BASIN BÜLTENİ CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ ERTUĞ: “RUM TARAFININ AÇIKLAMALARI KIBRIS TÜRKÜ İLE TÜRKİYE’NİN ARASINI AÇMAYI HEDEFLİYOR” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ ERTUĞ: “RUM TARAFININ AÇIKLAMALARI KIBRIS TÜRKÜ İLE TÜRKİYE’NİN ARASINI AÇMAYI HEDEFLİYOR”
Tarih: 30.12.2014 > Kaç kez okundu? 1874

Paylaş


Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Osman Ertuğ, Rum sözcü ve Başpiskopos’un açıklamalarının Kıbrıs Türkü ile Türkiye’nin arasını açmayı hedeflediğini vurguladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Osman Ertuğ yaptığı yazılı açıklamada, Rum Sözcü’nün, ‘Türkiye’nin Kıbrıs Türkü’nün değil sadece kendinin çıkarlarını düşündüğü’; Başpiskopos Hrisostomos’un ise “Türkiye gerçeklerden söz ettiği sürece çözüm olmaz” şeklindeki beyanlarının Rum tarafının ne ölçüde bir yanılgı ve hayal dünyası içinde olduğunu göstermesi açısından ilginç olduğunu kaydetti.

Ertuğ, söz konusu açıklamalara bakıldığında, Kıbrıs sorununun 50 yıldır neden çözümlenemediğini; 46 yılını dolduran görüşmeler sürecinin niye bir çözümle sonuçlanmadığını görmenin mümkün olduğunu ifade etti.

Ertuğ, “Diğer konularda olduğu gibi, hidrokarbonlar konusunda da Rum tarafının tekelci ve hegemonyacı yaklaşımını sürdürdüğü bir dönemde, haklarımızla meşru çıkarlarımızı savunmakta bizimle işbirliği içinde olan, yardım eli uzatan Türkiye’ye dil uzatmakla Rum Sözcü ancak kendi samimiyetsizliklerini ortaya koymaktadır. Diğer yandan, görevi Kıbrıs’taki iki halk arasında barış ve dostluğu teşvik etmek, desteklemek olan bir dini liderin, uzlaşının gerçekler temelinde olmayacağını söylemesi anlaşılabilir bir tutum değildir” dedi.

Ertuğ, Noel ve yeni yıl kutlamalarının yer aldığı bu dönemde başta Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu olmak üzere Türk tarafının Kıbrıs Rum tarafına barış ve dostluk elini uzattığını ve Rum tarafını müzakere masasına dönmeye çağırmaya devam etiğini kaydetti.

Ertuğ, “Sürdürdükleri suçlama oyunuyla bir yere varamayacağımız aşikârdır. Hele bu suçlamalar yanlış adrese yapılıp, esas muhatapları olan Kıbrıs Türk tarafını göz ardı eder nitelikte olursa,” dedi.





TOROS: “KTTO YEŞİL HAT TÜZÜĞÜ İÇİN LOBİ ÇALIŞMALARINI SÜRDÜRECEK”



Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Başkanı Fikri Toros, yeni yıl mesajı yayınlayarak, KTTO’nun önümüzdeki yıl Yeşil Hat Tüzüğü kapsamının genişletilerek, ticari araçların ve işlenmiş gıda ürünlerinin Güney Kıbrıs'a geçişi için lobi çalışmalarına devam edeceğini kaydetti.

Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın Kıbrıs sorununun çözümü ve dış dünyada Kıbrıs Türk Toplumu’nun çıkarlarının korunması için çaba sarf ederken, diğer yandan sürdürülebilir bir ekonomik yapı oluşturulması için gerekli politikalara yön verdiğini kaydeden Toros açıklamasına şöyle devam etti:

“Bu uğraşlar birbirlerinin alternatifi değil, birbirini tamamlayan faaliyetlerdir. Bizler Kıbrıs’ta kalıcı bir çözümün olabilmesi için Kıbrıslı Rum muhataplarımız başta olmak üzere, Kıbrıs sorunundaki tüm paydaşlarla yapıcı, gerçeklere dayanan ve güvenilir bir diyalog kurmanın önemine inanıyoruz. Bununla birlikte kendi ayakları üzerinde durabilen güçlü bir Kıbrıs Türk ekonomisinin, gelecek kuşakların barış ve refah içinde yaşayabilmesinin yanı sıra, Ada'da varılacak bir anlaşmada çıkarlarımızın sürdürülebilir olabilmesi için şart olduğuna inanıyoruz. Ekonomik aklı öne çıkarmayan hiçbir siyasetin toplumu refah ve istikrara götüremeyeceği çok açıktır. Dolayısıyla çözüm süreci hangi yönde ilerlerse ilerlesin, Kıbrıs Türk ekonomisinin sağlıklı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşması şarttır.”

Fikri Toros, “2015 yılında çözüm sürecinin ilerleme kaydetmesi; Avrupa Birliği’nin Kıbrıs Türk Toplumuna yönelik müktesebat hazırlıklarının hızlandırılması; ekonomik ve yasal reformların kararlı bir şekilde uygulanması için, elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz,” dedi.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 37
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 132
Toplam Tekil 4068053
IP 3.144.244.44






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu