BASIN BÜLTENİ NAVTEX TÜRKİYE’NİN DEĞİL BİZİM - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ NAVTEX TÜRKİYE’NİN DEĞİL BİZİM
Tarih: 13.01.2015 > Kaç kez okundu? 1667

Paylaş


Dışişleri Bakanı Özdil Nami Navtex’in Türkiye’yi değil Kıbrıs Türkü’nü temsil ettiğini, aramanın Türkiye adına değil, Kıbrıs Türkü adına yapıldığını açıkladı. Havadis gazetesine bir demeç veren Bakan Nami, “Türkiye’nin Kıbrıs’ın doğal kaynaklarına hükmettiği doğru değil, Rumlar özel şirketlerle, biz ise Türkiye ile iş birliği yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

Rum tarafının 5 Ocak tarihinde yaptığı “Navtex olduğu sürece müzakere masasına geri dönmemiz mümkün değildir,” açıklamasının samimi olmadığını belirten Bakan Nami, 30 Aralık’tan 5 Ocak’a kadar geçen ve Navtex’in yürürlükte olmadığı süre içerisinde Rum tarafından bir açıklama beklediklerini, fakat bunun gerçekleşmediğini söyledi.

Nami Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Ban’ın Özel Temsilcisi Espen Barth Eide’nin bugün adada başlatacağı ziyaretlerin ve Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ziyaretinin müzakereler açısından önemli olduğunu ifade etti. (Havadis)



TC DIŞİŞLERİ BAKANI ÇAVUŞOĞLU, KKTC'YE GELİYOR



14 Ocak Çarşamba günü KKTC'ye çalışma ziyaretinde bulunacak.

TC Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Çavuşoğlu'nun ziyaret vesilesiyle Kıbrıs sorununda gelinen aşamaya ilişkin görüş alışverişinde bulunmak üzere Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve Dışişleri Bakanı Özdil Nami ile bir araya geleceği kaydedildi.



EIDE - EROĞLU İLE GÖRÜŞECEK



BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Güvenlik Konseyi’ne vereceği brifing öncesinde liderlerle temaslarda bulunmak amacıyla bugün adaya gelecek.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ile saat 16:30’da bir araya gelecek Eide, çarşamba akşamı adadan ayrılacak.



MERKEL ALMANYA'NIN MÜMKÜN OLDUĞU KADAR KIBRIS SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ KONUSUNDA YARDIMCI OLMAK İSTEDİĞİNİ SÖYLEDİ



Almanya Başbakanı Angela Merkel, Almanya'nın mümkün olduğu kadar Kıbrıs sorununun çözümü konusunda yardımcı olmak istediğini söyledi.

Başbakan Davutoğlu, Berlin'deki temasları kapsamında, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Almanya Başbakanı Merkel, Türkiye'nin AB'ye tam üyeliği konusunda fikrinin değişip değişmediğinin sorulması üzerine, "Fikrimi değiştirmedim. Tam üyelik konusundaki kuşkularımın yanında her zaman müzakere sürecinin sürdürülmesini destekledim. Bu müzakerelerin devam etmesini diliyorum" dedi.



CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM TAKVİMİ AÇIKLANDI



Yüksek Seçim Kurulu, nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili takvimi açıkladı.

Buna göre seçim süreci 22 Şubat’ta, propaganda süreci 24 Mart’ta başlayacak. Adaylık başvurularının 13 Mart’ta yapılacağı seçimin kesinleşen adayları 23 Mart’ta ilan edilecek. Oy verme günü ise 19 Nisan olarak belirlendi.

YSK’nın ilan ettiği takvime göre, siyasal partilerin adaylarını 10 Mart’a kadar saptaması gerekiyor.



KALKINMA BANKASI’NIN ADFIMI İŞBİRLİĞİYLE DÜZENLEDİĞİ “FİNANSAL ANALİZ VE TAHMİN” SEMİNERİ BAŞLADI



KKTC Kalkınma Bankası’nın, İslam Kalkınma Bankası’na üye ülkelerdeki Kalkınma Bankaları Birliği (ADFIMI) işbirliğiyle düzenlediği “Finansal Analiz ve Tahmin” konulu seminer başladı.

2000 yılında ADFIMI üyeliğine kabul edilen KKTC Kalkınma Bankası, eğitim etkinlikleri işbirliği çerçevesinde uluslararası sempozyumlara 10. kez ev sahipliği yapıyor.

Üç gün sürecek seminere Türkiye, Bangaldeş, Irak, Sudan ve Azerbaycan’dan banka yöneticileri, Yakın Doğu Üniversitesi, Doğu Akdeniz Üniversitesi, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi, Lefke Avrupa Üniversitesi ve Girne Amerikan Üniversitesi’nden akademisyenler, Merkez Bankası’ndan temsilciler ve Kalkınma Bankası çalışanları katılıyor.



KURUCU CUMHURBAŞKANI DENKTAŞ 3. ÖLÜM YIL DÖNÜMÜNDE ANILIYOR



Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, ölümünün üçüncü yıldönümünde tören ve etkinliklerle anılıyor.

Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’ın ölümünün üçüncü yıl dönümü olan bugün Cumhuriyet Parkı’ndaki mezarı başında tören düzenlenecek.

Anma töreni Denktaş’ın kabrine çelenklerin sunumuyla başlayacak. Törende, Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu konuşma yapacak.

Cumhuriyet Parkı’ndaki törenin ardından Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) “Denktaş Aramızda” fotoğraf ve seramik sergisi açılacak.

Sergi açılışından sonra ise, AKM’de anma töreni düzenlenecek ve mevlit okutulacak.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, yayımladığı mesajda Denktaş’ın bir hukukçu, devlet ve siyaset adamı olduğu kadar, Kıbrıs Türk halkının kendi inandığı ve yarattığı değerler açısından simgeleşmiş önemli bir ismi olduğunu kaydetti.

Kıbrıs Türk halkının her kesimi ile yakın ilişkiler kuran Denktaş’ın, ülkenin bugünlere gelmesinde çok önemli katkıları olduğunu vurgulayan Başbakan Yorgancıoğlu, “Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Raif Denktaş’ı ölümünün 3. yılında saygı ve rahmetle anıyoruz” dedi.



CYPRUS AİRWAYS ÇALIŞANLARI İLE POLİS ARASINDA ARBEDE



Cyprus Airways (Kıbrıs Havayolları) çalışanları dün Rum Maliye Bakanlığı önünde eylem düzenledi.

Rum haber kaynakları, eylem sırasında bakanlığa girmek isteyen eylemcilerle polis arasında arbede yaşandığını bildirdi.

Havayolu çalışanlarının, imzaları bulunan bildiriyi teslim etmek için Maliye Bakanı Haris Yeorgiyadis’i görme talebinde bulundukları, bu amaçla bakanlığa girmek istedikleri belirtilen haberde, göstericilerin bakanlık önündeki yolu kapattıkları ve polise portakal fırlattıkları, bazı polislerin yaralandığı kaydedildi.

Göstericilerin imzaladıkları bildiriyi bakana verene kadar bölgeden ayrılmayacaklarını duyurdukları da ifade edildi.

Öte yandan gazete başka bir haberinde, yabancı havayolu şirketlerinin, Kıbrıs (Rum) Havayollarının pazar payını kapmak için yarışa girerek, uçuş programlarını genişlettiklerini ve personel istihdam etme konusunda ilerlemekte olduklarını yazdı.

Gazete, Yunan havayolu şirketi Aegean’ın dün bu çerçevede basın yoluyla ilan vererek, pilot ve yardımcı pilot işe almak istediğini duyurduğunu kaydetti.



HERKESE KESİNTİ VAR KİLİSE’YE YOK



Kamu maliyesini, kamu personelinin maaşında kesinti yaparak, özelleştirmeyle ve hatta Kıbrıs (Rum) Havayolları şirketini kapatarak toparlamaya çalışan Anastasiadis hükümetinin Kilise’ye dokunmadığı, devlet bütçesinden, din adamlarının maaşları için yıllık 6 milyon 500 bin Euro ödemeye devam ettiği bildirildi.

Politis “Din Adamları Hariç Herkesten Kesiyorlar... Hükümetin Kararı 2013’ten Beri Başpiskoposluğun İnsafında” başlıklı haberinde, Anastasiadis hükümetinin başta Hristofyas döneminde alınan, devletten ödenen din adamlarının maaşından yüzde 15 kesinti yapılması kararını benimsemesine karşın daha sonra ertelediğini yazdı.

Anastasiadis hükümeti ile Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposluğu ve Başpiskopos II. Hrisostomos arasındaki ilişkilerin din adamlarına ödediği maaşlardan yüzde 15 kesinti yapılması kararının uygulanmasına olanak tanımadığına vurgu yapılıyor.

Habere göre III. Makarios’un Kıbrıs Cumhuriyeti Başkanlığı döneminde kendi kendiyle yaptığı anlaşma (1971) uyarınca Rum yönetimi 700 din adamı için Kilise’ye maaş katkısı yapıyor. Ancak Kilise bu anlaşmadan kendi payına düşen yükümlülüğü yerine getirmiyor, yani binlerce dönümlük kilise arazisini “devlete” devretmiyor.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 41
Dün Tekil 1349
Bugün Tekil 908
Toplam Tekil 4074184
IP 3.141.41.187






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























15 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Asil yetimler anadan babadan de il, ilim ve ahlaktan yoksun olanlard r. (HZ. AL )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.788 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu