Hollanda Türk Federasyon Makedonya’da temaslarda bulundu - Av. Özcan PEHLİVANOĞLU - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









Hollanda Türk Federasyon Makedonya’da temaslarda bulundu - Av. Özcan PEHLİVANOĞLU
Tarih: 11.12.2014 > Kaç kez okundu? 2658

Paylaş


Makedonya siyasetinde Türklerin sesi olan Türk Hareket Partisi kuruluşunun 15. yıldönümü çerçevesinde farklı etkinlikler düzenledi. Düzenlenen etkinliklere Türk Dünyasının farklı ülkelerinden sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve siyasiler katılım sağladı. 4-7 Aralık tarihlerinde başkent Üsküp’te düzenlenen merkezi kutlama, konser ve resepsiyona Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik ve Genel Koordinatör Yasin Koçak katılım sağladılar.

Düzenlenen programa MHP Ankara milletvekili Mustafa Erdem, MHP Merkez Yönetim Kurulu üyesi Özcan Pehlivanoğlu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Kerim Tufan, Mersin Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Mehmet Topkara, Adana Gençlik ve Spor Daire Başkanı M. Ali Arslan ve Halime Büyükgüzel katıldılar. Ayrıyeten Azerbaycan gibi çeşitli Türk yurtlarından katılımlar oldu.

Başkent Üsküp’te bir tiyatro salonunda düzenlenen kutlama töreninde Türk Hareket Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Adnan Kahil önemli mesajlar verdi. Konuşmasında Makedonya’daki Türkler için çalıştıklarını ve gelecekte de çalışmaya devam edeceklerini belirten Kahil, Makedonya’da farklı etnik grupların arasında birliğin önemli olduğunu ve Makedonya’yı hep birlikte daha ileri taşımak istediklerini iletti. THP Genel Sekreteri ve milletvekili Enes İbrahim de 15 yıldır Türk milleti için çalıştıklarını belirterek, ülkede yaşanan sorunlara değindi.

Kutlama’da söz alan MHP Ankara Milletvekili Mustafa Erdem’de Türkiye’den Türk insanından getirdiği selamı ileterek sözüne başladı. Sıcak ve duygusal bir ortamla karşılaştığını ileten Erdem, “MHP camiası olarak Türk’ün yaşadığı her yerle duygusal ve tarihsel bağlarımız var. Güçlü bir Makedonya Türklüğü, güçlü bir Türkiye demektir. Geleceğe birlikte emin adımlarla yürüyeceğiz.” dedi.

Kutlama etkinlikleri için Makedonya’ya gelen heyet aynı zamanda Üsküp’ü gezme ve oradaki Türk-Osmanlı eserlerini görme fırsatı buldu. Türk Hareket Partisi 1999 yılında Türkleri temsil etmek amacıyla kurulmuştur. Partinin Genel Başkanlığını yapan Prof. Dr. Adnan Kahil iki dönem milletvekilliği ve 2006-2008 yılları arasında da devlet bakanlığı yapmıştır.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 22
Dün Tekil 1388
Bugün Tekil 1217
Toplam Tekil 4062608
IP 18.191.18.87






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























7 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K rler ar s nda ayna satma, sa rlar ar s nda gazel atma.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.597 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu