BATTAM BASIN DUYURUSU - Dr. Özkan HÜSEYİN - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BATTAM BASIN DUYURUSU - Dr. Özkan HÜSEYİN
Tarih: 20.10.2009 > Kaç kez okundu? 4912

Paylaş


BATTAM BASIN DUYURUSU



(Batı Trakya Türkleri Araştırma Merkezi)







Bulgaristan - Sumen 19.10. 2009



İlgili Makama/Kişiye







Sayın İlgili,







Şumnu Kültür Evi 3. Genç Kalemler-Yazarlar Şairler Şiir Etkinlikleri 16–18 Ekim 2009 tarihleri arasında Bulgaristan-Şumnu Şehrinde gerçekleştirildi.



.



Söz konusu etkinliğe Bulgaristan’dan Silistra, Ruscuk, Razgrat, Dulovo, İsperih, Varna, Eskicuma, Burgas, Sumen ve ismini sayamadığımız diğer kasabalardan cok sayıda yazar ve şair iştirak ettiler.







Almanya, Yunanistan-Batı Trakya’dan BATTAM Başkanı Dr. Özkan Hüseyin, Türkiye’den Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Görevlisi Orta Öğretim Sosyal Alanlar Bölüm Başkanı Prof. Dr. Necati Demir, Gazi Üniversitesi Tarih Hocası Prof. Dr. Ahmet Cebeci, Tuna Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri ve Yaşar Özkan orkestra grubu ve çeşitli radyo-TV program yapımcıları iştirak ettiler...







Ayrıca Ressam Remziye Ülker Efecan ile Nilüfer Dursun Hanımefendiler Şumnu Belediyesi salonun da resim sergisi açtılar.







Türkiye Cumhuriyeti Burgas Başkonsolosluğu tüm memurları ile beraber bu etkinlikte yer aldılar. BATTAM yayınları Dr. Özkan Hüseyin tarafından Türkiye Cumhuriyeti Burgas Başkonsolosluğu kitaplığına konulmak üzere muavin konsolos Korkut Yirmibeş Beyefendiye armağan etti.







Şumnu Kültür Evi Başkanı Nurten Remzi, Prof. Dr. Necati Demir, Prof. Dr. Ahmet Cebeci ve Dr. Özkan Hüseyin Şumnu yerel televizyonu canlı yayına katılarak yaptıkları ve yapılacak olan Şiir Şöleni ile ilgili bir sunum yaptılar.







Şumnu Kültür Evi etkinlikleri 4 ayrı konu da gerçekleştirildi:







Birinci etkinlik, Şumnu İmam Hatip Lisesin’de okul öğrencileri talebeleri etkinlikleri ve bu etkinliklere katılan şairler okul öğrencilerine şiirler okudular. Prof. Dr. Necati Demir ile Dr. Özkan Hüseyin bu talebelere konferans verdiler. Şumnu İmam Hatip Lisesi etkinliğe katılanlara akşam yemeği ziyafeti verdi. Bölgedeki ozanlar türküler seslendirdiler. Şumnu Kültür Evi Etkinliklerine katılan diğer müzisyenler de topluca beraber türküler söylediler.







İkinci etkinlik, Şumnu Belediye Kütüphanesinde gerçekleştirildi. Etkinliğe katılanlara Şairler şiir okudular. Ayrıca saz çalındı ve türküler seslendirildi. Prof. Dr. Necati Demir bir konferans verdi. Dr. Özkan Hüseyin BATTAM ve BATTAM’ın Batı Trakya için yaptığı çalışmaları hakkında katılanlara bilgi verdi ve Batı Trakya Türklerinin karşılaştıkları sorunları anlattı.







Üçüncü etkinlik, Şumnu Belediye Salonunda gerçekleştirildi. Şumnu Belediyesi etkinliğe katılanlara öğle yemeği ziyafeti verdi. Etkinliklere Deliorman Bölgesinde’deki Türk Öğrencileri iştirak ederek şiir yarışmasına katıldılar. Şumnu Kültür Evi “Genç Kızlar Saz Orkestrası” kendileri saz çalıp türkü söylediler. Daha sonra aynı ekip davul şovu gösterisi sundular. Şumnu Kültür Evi Başkanı Nurten Remzi Hanımefendi bu genç kızlarımızı Türkiye’de yetiştiren müzik hocaları Yaşar Özkan’a teşekkür etti. Bu etkinliğe çok sayıda izleyici katıldı. Prof. Dr. Necati Demir ile Dr. Özkan Hüseyin birer sunum (Konferans) yaptılar.







Dördüncü etkinlik ise Şumnu ve civarındaki kasabalara gezi düzenlendi ve Deliormandaki Türk köyleri ziyaret edildi.







Kısa adı BATTAM olan, Batı Trakya Türkleri Araştırma Merkezi Başkanı Dr. Özkan Hüseyin, şölen boyunca şairler, yazarlar ve STK temsilcileriyle görüştü. Dr. Özkan Hüseyin bu gruplara ve STK başkanlarına Batı Trakya Türklerinin sorunları konusunda bilgi sundu. Ayrıca gittiği her kasabada STK Başkanlarına, İl Kültür Müdürlüklerine, Belediye Başkanlarına ve kütüphanelere kitap hediye etti. Sumnu Kültür Evi etkinliklerine katılan STK temsilcilerine “Batı Trakya Türkleri” konulu bir konferans verdi. Konuşmasında Almanya’daki Batı Trakya Türk Derneklerinin ve BATTAM’ın yaptığı çalışmalardan örnekler sundu. Dr. Özkan Hüseyin tarafından bağlama eşliğinde Batı Trakya türküleri de söylendi.







Prof. Dr. Necati Demir de “Türkçenin Doğru Kullanımı” ve şiirlerin yazılışı ve oluşumu üzerine bir konferans verdi. Konferansın içerisinde Türkçeyi doğru kullanmak ve şiir yazmak için, şiir okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması gerektiğini ifade etti.







BATTAM (Batı Trakya Türkleri Araştırma Merkezi) Başkanı Şumnu Kültür Evi Başkanı Nurten Remzinin düzenlediği 3. Genç Kalemler Yazarlar ve Şairler Şiir Şölenine Dr. Özkan Hüseyin de davet edilmişti. Bu davetten duyduğu memnuniyeti dile getiren Özkan Hüseyin, BATTAM hakkında şu açıklamayı yaptı: “BATTAM, 1995 yılında Almanya’nın Münih Kentinde Bavyera Eyaleti Batı Trakya Türkleri Aile Birliği bünyesinde kuruldu. Kuruluşundan bugüne kadar alanında birer ilki teşkil eden 14 tane kitap ve üç defa da Uluslararası Batı Trakya Türkleri Araştırmaları Kongresi düzenledi. Bu kongrelerde sunulan tebliğler birer kitap halinde yayımlandı. Böylece, araştırmacıların önü açılarak, Batı Trakya’nın bilinmeyen gerçeklerini gün ışığına çıkardı.”







Dr. Özkan Hüseyin, Şumnu Kültür Evi Başkanı Nurten Remzinin düzenlediği 3. Genç Kalemler Yazarlar ve Şairler Şiir Şölenine’ne katılan ülke ve STK temsilcilerine, akademisyenlere, yazar ve gazetecilere, BATTAM’ın yayımladığı kitaplardan hediye ederek, Batı Trakya için yapılacak olan en büyük hizmetin mutluluğunu yaşadığını beyan etti. Dr. Özkan Hüseyin, BATTAM’a tanıdığı bu imkândan dolayı, Şumnu Kültür Evi Başkanı Nurten Remzi Hanımefendi ve heyetine teşekkür ederek, çalışmalarında başarılar diledi.







Dr. Özkan Hüseyin, bu toplantılarda, Ocak 2011 tarihinde Hollanda-Lahey’de düzenlenecek olan IV. Uluslararası Batı Trakya Türkleri Araştırmaları Kongresinin de alt yapısını oluşturmak için, toplantıya katılan ilim adamlarının Batı Trakya Türkleri için araştırma yapmalarını talep ederek kongreye katılmalarını istedi. İlgi duyan bilim adamlarının, kongre düzenleme kuruluna (saricali1947@hotmail.com veya battam1995@gmail.com adresine ve Tel: 00 90 536 312 24 66 ) müracaat etmeleri gerektiğini belirtti.







Saygılarımızla.



BATTAM



Basın Merkezi







RESİMLER







Resim: 1 TC Burgas Konsolosluğunda görevli muavin konsolos Korkut Yirmibeş ve Dr. Özkan Hüseyin



Resim: 2 Konuşmacılar, Nurten Remzi, Prof. Dr. Necati Demir, Prof. Dr. Ahmet Cebeci ve Dr. Özkan Hüseyin Şumnu yerel televizyonu canlı yayınında.



Resim: 3 Prof. Dr. Necati Demir konuşmasını sunarken



Resim: 4 Dr. Özkan Hüseyin konuşmasını sunarken



Resim: 5 Yerel ve misafir bağlama üstatları grup halinde türküler seslendirdiler



Resim: 6 Dr. Özkan Hüseyin Batı Trakya Türkülerini seslendirdi.



Resim: 7 Şumnu Kültür Evi “Genç Kızlar Saz Orkestrası”



Resim: 8 Şumnu Kültür Evi “Genç Kızlar Davul Sovu”



Resim: 9 İsperih Belediye Başkanı Adil Reşidov ve heyetimiz



Resim: 10 Katılanlardan bir kare resim





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 42
Dün Tekil 1097
Bugün Tekil 713
Toplam Tekil 4072640
IP 3.133.79.70






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























14 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


K peklerin dudaklar de di diye deniz kirlenmez.
(MEVLANA)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.406 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu