BASIN BÜLTENİ YUNAN MÜZAKERECİ BÜYÜKELÇİ APOSTOLİDİS: “DOĞU AKDENİZ’DE TÜRKİYE’NİN GIYABINDA SINIRLAMA YAPILAMAZ” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ YUNAN MÜZAKERECİ BÜYÜKELÇİ APOSTOLİDİS: “DOĞU AKDENİZ’DE TÜRKİYE’NİN GIYABINDA SINIRLAMA YAPILAMAZ”
Tarih: 05.01.2015 > Kaç kez okundu? 1850

Paylaş


Türkiye ile Yunanistan arasında sürdürülen istikşafi görüşmelerde Yunanistan'ın temsilcisi eski Yunanistan Milli İstihbarat Teşkilatı (EYP) Başkanı Fahri Büyükelçi Pavlos Apostolidis, Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin gıyabında sınırlama yapılamayacağını belirtti.

Apostolidis, Atina'da yayımlanan Kathimerini gazetesine verdiği demeçte, Doğu Akdeniz'de Münhasır Ekonomik Bölgeler'in (MEB) belirlenmesi konusuna değinerek Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun bu konudaki bazı tezlerinde haklı olduğunu söyledi.

Davutoğlu'nun kısa bir süre önce Atina'da yaptığı açıklamaların haklı yönleri bulunduğunu ifade eden Apostolidis, "Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin de oyuncu olduğu gerçek. Dolayısıyla deniz bölgelerinde Türkiye'nin gıyabında sınırlama yapılamaz. Sayın Davutoğlu bu konuda haklı. Mısır ile Türkiye'nin hak iddia ettiği bölgeleri kapsayan bir alanda sınırlama yoluna gidersek ve Türkiye'nin çıkarlarını göz önüne almazsak bu, her türlü fiili ve hukuki sonuçlarıyla Türkiye tarafından kabul edilmez" ifadesini kullandı.

Pavlos Apostolidis, Türkiye ile Yunanistan arasında sürdürülen istikşafi görüşmelerle ilgili bir soru üzerine, görüşmelerin sürdüğünü ancak bu aşamada Yunanistan'daki belirsiz sosyoekonomik ortam nedeniyle taraflar arasında herhangi bir anlaşmaya varılmasının mümkün olmadığını belirtti. Büyükelçi Apostolidis, "Biz hazır değiliz. Çünkü ekonomik kriz nedeniyle Yunan hükümetinin, zaten ekonomik, siyasi ve sosyal açıdan ağır olan bir ortama dış politikayı da eklemesi çok zor" diye konuştu.

Apostolidis, Erdoğan'ın Yunanistan ile ikili ilişkilerin iyileştirilmesinden ve sorunların çözümünden yana olduğunu gösterdiğini belirtti.



ERCAN HAVALİMANI SALI GÜN TAŞYAPI’YA DEVREDİLECEK



Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, Ercan Havalimanı’nın dört yıl sürecek genişleme çalışmalarına başlanması çerçevesinde, Salı günü Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş ile sözleşme imzalanacağını açıkladı.

Sözkonusu sözleşme, Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş’nin; mevcut apronu 500 metre daha uzatmasını, mevcut aprona paralel olarak 3 kilometrelik ek bir apron ve yeni bir terminal binası yapmasını ve yeni terminale ulaşım için 500 metrelik bir tünel inşa etmesini öngörüyor.

Havaalanının, 6 Ocak Salı günü imzalanacak sözleşme ile Taşyapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş’ne teslim edileceğini ifade eden Taçoy, “Ercan Havalimanı’nın yeni terminal binası ve pistinin yapımı için, yüklenici firmanın alanı teslim alıp göreve başlaması gerekir” dedi.

Çalışmaların 4 yılda tamamlanması öngörülüyor.



KIBRIS TÜRK EGO-AKRO TURİZM KOOPERATİFİ İLE TÜRKİYE KIRSAL TURİZM DERNEĞİ ARASINDA İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALANDI



Kıbrıs Türk Ego-Akro Turizm Kooperatifi (KIBEKOOP) ile Türkiye Kırsal Turizm Derneği (KIRTURDER) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Başbakan Yardımcılığı Müsteşarı Hüda Hüdaverdi’nin huzurunda yer alan imza töreninde protokole Kıbrıs Türk Ego-Akro Turizm Kooperatif Başkanı Zekai Altan ile Kırsal Turizm Derneği Başkanı Nedim Zurnacı imza koydu.

Başbakan Yardımcılığı Ekonomi Turizm Kültür ve Spor Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre protokol, iki örgütün tecrübe ve birikimlerini paylaşmasını öngörüyor.

Altan, Türkiye Kırsal Turizm Derneği ile imzalanan protokolün, karşılıklı bilgi alış verişi ile birlikte ülke ekonomisine alternatif turizmde yeni piyasalar ve büyük bir kazanç sağlayacağını dile getirdi.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 34
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 842
Toplam Tekil 4068763
IP 18.219.236.199






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu