İleri Demokrasi Masalı - Umut ŞAHİN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









İleri Demokrasi Masalı - Umut ŞAHİN
Tarih: 19.10.2014 > Kaç kez okundu? 1765

Paylaş


Çağımızın en çok konuşulan kavramlarından biri olan Demokrasi; Devletlerin ve çeşitli organizasyonların politikalarının şekillendirilmesinde yine aynı devlet yahut organizasyona tabi olanların söz hakkına sahip olmalarıdır diye tanımlanabilir. Kavram üzerinde birçok filozof, bilim adamı, sosyal bilimci, asker ve siyasi görüş beyan etmiştir. Kitaplar, makaleler yazılmış, doktoralar, tezler hazırlanmıştır. Demokrasi kavramı; Bütün yönleriyle incelenip üzerinde farklı görüşler ortaya çıksa da, Farklı bakış açıları ve yorumlar ‘’Millet İradesi’’, ‘’Millet Egemenliği’’ ve ‘’Millet Üstünlüğü’’ gibi ortak kanılar etrafında toplanmışlardır.

Fakat özellikle 21.yy’ la beraber Demokrasi; Küresel Emperyalizmin hedef ülkelere dıştan müdahalenin veya yerli İşbirlikçiler vasıtasıyla içten kuşatmanın materyali haline getirilmiştir. İçerisinde Hak, Hukuk, Adalet, Hürriyet gibi mukaddes kavramları barındıran Demokrasi; Küresel Emperyalizmin ülkeleri İşgal etmesinin, kadın, çocuk, yaşlı, hasta demeden milyonlarca kişinin öldürülmesinin, mabedlerin yakılmasının, yeraltı ve yerüstü kaynakların sömürülmesinin, İnsanların onur ve gururunun yok sayılarak kırılmasının sebebi ve Bahanesi haline getirilmiştir. Söylemesi çok acı fakat Demokrasi; Hedef ülkelerin senin ülkene demokrasi getiririm denilmek suretiyle Küresel Emperyalizm tarafından tehdit edilmesinin aracı haline sokulmuştur.

Dünya üzerinde bu tip hadiseler cereyan ederken; Ülkemiz üzerinde bitmeyen emelleri olan Küresel Emperyalizm ve Yerli İşbirlikçileri boş durmamıştır. Bir anda Aziz Türk Milletine bitmemiş kini olan Demokrasi abideleri türemiştir. Demokrasi, Özgürlük ve İnsan Hakları gibi süslü ve sihirli kelimeleri ağızlarından düşürmeyen sahte Demokratlar; Türk Milletine karşı besledikleri asırlık kini bu süslü ve sihirli kelimelerle ambalajlayarak dile getirmeye başlamışlardır.

Ekranlardan zehir saçan satılmış kalemler ve kendilerini aydın sanan zavallılar Türk Devletinin bölünmez bütünlüğünü ve Türk Milletinin Birliğini tehdit edecek hastalıklı fikirlerini Demokrasi ve Demokratikleşme adı altına saklayarak beyan etmektedirler.

Kendi söylediklerinden başka Demokrasi, Kendilerinden başka da Demokrat tanımayan bu zatlar; Vatan, Millet, Din, Devlet diyenleri demokrasi düşmanı olarak, Vatanı bölme, Devleti yıkma, Milleti ayrıştırma heveslilerini Demokrasi kahramanı olarak görmüş ve göstermişlerdir. Terörizmi Demokrasiye dayandırarak Türk devletinin temeline dinamit koyma çabasında olmuşlar, Kuvayi Milliye ruhuna savaş başlatmışlardır.

Bütün bu gelişmeler ışığında ‘’Devlet ve Millet Bekasını’’ Millet egemenliğine dayandırarak koruması, huzur dolu Büyük Türkiye inşasının teminatı olması gereken Türk Demokrasisi; Küresel Emperyalizmin yerli İşbirlikçileri tarafından çarpıtılmış, Ruhban Okulu tartışmasıyla Büyük Bizans Ütopistlerinin, Akdamar ayiniyle Doğu Anadolu topraklarını da kapsayacak Büyük Ermenistan Devleti Hayalperestlerinin, Sümela Ayiniyle Pontus ruhunu yaşatmak isteyenlerin ve Demokratik Açılım safsatası ile de Suriye, İran, Irak ve Türkiye topraklarını kapsayan geniş bir Kürdistan Devleti kurmak isteyen çapulcuların iştahını kabartan bir meta haline getirilmiştir.

Yüce Milletimizin kendisine yöneltilen yıkıcı, bölücü ve yağmacı saldırılara boyun eğmediğini ve heveslilerine nasıl cevap verdiğini unutan sahte demokratlar ve sahte aydınlar İyi Bilmelidir ki;

Aziz Milletimiz

- Demokrasiyi yeni tanımış ya da demokrasiyle sizin aracılığınızla tanışmamıştır.

-Demokrasinin nimetlerinin neler olduğunu bilmektedir.

-Terörizmin, demokrasinin yanında veya yakınında olamayacağının farkındadır.Bu ihanetin hesabını soracaktır.

-Hiçbir Demokrasi anlayışının terörü ve teröristi içine alamayacağını sizle birlikte tüm millet düşmanlarına öğretecektir.

Ve Yüce Milletimiz bir gün anlattığınız hikayelerin İleri Demokrasi olmayıp Bölünmenin felsefesi olduğunun farkına varacak gök kubbeyi başınıza yıkacaktır. Ağa babalarınıza dahi kaçacak delik arattıracaktır.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 44
Dün Tekil 1927
Bugün Tekil 1715
Toplam Tekil 4067849
IP 3.14.141.228






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























10 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk hakanlar ve T rkmen Padi ahlar devlet i lerinde hatunun fikirlerini st n tutar.
(N ZAM L-M LK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.096 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu