[TÜBİTAK DUYURU] COST Aksiyon Önerme Süreci - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









[TÜBİTAK DUYURU] COST Aksiyon Önerme Süreci
Tarih: 11.11.2014 > Kaç kez okundu? 1872

Paylaş


Sayın Elnur Hasan Mikail,



COST (European Cooperation in Science and Technology), 2015 yılı “Aksiyon” önerme koşulları, başvuru şekli ve değerlendirmelere ilişkin ayrıntılı bilgileri aşağıdaki web adresinde ilan etmiştir.



http://www.cost.eu/participate/open_call



Çalıştığı bir araştırma konusu ile ilgili Aksiyon önermek isteyen araştırmacılarımızın ilgili web adresinde yer alan bilgileri dikkate alması önem arz etmektedir.



COST Nedir ?



COST (European Cooperation in Science and Technology), Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği için oluşturulmuş olan ve ulusal kaynaklarla desteklenmiş araştırma projelerinin Avrupa düzeyinde koordinasyonunu sağlayan Hükümetlerarası bir kuruluştur.

COST, 1971 yılında kurulmuş olup, Ülkemiz de kurucu üyeler arasında yer almaktadır. COST’un Ülkemizdeki bilimsel koordinatörlüğü TÜBİTAK tarafından yürütülmektedir.

COST’un misyonu, Avrupalı araştırmacılar arasında etkileşim ve işbirliğini destekleyerek; Avrupa’yı barışçıl amaçlar için bilimsel ve teknik araştırmada güçlendirmektir.

COST ulusal olarak desteklenen tüm alanlardaki araştırma projelerinin yürütücülerinin Avrupa düzeyinde oluşturulmuş ağlara (aksiyonlara) dahil olmalarını sağlamaktadır.

COST, araştırmanın kendisini finanse etmez. Ancak, Avrupalı araştırmacıların belirli bir konu çerçevesinde işbirliği yapmaları ve deneyim paylaşmaları için platform oluşturur.

Bu bilimsel konu başlıklarına “Aksiyon” denmektedir. Aksiyonlar, benzer çalışmalar yapan Avrupalı araştırmacıları bir araya getirmektedir.ü

COST Aksiyon bütçesinden, Aksiyon Yönetim Komitesi (MC) toplantıları, bilimsel çalıştay ve seminerler, kısa süreli bilimsel ziyaretler, kurslar ve araştırma konferansları ve yayım için maddi destekler sağlanmaktadır.

COST'a aksiyon önerisi http://www.cost.eu/participate/open_call sayfasından verilen linkler aracılığıyla yapılmaktadır.

COST için TÜBİTAK Teşvikleri



COST'a aksiyon önermeyi teşvik etmek amacıyla, TÜBİTAK Uluslararası İşbirliklerine Katılımı Özendirmeye Yönelik Destek ve Ödül Programları kapsamında “COST Aksiyonu Teşvik Ödülü” tasarlanmıştır.

COST Aksiyonu Teşvik Ödülü, COST’un ilgili birimi tarafından onaylanmış ve Kontratı imzalanmış olan aksiyonlarda, aksiyonun Teklif Sahibi (Proposer) konumunda bulunan araştırmacılara yöneliktir.

COST Aksiyonu Teşvik Ödülü, her aksiyon için bir defaya mahsus olmak üzere ve aksiyon başladıktan sonra verilir.

COST Aksiyonu Teşvik Ödülü, kabul edilen aksiyon önerisinin konusu ulusal öncelikli alanlarımız (otomotiv, makine imalat, bilgi ve iletişim teknolojileri, savunma, uzay, sağlık, enerji, su, gıda) arasında ise 1003 Destek Programı Proje Yöneticisi Maksimum Aylık Proje Teşvik İkramiyesi (PTİ) miktarının 3 katı olarak verilir.

COST Aksiyonu Teşvik Ödülü, kabul edilen aksiyon önerisinin konusu ulusal öncelikli alanlarımız arasında değilse, 1001 Destek Programı Proje Yürütücüsü Maksimum Aylık PTİ miktarının 3 katı olarak verilir.

COST Aksiyonu Teşvik Ödülü ile ilgili soru/önerileriniz için costodul@tubitak.gov.tr adresine e-posta gönderebilirsiniz.

COST ile ilgili detaylı bilgiye www.cost.eu sayfasından ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla.







TÜBİTAK Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı İkili ve Çoklu İlişkiler Müdürlüğü

Web: http://www.tubitak.gov.tr/tr/kurumsal/uluslararasi/cok-tarafli-programlar/cost

E-posta: costodul@tubitak.gov.tr ve uidb@tubitak.gov.tr





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 32
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1515
Toplam Tekil 4069436
IP 3.22.249.158






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.788 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu