TÜRKİYE-AZERBAYCAN EKONOMİK İLİŞKİLERİ BAKÜ’DE MASAYA YATIRILIYOR… - Necdet SİVASLI - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









TÜRKİYE-AZERBAYCAN EKONOMİK İLİŞKİLERİ BAKÜ’DE MASAYA YATIRILIYOR… - Necdet SİVASLI
Tarih: 13.10.2014 > Kaç kez okundu? 2182

Paylaş


EKOAVRASYA BİR İLKE DAHA İMZA ATIYOR. TÜRKİYE-AZERBAYCAN İLİŞKİLERİNE

KATKI SAĞLAYAN SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜ, ŞİMDİ DE İKİ ÜLKE EKONOMİK İLİŞKİLERİNİ

ULUSLAR ARASI SEMPOZYUMLA GÜNDEME TAŞIYACAK





Azerbaycan Türk Sanayici ve İşadamları Beynelhalk Cemiyeti (TÜSİAB), Avrasya Ekonomik İlişkiler Derneği (EkoAvrasya) ve Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi, tarafından ortaklaşa düzenlenen ’’Türkiye-Azerbaycan Ekonomik İlişkileri - Temel Parametreler ve Stratejiler’’ konulu sempozyum 20 Ekim 2014 tarihinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılacak.

Türkiye ve Azerbaycan arasında yürütülmekte olan ekonomik ortak projeler, bu projelerin yansımaları ve kardeş iki ülke arasında geleceğe yönelik vizyon çalışmalarının belirleneceği sempozyuma alanında uzman akademisyenler, parlamenterler ve basın mensupları katılacak.

Türkiye - Azerbaycan ekonomik ilişkilerinin sadece iki ülke halkı için değil, aynı zamanda bölge halkları için de kalkınma yolunda önemli fırsatlar sunduğunu belirten TÜSİAB Başkanı Yavuz Keleş, ’’Milli Lider Haydar Aliyev’in ortaya koymuş olduğu vizyon doğrultusunda sürdürülen Türkiye-Azerbaycan ekonomik ilişkileri her geçen gün artarak devam etmektedir. Cumhurbaşkanlarımız Sayın Aliyev ve Sayın Erdoğan’ın geçtiğimiz ay bir araya geldikleri görüşmede de varmış oldukları karar ekonomik ve sosyal ilişkilerin güçlendirilmesi hususudur. Bizlerde bu yolda başarılı olmak adına mücadelemize devam edeceğiz’’ dedi.

Türkiye ve Azerbaycan’dan alanında uzman akademisyenlerin katılacağı sempozyuma ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyduklarını söyleyen Azerbaycan Devlet İktisat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adalet Muradov, ’’Tarihi kardeşliğe dayanan Türkiye ile Azerbaycan arasındaki ilişkiler dünyaya örnek gösterilecek durumdadır. Azerbaycan - Türkiye ekonomik ilişkilerinin her zaman somut projelerle güçlendirilmesi gerekmektedir. Bizde bu noktadan hareketle gelecek nesillerin bu misyon doğrultusunda yetiştirilmesine gayret gösteriyoruz. Üniversitemizde icra edeceğimiz bu sempozyum da bunun bir örneğidir’’ dedi.

İki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin devamlı gelişme gösterdiği ifade eden EkoAvrasya Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Eren ise şunları söyledi; ’’Bugün bölgenin iki istikrarlı ekonomisi olarak Türkiye ve Azerbaycan artık stratejik ortaklık yönünde sistematik adımlar atarak bölge için başarılı bir işbirliği modeli örneği sergilemektedirler.’’

Her platformda, Azerbaycan ile Türkiye’nin kardeş iki ülke olduğunu, kardeşliğin karşılıklı çıkar ilişkilerinden değil, kan bağından geldiğini ifade eden TBMM İstanbul Milletvekili Dr. İsmail Safi de sempozyuma katılacak ve açılışta protokol konuşması yapacak.

e.mail: necdetes@mynet.com

necdetes@mynet.com





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 54
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1207
Toplam Tekil 4069128
IP 3.147.42.168






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.215 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu