BASIN BÜLTENİ CUMHURBAŞKANI EROĞLU, AMERİKAN BÜYÜKELÇİSİ KOENİG’İ KABUL ETTİ - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ CUMHURBAŞKANI EROĞLU, AMERİKAN BÜYÜKELÇİSİ KOENİG’İ KABUL ETTİ
Tarih: 05.10.2014 > Kaç kez okundu? 1806

Paylaş


Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, dün, Amerikan Büyükelçisi John M. Koenig’i kabul etti.

Görüşmede, Cumhurbaşkanlığı Müsteşarı Hasan Güngör, Müzakereci Kudret Özersay, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Osman Ertuğ da hazır bulundu.





BAKAN NAMİ, VOA’NIN KONUĞU OLDU



Dışişleri Bakanı Özdil Nami, Washington temaslarının son gününde ABD'nin önemli yayın organlarından Voice of America stüdyolarında Alparslan Esmer'in konuğu oldu. Nami, programda Kıbrıs sorunu, müzakere süreci, ABD'nin bölgedeki rolü ve hidrokarbon kaynaklarının Kıbrıs sorununa yansımaları konularında bilgi verdi.

Washington temasları çerçevesinde Bakan Nami dün ayrıca, Center for Strategic and International Studies isimli düşünce kuruluşunda da çeşitli kurumlardan bölgemiz konularında uzmanların katıldığı panelde bir sunum yaptı. Nami sunumunda, ABD'nin adadaki çözüm sürecini desteklemesi ve gerçek anlamda katkı koyabilmesi için iki tarafa da eşit davranmasının önemine dikkat çekerek tek taraflı ve denge gözetmeden atılan adımların sürece zarar verebileceğini söyledi. Dışişleri Bakanı Nami, Kıbrıs sorununa çözüm bulunması halinde çözümün bölgede var olan gerilimin azalmasına önemli katkı sağlayacağını kaydetti.

Nami, Washington’da Kıbrıs müzakereleri ve çözüm perspektifine ilişkin mesajların verilmesi açısından oldukça faydalı görüşmeler yaptığını ve ABD'nin Kıbrıs meselesi ve çözüm müzakerelerini yakından takip ettiğini ifade etti.



AB BAKANI VE BAŞMÜZAKERECİ BOZKIR “DOĞAL KAYNAKLARIN SADECE GÜNEY KIBRIS RUM YÖNETİMİ TARAFINDAN KULLANILMASINA KESİNLİKLE KARŞIYIZ”



Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, "Doğal kaynakların sadece Güney Kıbrıs Rum yönetimi tarafından kullanılmasına kesinlikle karşıyız. Bu hakkaniyete de uymaz, adada sürmekte olan Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik müzakereleri de rencide edecek boyutlara varacaktır” dedi.

Bozkır AB tarafından 8 Ekim'de açıklanması beklenen Türkiye ilerleme raporuyla ilgili olarak da Kıbrıs sorunu nedeniyle siyasi blokaja uğramış 14 faslın açılır hale geldiği takdirde Türkiye'nin birkaç ay içinde 10 faslı açabilme imkanın sahip olduğunu ifade etti.





YOUTHOPIA PROJESİ’NİN RESMİ AÇILIŞI BUGÜN YAPILACAK



Avrupa Birliği’nin sivil toplum hibeleri çerçevesinde Mağusa Gençlik Merkezi ve Youth Power’in uyguladığı, Temmuz ayında başlayan YOUTHOPIA Projesi’nin resmi açılışı,bugün, Dayanışma Evi’nde yapılacak. Açılışta, eğitim, kültür, çok dillilik ve gençlik konularından sorumlu Avrupa Komisyon üyesi Androulla Vassiliou konuşmacı olarak yer alacak.

Yapılan açıklamada projenin amacının; “Kıbrıs’taki toplumları bir araya getirerek, insan hakları ve gençlerin durumunu ada çapında gündeme getirmek” olduğu belirtildi. YOUTHOPIA’nın Kıbrıs’taki dezavantajlı gençlerin ekonomik ve sosyal haklarını gündeme getirerek insani haklarını geliştirmeyi hedef aldığı ifade edildi.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 41
Dün Tekil 1349
Bugün Tekil 1104
Toplam Tekil 4074380
IP 3.144.84.155






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























15 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Asil yetimler anadan babadan de il, ilim ve ahlaktan yoksun olanlard r. (HZ. AL )


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.192 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu