BASIN BÜLTENİ DIŞİŞLERİ BAKANI ÖZDİL NAMİ İTO BAŞKANI EKREM DEMİRTAŞ’I KABUL ETTİ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ DIŞİŞLERİ BAKANI ÖZDİL NAMİ İTO BAŞKANI EKREM DEMİRTAŞ’I KABUL ETTİ
Tarih: 25.12.2014 > Kaç kez okundu? 1794

Paylaş


Dışişleri Bakanı Özdil Nami dün İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş ve beraberindekileri kabul etti.

Bakanlıkta gerçekleşen görüşmenin ardından İTO Başkanı Demirtaş Kıbrıs ekonomisi ile ilgili bir sunum yaptı.

Sunumun açılış konuşmasını yapan Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Bakanlık olarak Kıbrıs sorununun çözümüne odaklı, hidrokarbonlarla ilgili, yerel ürünlerin yurt dışına pazarlanması ve üniversitelerin tanıtımı çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.

Bakanlığın son dönemdeki çalışmalarının dünya ile ticari ilişkilerin geliştirilmesine, uluslararası işbirliği, yabancı yatırımların ülkeye gelmesi üzerine yoğunlaştığını kaydeden Nami, ekonomik ve ticari işlerle ilgili müdürlüğün yurtdışı etkinlik ve organizasyonlarla, işadamlarının bu fuar ve organizasyonlara azami düzeyde katılımına katkı sağlamak için uğraş verdiğini kaydetti.

İTO Başkanı Demirtaş ise sunumunda, ticaret alanında karşılaşılan engellerin aşılabilmesi için önerilerini açıkladı.

Siyasi sorunların ekonomik sorunlardan ayrı düşünülmesi ve çözüm bulması gerektiğini kaydeden Demirtaş, Yunanistan ve Türkiye örneğini vererek, siyasi sorunların olduğu yerde durmasına rağmen önceleri 200 Milyon Dolar olan iki ülke arasındaki ticaret hacminin bugün 5 Milyar Dolara çıktığını ifade etti.

Demirtaş, Kıbrıs’ta da ekonomik, sosyal ve kültürel sorunlara öncelik verilmesi ve daha sonra çözüm düşünülmesi önerisinde bulunarak, önce ekonomik ilişkilerin artırılması, sorunla karşılaşıldığında konunun daha sonraya bırakılması için ”paranteze alınmasının” doğru olacağını savundu.



EROĞLU: “GEÇMİŞİ TEKRAR YAŞATACAKSA O ANLAŞMA BİZİM SONUMUZ OLUR”



Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs sorununa ilişkin, geçmişi yaşatmayacak bir anlaşma istediklerini belirtti. Eroğlu, “Geçmişi tekrar yaşatacaksa o anlaşma bizim sonumuz olur” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, dün Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği’ni ziyaret etti.

Eroğlu, 21-25 Aralık Şehitler Haftası dolayısıyla Derneği ziyaret etmekten onur duyduğunu kaydetti.

Eroğlu, Cumhurbaşkanı olarak KKTC halkının beklentileri doğrultusunda bir anlaşmaya varılabilmesi için yoğun bir uğraş verdiklerini, bu çalışmaları da Anavatan Türkiye ile işbirliğini içinde yaptıklarını ifade etti. Eroğlu, “KKTC Cumhurbaşkanı olarak hiçbir zaman devreden çıkmış değil, bilakis bütün çalışmalarımızı anavatan Türkiye ile paylaşarak müzakereleri sürdürmekteyiz” dedi.

Eroğlu, Anastasiadis’in tekrar müzakere masasına dönmesi için ortaya koyduğu koşulları bulunduğunu, onun önkoşulsuz olarak masaya dönmesini beklediklerini söyledi.



CUMHURBAŞKANI EROĞLU: “MÜHİM OLAN HELLİM SORUNUNUN BİZİM DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ ŞEKİLDE BAĞLANMASIDIR”



Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Kıbrıs Rum tarafının hellim konusundaki girişimi üzerine Avrupa Birliği’nde tüm mercilerle görüşmeler gerçekleştirildiğini belirterek, “Şu anda kesin bir şey söylemek mümkün değil... Mühim olan bu sorunun bizim düşündüğümüz şekilde bağlanmasıdır. Aksi takdirde ekonomi büyük bir darbe yer” dedi. Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Lefkoşa Sanayi Bölgesi’ndeki Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Eroğlu ziyaretinde Oda Başkanı Ali Çıralı ile bazı yönetim kurulu üyeleri ile görüştü.

Kıbrıs Rum Kesiminin hellimi “Menşe Adı Korunan Ürünler” arasına alınması için Avrupa Komisyonu’na yaptığı başvuruyla ilgili olarak ise Çıralı, Kuzey Kıbrıs’ta hellim üreticilerinin denetimlerinin Güney Kıbrıs’taki kuruluşlar tarafından yapılmasının kabul edilemez olduğunu ifade etti.

Avrupa Komisyonu’nun merkezlerinden sayılan Brüksel’de son gerçekleştirdiği temaslar hakkında bilgi veren Çıralı, “Aldığımız cevaplar bizi memnun etmiştir, çünkü Kuzey Kıbrıs’taki üreticilerin de kale alınacağı, Kuzeydeki denetimlerin tamamen Güney Kıbrıs’ın inisiyatifine bırakılamayacağı yönünde sözler aldık” dedi.



12’NCİ PARSELDE AFRODİT’TEN BAŞKA KAYDA DEĞER DOĞALGAZ YATAĞI YOK



Amerikan Noble Energy şirketi, 12’nci parselde “Afrodit” yatağından başka, kayda değer doğal gaz yatağı bulunmadığını, olsa bile değersiz ve çok az miktarda olacağı inancında.

Politis “Afrodit Yalnız... 12’de Başka Yatakla İlgili Göstergeler Olumsuz” başlıklı haberinde Noble Energy şirketinin ruhsat sahibi olduğu 12’nci parselde yaptığı yeni araştırmaların, parselde ikinci ve hatta üçüncü kullanılabilir doğalgaz yatağı olduğu yolundaki önceki göstergeleri haklı çıkarmadığını yazdı.

Gazete daha önce 2014 sonunda veya 2015 başlarında yeniden sondaj yapacağını açıklayan Noble Energy’nin yeni bir araştırma sondajı yapmakta veya planlamakta gösterdiği gecikmenin ana nedeninin de yaptığı bu son araştırmalardan edindiği bu olumsuz göstergeler olduğunu yazdı. Noble Energy’nin son araştırmalarının, Afrodit’tekinden daha az olsa da 12 parsel içerisinde ikinci ve hatta üçüncü bir doğalgaz yatağı bulunduğuna dair önceki göstergeleri yalanladığı belirtildi.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 41
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 1065
Toplam Tekil 4075846
IP 18.117.148.105






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.692 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu