BASIN BÜLTENİ KKTC, BM'YE CENEVRE'DE 3'LÜ ZİRVE TEKLİFİNDE BULUNDU - TURAN-SAM : TURAN Stratejik Ara?t?rmalar Merkezi - http://www.turansam.org









BASIN BÜLTENİ KKTC, BM'YE CENEVRE'DE 3'LÜ ZİRVE TEKLİFİNDE BULUNDU
Tarih: 05.10.2014 > Kaç kez okundu? 1828

Paylaş


Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-Moon'la görüşen Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Cenevre'de 3'lü zirve teklifinde bulundu.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığının ve Kıbrıs Rum liderinin BM Genel Kurulu'ndaki konuşmasını değerlendiren Cumhurbaşkanı Eroğlu, Yunan ve Kıbrıs Rum tarafının BM Genel Kurulu'ndaki "Kıbrıs Cumhuriyeti'nin devamı" ifadesinin ''işgal manasında'' olduğunu söyledi.

Eroğlu, Kıbrıs sorununun çözüm süreci konusunda, BM Genel Sekreteri Ban'la yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiklerini ve müzakerelere en kısa sürede başlanması konusunda düşünce birliği içinde olduklarını ifade etti.

Eroğlu, yaptıkları görüşmede Genel Sekreter'in olaya daha fazla müdahil olmasını istediklerini belirterek, önümüzdeki aylarda Cenevre'de, BM, KKTC ve Rum kesiminin katılacağı üçlü bir zirve yapabileceği konusundaki düşüncelerini ilettiklerini belirtti.

Genel Sekreter Ban'ın bunu değerlendireceğini söyleyen Eroğlu, BM'nin yeni Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide'de, müzakerelerden olumlu sonuç alınabilmesi konusunda bir irade gördüklerini dile getirdi.

BM Genel Sekreteri Ban'ın da iki taraf arasında sürdürülen görüşmeleri ''son safha'' olarak yorumladığını açıklayan Cumhurbaşkanı Eroğlu, umutlarının her iki tarafın da kabul ettiği bir anlaşma sağlanarak referanduma götürülmesi olduğunu ifade etti.



DIŞİŞLERİ BAKANI NAMİ, KATAR DIŞİŞLERİ BAKANI İLE GÖRÜŞTÜ



Dışişleri Bakanı Özdil Nami, New York temasları çerçevesinde önceki gün Katar Dışişleri Bakanı Halid Bin Muhammed El-Atiyye ile biraraya geldi.

BM Daimi Temsilciliği’nde gerçekleşen görüşmede, Bakan Nami, mevkidaşına, Kıbrıs müzakerelerinde gelinen son aşama hakkında bilgi aktardı.

Nami, bölgede yaşanmakta olan sorunların endişe verici olduğunun altını çizerek, Kıbrıs sorununun çözüme ulaşmasının bölgedeki huzur ve istikrarın oluşmasına katkı koyacağını vurguladı.

Bakan Nami, Katar iş dünyasını da KKTC’ye yatırım yapmaya davet etti.

Katar Dışişleri Bakanı Halid Bin Muhammed El-Atiyye ise, Bakan Nami ile yeniden biraraya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

El-Atiyye, “Kıbrıslı Türk kardeşlerine Katar’ın desteği her alanda devam edecek” diyerek, dünyadaki tüm Müslümanların dayanışma içerisinde olmasının önemine dikkat çekti.



EİDE: ''KIBRIS’TA MÜZAKERELER ERTELENMEDEN DEVAM ETMELİ”



Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-Moon'un Kıbrıs Özel Danışmanı Espen Barth Eide, Kıbrıs'ta müzakerelerin ertelenmeden devam etmesi gerektiğini söyledi.

Eide, ''Genel Sekreter Ban'ın da belirttiği gibi Kıbrıs'ta müzakerelerin ertelenmeden devam edilmesi'' gerektiğini ifade ederek, "Kıbrıs müzakerelerinde şimdi ilerleme zamanıdır'' dedi. Eide, geçen hafta Ada'daki liderlerle yaptığı görüşmede de bu konuda mutabık kaldıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Rum lider Nikos Anastasiadis'in ''samimi müzakerelerin yeni bir safhasına doğru gidildiği'' konusunda mutabık kaldıklarını anlatan Eide, müzakerelere gelecek haftadan sonra başlayacaklarını kaydetti. Eide, Kıbrıs'a geri döndüğünde bazı ''köprü tekliflerle'' geleceğini bildirdi.

Maraş'ın başkanlık ettiği müzakerelerde ana sorun olmadığını ifade eden Eide, ''Çünkü şu an ben ana problemlerin çözülmesine ve Ada'nın çözüm yolunda yeniden birleşmesine odaklandım. Bu benim bireysel önceliğim. BM Genel Sekreteri'nin bu konuda net bir bakışı var ve ben de anlaşmazlıklara odaklanıp hızlı bir şekilde özüne inmek istiyorum'' diye konuştu.



RUM SPORCUYU VATAN HAİNİ İLAN ETTİLER



KKTC’nin Değirmenlik köyü futbol takımına transfer olduğu için son günlerde yoğun eleştirilere hedef olan Dimitris Vasiliu isimli Rum futbolcu Güney Kıbrıs’ta vatan haini ilan edildi.

KKTC`ye transfer olan futbolcuya yönelik ilk tepkiler sosyal medyada başladı. Bunun ardından organize olan Rum fanatikler, dün de Vasiliu`nin evini bastı. Rum polisi `Vatan haini Dimitris` diye bağıran fanatikleri bölgeden güçlükle uzaklaştırabildi. Rumların hedefi haline gelen Dimitris Vasiliu ise dün bir açıklama yaparak vatan haini olmadığını söyledi ve Ada`da ortak futbolun önünü açmak için `barış elçisi` olmaya çalıştığını belirtti, ancak, Rum fanatiklerin tepkileri hala devam ediyor.

Güney Kıbrıs’ta yayınlanan Politis, gazetesine göre, Yunan internet gazetesi “gazetta.gr”ya önceki gün yaptığı açıklamada Vasiliu, “Samimiyetle söylüyorum, transferimin bu kadar yaygara kopmasına neden olacağını bilseydim oraya gitmezdim. Oraya sadece, sevdiğim şeyi yapmaya, futbol oynamaya gidiyorum. Futbol hobimdir, seviyorum ve bırakmak istemiyorum” vurgusunu yaptı.

Gazete, Vasiliu’nun “Oradaki insanlar beni iyi karşıladı. Kötü bir şey yapmadım,” sözlerine de yer verdi.

Gazete, Vasiliu’nun tercihi konusunda ailesini rencide eden birçok şey söylenip yazıldığını, suçlandığını ve hayatının en zor dönemini yaşadığını yazdı.

Güney Kıbrıs’ta yayınlanan Fileleftheros gazetesinde ise “Vasiliu Bir Daha Düşünüyor. Kararından Cayabilir” başlıklı haberinde, Vasiliu’nun, Rum tarafında bir Kamu İktisadi Teşebbüsü’nde çalıştığına işaret ederek, Değirmenlik’e transfer olduğu haberinin duyulması ve bunun sosyal medyada yoğun eleştirilere neden olması üzerine, çalıştığı kurum yetkililerinin kendisinden izahat istediğini yazdı.

Gazete “Marios Lefkaritis: Hareketi Kesinlikle Kabul Edilemez” başlıklı haberinde, UEFA Eşbaşkanı ve KOP Fahri Başkanı Marios Lefkaritis’in, Dimitris Vasiliu’nun Değirmenlik takımı ile sözleşme imzalamasından çok rahatsız olduğunu yazdı. Habere göre, Lefkaritis, “Kesin çözüm olana kadar, yalnız Kıbrıs sorununun çözümüne değil, Kıbrıs’taki futbolun tamamen birleşmesine kadar bu tür hareketler yasaktır”, dedi.

Değirmenlikspor Kulübü Başkanı Emirali Öztüccar ise, Vasiliu`yu her iki tarafın futbol federasyonları arasında devam eden birleşme sürecine destek için transfer ettiklerini söyledi. Öztüccar gerilimin sona ermesini ve Vasiliu`nun bir an önce takımda forma giymesini arzu ettiklerin söyledi.



TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN 9. CUMHURBAŞKANI DEMİREL, KKTC’DE





Türkiye Cumhuriyeti’nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, temaslarda bulunmak üzere KKTC’ye geldi.

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, yarın Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun ardından Kurucu Cumhurbaşkanı R. Rauf Denktaş’ın kabrini ve Boğaz Şehitliğini ziyaret edecek.





Yorumlar









Aktif Ziyaretçi 36
Dün Tekil 1787
Bugün Tekil 1400
Toplam Tekil 4069321
IP 13.59.82.167






TURAN-SAM PRINTED ISSN: 1308-8041
TURAN-SAM ONLINE ISSN: 1309-4033
Journal is indexed by:





























11 Sevval 1445
Nisan 2024
P
S
P
C
Ct
P
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30


Sevgim - Millete!
Vurgunlu um - Azadl a ve adalete!
itaatim - Hocalar ma!
Borcum - Dostlar ma ve meslekta lar ma!
Nefretim - Yalanc lara ve iki y zl lere!

(Eb lfez EL BEY)


Ekle kar









Anasayfa - Amaç - Hedefimiz - Mefkuremiz - Faaliyetler - Yönetim - Yasal Uyarı - İletişim

Her Hakkı Saklıdır © 2007 - 2023 TURAN-SAM : TURAN Stratejik Araştırmalar Merkezi
Sayfa 1.287 saniyede oluşturulmuştur.

TURAN-SAM rssTURAN-SAM rss
Google Sitemap

"Bu site en iyi mozilla firefox'ta 1280x960 çözünürlükte görüntülenir."

Turan Portal v1.3 | Tasarım TURAN-SAM , Kodlama Serkan Aygün

Turan Nedir?, Bilimsel Dergiler, En popüler Bilimsel Dergi, Endeksli Bilimsel Dergiler, Saygın Bilimsel Dergi, Türk Dünyasının en popüler ve en saygın Bilimsel Hakemli Dergisi, SSCI, SCI, citation index, Turan, Türk Devletleri, Türk Birligi, Türk Dünyası, Türk Cumhuriyetleri, Türki Cumhuriyetler, Özerk Türkler, Öztürkler, Milliyetçi, Türkçü, Turancı, Turan Askerleri, ALLAH'ın askerleri, Turan Birliği, Panturan, Pantürk, Panturkist, Türk, Dünyası, Stratejik, CSR, SAM, Center for Strategical Researches, Araştırma, Merkezi, Türkiye, Ankara, İstanbul, Azer, Azeri, Azerbaycan, Bakü, Kazakistan, Alma-Ata, Astana, Kırgız, Bişkek, Kırgızistan, Özbekistan, Özbek, Taşkent, Türkmen, Türkmenistan, Turkmenistan, Aşxabad, Aşkabat, Ozbekistan, Kazakhstan, Uzbekistan, North, Cyprus, Kıbrıs, MHP, AKP, CHP, TURKEY, Turancılık, KKTC, Vatan, Ülke, Millet, Bayrak, Milliyet, Cumhuriyet, Respublika, Alparslan Türkeş, Atatürk, Elçibey, Bahçeli, Aytmatov, Bahtiyar Vahabzade, Yusuf Akçura, Zeki Velidi Togan, İsmail Gaspıralı, Gaspırinski, Nihal Atsız, Alptekin, Kürşad, Tarih, Kardeş, Xalq, Halk, Milletçi, Milliyetçi, Yürek, Ürek, Türklük, Beynelxalq, Arbitrli, Elmi, Jurnal, Nüfuzlu