafyasını araştırmaya başlıyor.

1992 yılından günümüze gerek ticaret ve gerekse sosyal alanlarda ortaklıklar yaptığımız ve tanıdıkça birbirimize yakınlaştığımız bu bağımsız Cumhuriyetler ile gerçekleştirilecek, Avrupa Birliği gibi ekonomik ve güvenlik iş birliği ile başlayacak bir Türk Birliği GEREKLİDİR ve GERÇEKLEŞTİRİLEBİLİRDİR.

Geleceği öngören siyasetçiler ve akademisyenler bu birliğin gerçekleşmesi gerektiğine vurgu yapmaktadırlar. Meydanlarda halk ile yaptığımız söyleşilerde ve sohbetlerde kime sorarsanız sorun Türk Birliği sonucu çıkmaktadır. Halkın ekseriyetinin dillerinde dolaştırdığı Türk Birliği artık hayal olmaktan çok uzak.

TürkBirDev 31 Ekim tarihinde Ankara Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi’nde düzenleyeceği 1’inci Kurultayı’nda Türk Birliği’ne atılan adımları pekiştirecek ve o tarihten sonra Türkiye’nin de içinde bulunduğu 7 Bağımsız Türk Cumhuriyetleri arasında birlik adımları tek tek atılacaktır.

Günümüzde birlik içinde hareket edebilen Türk milletleri bu birlikteliğini Türk Birliği çatısı altında genişleterek resmi hale getirmesi gerekmektedir. Nasıl ekonomi, siyaset, askeri güç, sanayi, kültür, sanat ve diplomasi birbirine hizmet etmekte ve birbiri için gerekliyse Türk milleti olarak bizler de birbirimize ihtiyacımızın olduğunun farkına varmış bulunmaktayız.

Vatanımızın, milletimizin birlik ve bekası için TÜRKBİRDEV çatısı altında birleşmenin tam zamanıdır.

Ülkelerimizin esas sorunu ekonominin liberalleşmesi sonucu toplumun kutuplaşmasıdır. Türk Birliği ise toplumları kendi farklılıklarıyla bir araya getirecek, ekonomik, siyasi, askeri ve ticari iş birliği yapması ile Türk ülkelerinin refaha kavuşması sağlayacaktır.

Ayrıca TürkBirDev sadece bölgenin değil dünyanın da en büyük söz sahibi olacaktır. Ekonomi de, siyasette, ticarette, sanayi de, teknoloji de, maden ve yeraltı zenginliklerinin kullanımı ve hakkaniyetle dağıtılmasında ilk söz sahibi olacaktır. Sadece Türk milletinin değil son bir asırdır gözyaşı döken dünya milletlerinin de refahı, huzuru için TÜRKBİRDEV’e ihtiyaç vardır.

Nasıl ki Cumhuriyet döneminde Anadolu’yu kurtarmak ve Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmak için dünyanın dört bir yanından Anadolu’ya gelen Türkleri, tekrar kendi Birliğimizi kurmak için Anadolu’nun incisi Ankara’ya çağırıyoruz.



TÜRKBİRDEV GEREKLİDİR VE GERÇEKLEŞTİRİLEBİLİR



KATILACAK KONUŞMACILAR

- K.K.T.C. Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf DENKTAŞ

- Namık Kemal ZEYBEK

- Sadi SOMUNCU

- Agah Oktay GÜNER

- Ord. Prof. Dr. Reha Oğuz TÜRKKAN

- Prof. Dr Oktay SİNANOĞLU

- Prof. Dr. Ata ATUN

- Prof. Dr. Abdülkadir YUVALI

- Yavuz Bülent BAKİLER

- Tenzile RÜSTEMHANLI

- Kurtlar Vadisi Ekibi

- Serdar ORTAÇ

- Azerin







BASIN DAVETİ

Tarih : 31 Ekim 2009 Cumartesi

Saat : 13:00 – 21.00 arası

Yer : Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi

Balgat/ANKARA

Web : www.turkbirdev.info



TürkBirDev Basın İlişkiler

0312 435 50 30







Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 29
Dün Tekil 1238
Bugün Tekil 1376
Toplam Tekil 4065583
IP 3.133.156.156






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























9 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Saraylarda s remem da larda s rd m , Bin cihana de i mem u ks z T rkl m .
(H seyin Nihal ATSIZ)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu