BASIN BÜLTENİ CUMHURBAŞKANI EROĞLU: “BAN KI-MOON İLE GÜZEL VE İÇERİKLİ BİR SOHBET GERÇEKLEŞTİRDİK” - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ CUMHURBAŞKANI EROĞLU: “BAN KI-MOON İLE GÜZEL VE İÇERİKLİ BİR SOHBET GERÇEKLEŞTİRDİK”
Tarih: 05.10.2014 > Kaç kez okundu? 1881

Paylaş


Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, New York’ta bir araya geldiği Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon ile güzel ve içerikli bir sohbet gerçekleştirdiklerini belirterek, “Görüşmede Ban’ın ekibi de hazır bulundu. Kendi durumumuzu aktarabilecek ortamın yaratılmasıyla Kıbrıs’la, görüşmelerle ve Eide’nin gelişiyle ortaya çıkan tutumla ilgili görüş alışverişinde bulunduk” dedi.

Eroğlu, New York’ta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’yla biraraya geldiklerini belirtti. Eroğlu ayrıca, Pakistan Dışişleri Bakanı’nın yanı sıra İslam İşbirliği Teşkilatı yeni Genel Sekreteri’yle sohbet etme fırsatı buldu.

Basına değerlendirmelerde bulunan Eroğlu, konuşmasına New York’taki Columbia Üniversitesi’nde bir konferansları olacağını anımsatarak başladı.

Eroğlu, üniversite yönetiminin “güvenliği sağlayamayacağız” mesajıyla konferansın gerçekleşmesini istemediğini kaydetti.

Eroğlu, “Okul idaresi bize güvenliği sağlayamayacağı mesajını verdi. Yine Rum tarafının baskısı olduğunu tahmin ediyorum. Hem müzakerelerin sürdüğü bir anlaşma arayışı içindeyiz hem de bu gibi olaylarda bile dış temsilciklerini harekete geçirip bizim bazı hareketlerimizi engellemeye çalışmaktadırlar. Bana göre bu doğru bir hareket değil” diye konuştu.

Cenevre zirvesi konusuna da değinen Eroğlu, BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon’un Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide’nin Cenevre’de olmasının da dikkate alınmasıyla bir zirveye ihtiyaç olduğunu dile getirdiklerini belirti.

Öte yandan, “Zirvede hangi adımların atılmasını düşünüyorsunuz?” sorusu üzerine Eroğlu şunları söyledi:

“Burada yapacağımız müzakerede, görüşler ortaya çıkacak, tavırlar belirlenecek ve uzlaşmaya yakın olur muyuz, olmaz mıyız onu göreceğiz. Uzlaşmaya yakın olmasak bile bir de Genel Sekreter’in başkanlığında yapılacak toplantıda Genel Sekreter tarafların ortaya koyacağı görüşleri direkt olarak işitecek, kendisinin de düşüncelerini o masaya aksettirmesi tabi ki önemli. Rumların çok aşırı istekleri vardır. O isteklerle bizim masaya koyduğumuz görüşleri tartıştırmak ve bir ortak noktada buluşmak mümkün değildir. Köprü kurucu önerilerle yakınlaşmayı nasıl sağlayabiliriz onu tartışacağız.”



“FAŞİZM YİNE GALİP”



Değirmenlik Spor Kulübü ile anlaşma yaptıktan sonra Güney Kıbrıs’taki fanatiklerin saldırısına uğrayan Kıbrıslı Rum futbolcu Dimitri Vasiliu, kulüp başkanına söz verdiği halde dün yapılan antrenmana katılmadı. Güneydeki Elektrik Kurumu’nda (AIK) çalışan ve amirleri tarafından işten atılmakla tehdit edilen Dimitri’nin evine taşlı, sopalı saldırılar düzenlendi.

Kendisine yönelik tehdit ve saldırılardan sonra, Değirmenlik Kulüp Başkanı Emirali Öztüccar’ı telefonla arayarak “bu saldırılar beni daha da kamçıladı, Pazartesi günü her ne pahasına olursa olsun antrenmana çıkacağım” diyen Dimitri’nin, bu sözü yerine getirmemesi, baskıların daha da arttığını ortaya koydu. Öztüccar, yaptığı açıklamada Dimitri’nin kendisini arayarak birkaç gün izin istediğini söyledi. (DİYALOG)



RUM YÜKSEK MAHKEMESİ İNGİLİZ OKULU’NDAKİ BAYRAM TATİLİ KONUSUNDA YAPILAN BAŞVURUYU REDDETTİ



Rum Yüksek Mahkemesi’nin, Güney Lefkoşa’daki İngiliz Okulu’nda eğitim gören çocukların velilerinin, bayram tatili konusunda yaptıkları başvuruyu reddettiği belirtildi.

Rum Politis gazetesi, çocukları İngiliz Okulu’nda eğitim gören velilerin, Rum Yüksek Mahkemesi’nden, İngiliz Okulu İdare Komisyonu’nun, 2014-15 öğretim yılında bayram günlerini; okul gününe denk gelen Kurban Bayramı’nın 3. günü olan 6 Ekim’i de, tatil günü olarak ilan etmesini emreden “Mandamus”(yüksek mahkeme emri) tipi karar üretmesini talep ettiğini yazdı.

Gazete, velilerin ayrıca bayram günlerinin ileriki yıllarda da muhafaza edilmesini veya Rum Ombudsmanın, 4 Şubat 2014 tarihli, konu hakkındaki ayırımcılıklara karşı olan kararına uyulmasını da talep ettiğini belirtti.

Bununla birlikte, habere göre, Rum Yüksek Mahkemesi, başvuru sahiplerinin görüşlerini inceledikten sonra açıkladığı kararında, “İngiliz Okulu’nun, kamu kurumu veya birimini teşkil etmediğini, eğitimin kamu yararını teşkil etmesiyle birlikte, bunun, İngiliz Okulu’nu kamu birimi veya kurumu haline getirmediği” görüşünü ortaya koydu.





İNGİLİZ YÜKSEK KOMİSERİ DAMİAN RODERİCK TODD, KIBRIS TÜRK TİCARET ODASI’NI ZİYARET ETTİ



İngiliz Yüksek Komiseri Damian Roderick Todd, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nı ziyaret etti.

KTTO Başkanı Fikri Toros, İngiliz Yüksek Komiseri Damian Roderick Todd’un gerçekleştirmiş olduğu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kıbrıs Türk Ticaret Odası’nın tarihçesi ve yürütmekte olduğu faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Konuşmasında çözüm sürecine de değinen Toros, sürecin ne kadar önemli olduğunu ve iş dünyasının bu sürece katkı koyması için KTTO olarak yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti.

İki toplum arasındaki güvenin artırılması için yürütülmekte olan projeler hakkında da bilgi aktaran Toros, bu konuda çalışmaya devam edeceklerini ve üstlerine düşen her türlü görevi yerine getireceklerini vurguladı. Toros, ayrıca, yürütülmekte olan çalışmaların hayata geçebilmesi için İngiliz Yüksek Komiserliği’nin katkılarını esirgememesini istedi.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 47
Dün Tekil 1505
Bugün Tekil 550
Toplam Tekil 4075332
IP 18.222.182.105






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























16 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


T rk milletindenim diyen insanlar her eyden nce ve mutlaka T rk e konu mal d r.
(Mustafa Kemal ATAT RK)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu