BASIN BÜLTENİ SİBER: “BİR GÜN KENDİ KİMLİĞİMİZLE ULUSLARARASI TOPLUMUN PARÇASI OLACAĞIZ” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ SİBER: “BİR GÜN KENDİ KİMLİĞİMİZLE ULUSLARARASI TOPLUMUN PARÇASI OLACAĞIZ”
Tarih: 27.12.2014 > Kaç kez okundu? 1720

Paylaş


Meclis Başkanı Sibel Siber Kıbrıs Türk halkının yakın tarihinin acılarla ve mücadeleyle dolu olduğunu kaydederek, “Bu yolda çok insanımızı kaybettik, acılar ve göçler yaşadık. Savaşın ne demek olduğunu, nasıl bir acı olduğunu, savaşta kaybolan bir babanın çocuğuna, eşine, kardeşine, yakınlarına sorarak daha iyi anlayabilirsiniz” dedi.

21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası kapsamında düzenlenen bir etkinlikte konuşan Sibel Siber, bugünlerin geçmişi anmak, dayanışmak ve umudu yükseltmek için olduğunu vurguladı. Siber, “Modern dünyada halklara kendi yurdunda, demokratik ortamda kendi kimliğiyle yaşama hakkının tanınmaması, uzlaşı yerine savaşın tercih edilmesi… Biz bunu yaşadık. Mücadelemiz buydu. Savaşı ve geçmişin acılarını yeniden yaşamayı istemiyoruz. Daha güzel günlere gitmeyi hedefliyoruz ve buna inancımız var,” dedi.

Meclis Başkanı Siber, Kıbrıslı Türklerin özgüveni yüksek ve barışçı bir halk olduğunu kaydederek, “Kendi kimliğimizle bir gün uluslararası toplumun parçası olacağız. Bugün değilse, yarın olacak, verdiğimiz mücadele taçlanacak. Onun için çözüm, onun için barış diyoruz” diye konuştu.





LTB BAŞKANI HARMANCI AKILLI ŞEHİRLER VE İNOVASYON ZİRVESİ’NE KATILDI



Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, Adana’da gerçekleşen “Akıllı Şehirler ve İnovasyon Zirvesi”ne katılarak konuşma yaptı.

Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi Vakfı’nın (WALD) ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) desteği ile gerçekleştirilen Akıllı Şehirler ve İnovasyon Zirvesi’nde 26 ülkeden 200 civarında belediye başkanı yer aldı.

Harmancı zirve sırasında Tahran Belediyesi Dış İlişkiler Genel Müdür Yardımcısı Goshtasb Mozaferi ile görüştü. Mozaferi, UCLG-MEWA’nın 2015 yılında Tahran’da gerçekleştireceği “Kültür Zirvesi”’ne Lefkoşa Türk Belediyesi’ni de davet etti.

Yönetim Kurulu ve Konsey Ortak Toplantısı’nda bir konuşma yapan LTB Başkanı Harmancı, UCLG-MEWA bünyesinde yeni kurulacak olan Cinsiyet Eşitliği Komitesi, Barışın İnşaası ve Kentler Diplomasisi Komitesi ile Çocuk Dostu Şiirler Projesi’nde LTB olarak aktif bir şekilde yer almak istediklerini belirtti. Hamancı, LTB'nin Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ile Çocuk Hakları komisyonlarının, söz konusu komiteler ve projede yararlı olacağına inanç belirtti.





İSKELE BELEDİYESİ YABANCILARA NOEL ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ



İskele Belediyesi, beldede yaşayan yabancılara yönelik Noel etkinliği düzenledi.

Kanser Hastalarına Yardım Derneği yararına gerçekleştirilen etkinlikte konuşan İskele Belediye Başkanı Hasan Sadıkoğlu, beldede yaşayan yabancıların İskele’yi benimsediğini ve burada yapılan etkinlikler sayesinde farkındalık yaratıldığını dile getirerek, Derneğe karşı gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 55
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1602
Toplam Tekil 4076383
IP 18.119.131.178






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.502 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu