BASIN BÜLTENİ BAŞBAKAN ÖZKAN YORGANCIOĞLU: “İZNİMİZ VE ONAYIMIZ OLMADAN ARAŞTIRMA YAPILMASINI DOĞRU BULMUYORUZ” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ BAŞBAKAN ÖZKAN YORGANCIOĞLU: “İZNİMİZ VE ONAYIMIZ OLMADAN ARAŞTIRMA YAPILMASINI DOĞRU BULMUYORUZ”
Tarih: 03.12.2014 > Kaç kez okundu? 1856

Paylaş


Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, geçtiğimiz hafta Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaretine atfen bir gazeteci tarafından sorulan soru üzerine, Rumlar’a Kıbrıs’ta federal bir çözüm bulunduktan sonra araştırmaların birlikte yapılmasını önerdiklerini söyledi. Başbakan Yorgancıoğlu, “Eğer bizim de hakkımız var ise, bizim iznimiz ve onayımız olmadan bu tip araştırmaların yapılmasını doğru bulmuyoruz,” diye konuştu.

Yorgancıoğlu, “Biliyorsunuz şöyle bir görüş vardır; Kıbrıs üzerinde ve etrafındaki bütün doğal zenginlikler adada yaşayan herkesin ortak malıdır. Eğer bunu kabul ediyorsak ki, Rum tarafı da bunu kabul ediyor, o zaman federal bir çözüm bulunduktan sonra federal yapının - ki Kıbrıslı Türkler de bu federal yapının içinde temsil edilecektir-, birlikte bunun araştırmasını öneriyoruz” dedi.

Yorgancıoğlu, “Eğer Rum tarafının ille de çözümden önce yapmak gibi bir ısrarı varsa da her iki tarafın bu konuda yetkin kişilerinin veyahut ortaklaşa kurulacak şirketlerinin bu araştırmaları yapmasını öneriyoruz” dedi. (Kıbrıs Postası)



KOENIG: “SİVİL TOPLUM AKTİF OLMALI

Amerika Birleşik Devletleri Kıbrıs Büyükelçisi John Koenig, “Kıbrıs sorunu ile ilgili askıda bulunan müzakerelerin başlaması için Doğu Akdeniz’deki gerginliğin azaltılması lazım, dolayısıyla BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs özel danışmanı Eide ile çok yakın çalışıyoruz,” dedi.

Koenig, her iki tarafın ana sorumluluğunun masaya dönmenin yollarını bulmak olduğunu belirtti.

Koenig, zamanın Kıbrıs’ta çözüm isteyenlerin lehine işlemediğini ifade ederek herkesin bir an önce müzakerelerin yeniden başlaması için elinden geleni yapmasının elzem olduğunu belirtti.

Büyükelçi, müzakerelerin en geç 2015’in başlarında yeniden başlamasını umduğunu da belirtti. (Havadis)



ÇAVUŞOĞLU, LAVROV GÖRÜŞMESİNDE GÜNDEMDE KIBRIS DA VARDI



TC Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Türkiye Cumhuriyeti-Rusya Federasyonu Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin (ÜDİK) 5. Toplantısı öncesi biraraya geldi.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Lavrov ile Çavuşoğlu, Türkiye-Rusya arasındaki ikili, ekonomik ve ticari ilişkiler ile turizm hususlarını masaya yatırdı.

Kıbrıs konusunda Lavrov, kesintiye uğrayan müzakerelerin bir an önce başlaması ve olumlu bir şekilde sürdürülmesi gerektiğini dile getirerek bu konuda olumlu tutum takınacağını söyledi.



VASİLİKO’DA ENERJİ VE SANAYİ BÖLGESİ KURMAK İÇİN KIBRIS TÜRK MALI İSTİMLAK EDİLİYOR



Rum Yönetimi, Vasiliko bölgesinde petrol ve doğal gaz tesisleri için alan yaratmak üzere bölgedeki “özellikle Kıbrıs Türk mallarını” istimlak ediyor. İstimlakın Rum Yönetimi’ne maliyetinin 45 milyon Euro olacağı tahmin ediliyor.

Politis “Vasiliko’da 45 Milyon Euro’luk İstimlak... Özellikle Kıbrıs Türk Arazisi Üzerine Kurulacak Akaryakıt ve Doğal Gaz Tesisleri İçin Proje İleri Götürülüyor” başlıklı haberinde, Rum Yönetimi tarafından istimlak edilecek arazinin büyük çoğunluğunun Kıbrıs Türk malı olduğunu yazdı.

Düzenleme Planı’nın Rum Enerji Bakanlığı’nın Noble Energy şirketinin işbirliğinde hazırlandığı kaydediliyor.

İstimlak edilecek alanın toplam 1 milyon 222 bin 897 metrekare olduğu, bunun 1 milyon 145 bin 528 metrekaresinin Kıbrıs Türk malı olduğu belirtildi.





KÜLTÜREL MİRAS TEKNİK KOMİTESİ EVRETU CAMİİ’NDEKİ KORUMA ÇALIŞMALARININ TAMAMLANMAK ÜZERE OLDUĞUNU BİLDİRDİ



Kültürel Miras Teknik Komitesi, Evretu Camii’ndeki koruma çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu bildirdi.

UNDP (BM Kalkınma Programı) tarafından yapılan açıklamaya göre, 20. yüzyıl başlarında inşa edilen Cami, Komite tarafından öncelikli olarak müdahale edilmesi gereken bir yer olarak belirlendi ve koruma çalışmaları için hazırlanan proje UNDP-PFF (BM Kalkınma Programı Gelecek İçin Ortaklık Projesi) tarafından uygulandı.

Kültürel Miras Teknik Komitesi Üyeleri Ali Tuncay ve Takis Hadjidemetriou, Evretu Camii’nin korunması çalışmalarının dini mimariye örnek teşkil ettiği için büyük bir kültürel öneme sahip olduğunu kaydettiler.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 39
Dün Tekil 1097
Bugün Tekil 500
Toplam Tekil 4072428
IP 3.141.8.247






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























14 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K peklerin dudaklar de di diye deniz kirlenmez.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu