BASIN BÜLTENİ CTP-BG GENEL SEKRETERİ ERK: “LİDERLERİN MASADAN KAÇMA LÜKSÜ YOK” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ CTP-BG GENEL SEKRETERİ ERK: “LİDERLERİN MASADAN KAÇMA LÜKSÜ YOK”
Tarih: 06.01.2015 > Kaç kez okundu? 1877

Paylaş


Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Genel Sekreteri Kutlay Erk, Kıbrıs sorununun çözümü için liderlerin masaya dönmeleri gerektiğini belirterek, “liderlerin masadan kaçma gibi bir lüksleri olmadığını, bir an önce müzakere masasına dönüp sorunun çözümü için efor sarf etmeleri gerektiğini” vurguladı.

Kutlay Erk, Kıbrıs’ta çözüm için çok geç kalındığını belirterek, Kıbrıs Rum tarafının bahaneler üretip masadan kaçmasının artık yettiğini ve masaya dönmesi gerektiğini belirterek, Rumların münhasır ekonomik bölgede araştırma yapmaya devam etmeleri halinde yeni krizlerin olacağını, buna hiç gerek olmadığını söyledi.

Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in masaya dönmek için sunduğu koşulların yerine getirilebilecek koşullar olmadığını vurgulayan Kutlay Erk, bu koşulların yerine gelmesi halinde Türkiye Cumhuriyeti’nin Kıbrıs Cumhuriyeti’ni resmen tanımış olacağını, bunun da mümkün olmadığını belirtti.

Hidrokarbon yataklarından dolayı Akdeniz sularında bir gerginlik olduğunu ifade eden CTP-BG Genel Sekreteri Kutlay Erk, bölgede daha fazla gerilim yaşanmasına ihtimal vermediğini, çünkü dünyanın buna izin vermeyeceğine inanç belirtti.

Ortadoğu’da zaten büyük bir gerilim ortamı olduğuna işaret eden Erk, Kıbrıslı Türkler olarak tek isteklerinin gerilimin bitmesi ve Kıbrıs sorununun çözümü olduğunu kaydetti. Türkiye’den KKTC’ye su geleceğini ve bu suyun adının “Barış Suyu” konduğunu anlatan Erk, çözüm olması halinde bütün kaynakların ortak olacağına vurgu yaptı.



BKP GENEL BAŞKANI İZCAN: “MÜZAKERELER BİR AN ÖNCE YENİDEN BAŞLAMALI”



Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan kapsamlı çözüm müzakerelerinin yeniden başlayabilmesi için Türkiye’nin 30 Aralık’ta son bulan Navtex’in süresini uzatmaması, Kıbrıs açıklarına yeniden araştırma gemileri göndermemesi ve Kıbrıs Rum tarafının da bir an önce müzakere masasına geri dönmesi gerektiğini belirterek, tarafların bu yönde adım atmasını talep etti..

Rum lider Nikos Anastasiadis’in müzakere masasına geri dönmesi için Navtex’in uzatılmaması ve araştırma gemilerinin geri çekilmesinin yeterli olmayacağı yönündeki açıklamalarının kabul edilemez olduğunu kaydeden İzzet İzcan, “Sayın Anastasiadis maksimalist politikalar öne sürerek zamana oynamaktan vazgeçmeli ve bir an önce müzakere masasına dönmelidir. Unutulmamalıdır ki çözümsüz geçen zaman tüm Kıbrıslıların aleyhine gelişmektedir” dedi.

Kıbrıs sorununun erken ve kapsamlı bir çözüm ile sona erdirilmesinin tüm ilgili tarafların çıkarına olduğunu vurgulayan İzcan, daha fazla kaybedecek zaman kalmadığını, kapsamlı çözüme bir an önce ulaşılmasının şart olduğunun altını çizdi.



AYH: “ADADA DEVAM EDEN ÇÖZÜMSÜZLÜK VE AKDENİZ’DE YAŞANAN KRİZ ORTAMININ SON BULMASI GEREK”



Aydınlık Yarınlar Hareketi (AYH) Başkanı Anıl Kaya, adada devam eden çözümsüzlük ve Akdeniz’de yaşanan kriz ortamının son bulması gerektiğini belirtti.

Kaya yaptığı yazılı açıklamada, yarım asra uzanan ve gelecekte ne olacağı belli olmayan Kıbrıs konusunda yaşananların Kıbrıs Türkü’nü yıprattığına işaret ederek, “Geçmişte zaman zaman bir takım hareketlenmeler olmasına rağmen Kıbrıs konusunun çözümüyle alakalı en somut gelişme yaklaşık on bir sene önce yaşadığımız Annan Planı referandumudur” dedi.

Çözüm sonrası oluşacak muhtemel harita ile bugün insanların oturduğu evlerinin ne olacağının belirsiz olduğunu ifade eden Kaya, aynı şekilde uluslararası hukukun ve toplumun bir parçası olunmamasından kaynaklanan ekonomik, sosyal ve siyasal sıkıntılarla ilgili belirsizliklerin de sürdüğünü kaydetti.

Kapalı Maraş’ın geleceğinin, hidrokarbon yataklarının değerlendirilmesi konusunun, müzakerelerin ne zaman başlayacağı, eğer başlarsa ne şekilde ve nasıl biteceğinin de belirsiz olduğunu ifade eden Kaya şöyle devam etti:

“Bizler Aydınlık Yarınlar Hareketi olarak Kıbrıs konusunda bugün yaşanmakta olan ve önemli oranda Güney Kıbrıs yetkililerinden kaynaklanan mevcut durumun devamı ve/veya zamana yayılması sürecine bir son verilmesi gerektiğine inanıyoruz,” dedi.



LEFKOŞA BELEDİYE TİYATROSU’NUN İKİ OYUNU İSTANBUL'DA SAHNELENECEK



Lefkoşa Belediye Tiyatrosu’nun “Kıbrıs, Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım” ve “Kayıp” oyunları 8-12 Ocak tarihleri arasında İstanbul Üsküdar Kerem Yılmazer Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.

“Kıbrıs, Rumca Küstüm Türkçe Kırıldım” oyunu 9 Ocak, “Kayıp” oyunu ise 10 Ocak’da sahnelenecek.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 25
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 613
Toplam Tekil 4068534
IP 3.136.97.64






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.311 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu