BASIN BÜLTENİ YORGANCIOĞLU: “NÜKLEER ENERJİ KONUSUNDA HERKESLE AYNI HASSASİYETİ TAŞIYORUM” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ YORGANCIOĞLU: “NÜKLEER ENERJİ KONUSUNDA HERKESLE AYNI HASSASİYETİ TAŞIYORUM”
Tarih: 25.12.2014 > Kaç kez okundu? 1694

Paylaş


Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, çevre örgütleri ile vatandaşların, nükleer enerji santraliyle ilgili ortaya koyduğu endişe ve hassasiyetleri önemsediğini söyledi. Yorgancıoğlu, aynı hassasiyeti kendisinin de taşıdığını ifade ederek, Türkiye’de yapılması planlanan santralle ilgili gerekli bilgiyi en yakın zamanda alacağını belirtti.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, çevre örgütleri öncülüğünde, bazı siyasi parti, sivil toplum örgütü ve sendikaların oluşturduğu “Nükleere Hayır Platformu” yetkililerini kabul etti.

Platform adına konuşan Biyologlar Derneği Genel Sekreteri Hasan Sarpten, ülkeye, doğaya ve gelecek nesillere sahip çıkmak, sağlıklı bir coğrafyada yaşamak için yola çıktıklarını belirterek, Türkiye Akkuyu’da yapılması planlanan nükleer santralin Kıbrıs adasının doğası ve geleceği için yaratacağı tehlikeye dikkat çekti.

Sarpten, platform olarak buna karşı seslerini yükselteceklerini, uluslararası konferans düzenlemek için girişimler yaptıklarını ve vatandaşlarla milletvekillerine yönelik imza kampanyası başlattıklarını söyledi. Sarpten yarın Meclis’e giderek milletvekillerinden imza isteyeceklerini anlatarak, hükümetin de kendileriyle birlikte hareket etmesini ve bu projenin iptali için seslerini Türkiye’ye taşımasını istedi.

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da konuşmasında, nükleer enerji konusunu önemsediklerini ve örgütlerin endişelerini anladıklarını söyledi. Yorgancıoğlu, aynı endişe ile hassasiyeti taşıdıklarını ifade ederek, konunun bütün dünyada hassas olduğunu ancak bu konuda uzman olmadığından, proje için gerekli bilgileri almak için girişimde bulunacağını belirtti.





GÜNEY KIBRIS MISIR YÜZÜNDEN AB’YLE TERS DÜŞTÜ



Güney Kıbrıs’ın, insan hakları konusunda Mısır’ı desteklemek adına AB ülkeleriyle ters düştüğü, AB ülkelerinin Güney Kıbrıs’ın bu tutumunda hoşnut olmadıkları bildirildi.

Politis gazetesi konuya ilişkin haberinde, Güney Kıbrıs’ın Yunanistan’la birlikte, göreve geldiğinden beri Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sis’yi AB organlarında desteklemekte olduğunu, Güney Kıbrıs’ın bu desteğinin, 29 Ekim tarihinde BM nezdinde yapılan toplantıda doruk noktasına ulaştığını yazdı.

Gazete, New York’ta gerçekleştirilen toplantıda Rum ve Yunan diplomatların, Mısır’daki insan hakları ihlallerine ilişkin AB ortak kararı niteliğinde bir kararın alınmasına karşı çıktıklarını belirtirken AB ülkelerinin bu tutumdan büyük rahatsızlık duyduklarını vurguladı.





KIBRIS TÜRK HALKDANSLARI EKİBİ ANKARA’DA KIBRIS GECESİ DÜZENLEDİ



Kültürel Hazineler Armonisi Kıbrıs Türk Halkdansları Ekibi Ankara’da “Kıbrıs Gecesi" düzenledi. Geceye KKTC Ankara Büyükelçisi Fazıl Can Korkut da katıldı.

Kıbrıs Türk Halkdanslarından örneklerin sunulduğu gecede, el sanatları, yiyecek ve yayınlardan örnekler sergilendi.

Yunus Özerdem gecede yaptığı konuşmada, Ankara’daki Kıbrıslı Türk üniversite öğrencileri ile TC’li ve KKTC’li öğretmenlerden oluşan ekibin kurulmasının üzerinden bir yılı aşkın süre geçmesine rağmen 5 uluslararası, pek çok da ulusal ve bölgesel festivalde Kıbrıs Türk Kültür Derneği ekibi olarak halk dansları gösterileri yaptıklarını anlattı.





LTB YABANCI MİSYON TEMSİLCİLERİNE YÖNELİK YENİ YIL RESEPSİYONU VERDİ



Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı Mehmet Harmancı, adadaki bazı elçilerin ve yabancı misyon temsilcilerinin de katıldığı resepsiyonda, altyapı veya çevre projeleri geliştirilirken Kuzey Lefkoşa ve Güney Lefkoşa’nın bir bütün olarak ele alınması gerektiğini belirtti.

LTB’den verilen bilgiye göre, Harmancı yaklaşan yeni yıl öncesinde Kıbrıs’ta görev yapan yabancı misyonlar ve uluslararası kuruluşların temsilcilerine Yeni Yıl Resepsiyonu verdi. Lefkoşa Belediye Orkestrası’nın dinleti sunduğu yeni yıl resepsiyonunda Başkan Mehmet Harmancı bir konuşma yaptı.

LTB Başkanı Mehmet Harmancı, belediyenin 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti Anayasası’ndan önce 1958 yılında kurulduğunu ve bu sebeple LTB’nin Kuzey’de uluslararası arenada tanınmışlığı bulunan tek yerel yönetim olduğunu belirterek iki toplumlu projelerin ilk adımının LTB tarafından atıldığının altını çizdi.

Bu iki toplumlu projelerin çözüm sürecinde büyük katkı sağladığına inandığını belirten Harmancı gerçekleştirilmiş olan iki toplumlu projelere verilebilecek en önemli örneğin ise Haspolat Atıksu Arıtma Tesisi olduğu söyledi.





EL SANATLARI KOOPERATİFİ “YAŞAYAN GELENEKLERİMİZ” SERGİSİ BUGÜN ZİYARETE AÇILACAK



KKTC El Sanatları Kooperatifi, “Yaşayan Geleneklerimiz” adıyla el sanatları sergisi düzenliyor.

Saçaklı Ev’de yer alacak olan serginin açılışı bugün saat 11.00’de yapılacak.

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ın eşi Müge Denktaş himayelerinde düzenlenen sergi, 27 Aralık Cumartesi gününe kadar 09.00-17.00 saatleri arası ziyarete açık olacak.





YDÜ KURUCU REKTÖRÜ GÜNSEL'E GAGAUZYA ÖZERK CUMHURİYETİ 20. YIL DEVLET NİŞANI VERİLDİ



YDÜ Kurucu Rektörü Dr. Suat Günsel'e, Gagauzya Özerk Cumhuriyeti'nin 20.yıl Devlet Nişanı, Cumhurbaşkanı Mikhail Formuzal tarafından takdim edildi.

YDÜ’den verilen bilgiye göre, özerkliği ilan edilişinin 20’nci yılında düzenlenen törene, Moldova Cumhuriyeti Başbakanı İurie Ienca, devlet adamları, Rusya, Romanya, Ukrayna Belarus ve TC Moldova Büyükelçileri ve Moldova'da akredite edilmiş büyükelçiler katıldı.

Törenin ardından Günsel, Gagauzya Özerk Cumhuriyeti Parlamentosu'na, davetlilere ve halka hitaben konuşma yaptı.

Günsel konuşmalarında, Gagauzya’nın dünya tarafından örnek alınan özerk bir devlet olduğunu belirtti ve Gagauz halkını tebrik etti.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 57
Dün Tekil 1947
Bugün Tekil 254
Toplam Tekil 4076983
IP 18.119.163.171






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























17 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Tanr nasip eder, mr m vefa ederse; Musul, Kerk k ve Adalar geri alaca m. Selanik de dahil Bat Trakya'y T rkiye hudutlar i ine kataca m.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.382 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu